Skip to main content

NIEUW ONDERZOEK: Bedwantsen overleven minder lang!

Is er nog leven voor de bedwants na de lockdown?? Een recent gepubliceerde studie onderzocht de impact van een bedwantsenbesmetting op de microbiële diversiteit van een huis.   Volgens een persbericht van de North Carolina State University werden vloerstofmonsters verzameld in een appartementencomplex in Raleigh, NC.   De onderzoekers bestudeerden 19 appartementen met bedwantsen en […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

Is er nog leven voor de bedwants na de lockdown??

Een recent gepubliceerde studie onderzocht de impact van een bedwantsenbesmetting op de microbiële diversiteit van een huis.   Volgens een persbericht van de North Carolina State University werden vloerstofmonsters verzameld in een appartementencomplex in Raleigh, NC.   De onderzoekers bestudeerden 19 appartementen met bedwantsen en analyseerden de microbiomen – bacteriële gemeenschappen – voor en na de behandeling. Elf onaangetaste appartementen werden ook bestudeerd.
Bedwantsen houden zich vaak op in clusters.

Bedwantsen wijzigen microbioom van huizen

Appartementen die een bedwantsenplaag hadden, bleken ook een verhoogde aanwezigheid van Wolbachia, te hebben. Dit is een symbiotische bacterie die het grootste deel van de bacteriële overvloed in bedwantsen omvat. Er was ook een opmerkelijk hoger percentage huisstof. Na eliminatie werden de microbiomen in de aangetaste appartementen werd dit aantal gelijk aan appartementen zonder Bedwantsen De onderzoekers merken op dat dit één van de eerste onderzoeken is om het binnenluchtmilieu aan te pakken met betrekking tot een bedwantsenplaag en ze theoretiseren dat verder onderzoek op dit gebied zou kunnen leiden tot een beter begrip van hoe ongedierte-gerelateerde luchtkwaliteitsproblemen de volksgezondheid beïnvloeden, vooral in woningen voor bewoners met een laag inkomen en ouderen. Lees hier meer over het onderzoek: Bedwantsen wijzigen microbioom van huizen die ze besmetten.
Zijn er na de lockdown geen bedwantsen meer in de hotels? “

Hoe lang overleven bedwantsen?

Europese studies naar bedwantsen in de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw beweerden dat bedwantsen periodes van uithongering meer dan 12 maanden konden overleven. Maar we leven niet zoals vorige generaties deden – waar delen van het huis gemiddeld 20°C kunnen zijn vanwege centrale verwarming. Moderne bedwantsen hebben dus een ander sterftecijfer. “Gemiddeld zullen uitgehongerde bedwantsen (in elke levensfase) die op kamertemperatuur worden gehouden binnen 70 dagen sterven”, meldt een publicatie van Virginia Cooperative Extension. Hoogstwaarschijnlijk sterven deze bedwantsen aan uitdroging, in plaats van honger. Omdat bedwantsen geen andere bron van hydratatie hebben dan hun bloedmeel, is uitdroging de grootste natuurlijke bedreiging voor hun overleving als ze in het binnenmilieu leven. Eén van de redenen waarom bedwantsen zich zo dicht in kleine kieren en spleten verpakken, is dat ze een microhabitat met een gunstige temperatuur en vochtigheid kunnen behouden, waardoor ze beter in staat zijn periodes van uithongering te overleven. Lees hier meer over het onderzoek: Bedwantsenbiologie en -gedrag een uitvergrote bedwants op een tapijt

Bedwantsen waren bijna uitgeroeid maar zijn meegelift met vluchtelingen

Nadat de bedwants in de westerse wereld  bijna uitgeroeid was, maakte de bedwants, een opleving door de oorlog in Joegoslavie. Vele bewoners uit het balkan gebied vluchten naar het westen en namen de ectoparasieten mee. Bedwantsen zijn nu één van de meest waarschijnlijke ectoparasieten die we tegenkomen.  In een enquête uit 2018 meldde 59% van de ongediertebestrijders dat ze verpleeghuizen en ziekenhuizen hadden behandeld tegen bedwantsen . De bezoeken aan de spoedeisende hulp in verband met bedwantsen zijn naar schatting verzevenvoudigd tussen 1992 en 2010.

Welke materialen en methoden gebruiken we om bedwantsen te bestrijden?

Bedwantsen zijn intussen ongevoelig geworden voor insecticiden. Een spuitbehandeling zoals die vroeger uitgevoerd werd, zal geen gewenst resultaat opleveren, de bedwantsen zijn daar inmiddels resistent voor.

Hittebehandeling tegen bedwantsen

Gelukkig is er een verhittingsmethode ontwikkeld die de bedwantsen en hun eitjes als het ware laat stollen als een gekookt ei!! Bedwantsen hebben veel eiwitten in zich en door met stoom te werken van 85C of meer, worden de eitjes, larven en bedwantsen direct gedood.

Ik zoek hulp bij de bestrijding van bedwantsen.

Heeft u overlast of hinder van bedwantsen of andere plaagdieren? Twijfel niet en neem contact met ons op!   Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw bedwantsenprobleem! Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.mega-des logo Telefoon: 0320-286900 Email: info@megades.nl

Geplaatst op: 19 maart 2021