Skip to main content

Ratten bestrijden


Eén van de minst plezierige ongedierteoverlast is die van ratten. Onder andere doordat ze een groot gezondheidsrisico vormen voor mens en huisdier. Ratten dragen namelijk veel ziektes bij zich en zijn enorm besmettelijk. Denk hierbij aan salmonella, ziekte van Weil, E. coli en TBC. Daarnaast dragen ze bijtende beestjes bij zich zoals vlooien, mijten en teken. Niet iets om over naar huis te schrijven.

een rat bij een kippenhok waar rattenbestrijding voor ingezet moet worden
Foto door: Hermien Lam

Kortom; ervaart u overlast van ratten? Kom direct in actie en neem zo spoedig mogelijk contact met ons op. Ratten verdelgen is onze specialiteit!

Rattenbestrijding

Bij het bestrijden van ratten gaan wij zeer nauwkeurig en deskundig te werk. In eerste instantie voeren wij een inspectie uit op de locatie van het rattenprobleem. Hierbij wordt de rattenplaag in kaart gebracht, de manier van bestrijden en vervolgens stellen wij een offerte op. Zodra u hier goedkeuring op geeft gaat Mega-Des zo spoedig mogelijk aan de slag. Onze gecertificeerde medewerkers voeren de bestrijding zo snel mogelijk uit. Uiteraard is hier een milieubewuste, kindvriendelijke en huisdiervriendelijke aanpak van toepassing. Heeft de eerste uitvoering eenmaal plaatsgevonden, dan volgt er nog een opvolging. Het aantal van deze opvolging is afhankelijk van uw lastsituatie. Zodra we de rattenplaag volledig hebben bestreden, starten we met preventie.

Hoe herkent u een rattenprobleem?

Doordat ratten nachtdieren zijn, merkt u de ratten vaak pas op als er een hele populatie zit. U kunt ratten in een vroeg stadium opmerken omdat ze “sporen” achter laten. Hieronder gaan we in op een aantal herkenbare sporen van ratten.

  • Uitwerpselen – Doordat ratten flink wat keutels achterlaten is dit wellicht één van de eerste zaken die u opvalt. Rattenkeutels liggen vaak verspreidt door het gebouw.  Hoe dichter u bij he tnest komt, hoe meer de keutels bij elkaar liggen.  de keutels zijn 10 tot 20 mm lang. Zodra de keutels glad en glanzend zijn duidt dit op een actieve rattenplaag.
  • Geur – Een rattenplaag herken je vaak aan de geur. Ratten dragen namelijk een ammoniak-achtige geur met zich mee. Dit wordt veroorzaakt door hun urine en uitwerpselen.
  • Schade – Doordat de tanden van ratten continu blijven groeien, moet ratten ervoor zorgen dat deze kort en scherp blijven. Dit doen ze door regelmatig aan diverse zaken te knagen zoals hout, plastic en beton. Maar ook elektrische kabels zijn gewilde knaagobjecten voor ratten.
  • NestenBruine ratten (rioolratten) plaatsen hun nest meestal in de kelder of onder een gebouw. Het nest van zwarte ratten bevindt zich meestal in de kruipruimte of ergens in een kast waar u bijna nooit komt.  Het plekje moet donker en rustig zijn.
  • Holen – Bruine ratten graven gangenstelsel onder de grond. Deze holen vindt je vaak naast een gebouw en in de buurt van voedsel en water.

Rattenplaag bestrijden door Mega-Des

Mega-Des biedt een snelle en effectieve service aan als het aankomt op rattenbestrijding.
Gezien het hoge vermenigvuldig-gehalte van een rat, is dit van groot belang. Daarnaast staat veiligheid bij ons op de eerste plek en voeren wij zowel behandelingen uit in huis als bij bedrijven. Naast de bestrijding bieden wij tevens gratis advies om te voorkomen dat u in de toekomst nogmaals last ondervindt van ratten. De uitvoering van de bestrijding en het advies wordt door ons bekwame team uitgevoerd. Een team die dankzij veel ervaring en goede opleidingen weet waar ze het over hebben.

Meer informatie over ratten bestrijden?

Heeft u overlast of hinder van ratten of andere plaagdieren?
Twijfel niet en neem contact met ons op! Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw ongedierteprobleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.
mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl

Advies vragen

Vraag vrijblijvende advies op. Wij beantwoorden alle vragen binnen 2 werkdagen. 

Wij staan altijd klaar met advies
Call-to-action