Skip to main content

Wespen bestrijden

In de zomer en nazomer (juli t/m september) ervaren veel mensen last van wespen.
Dit komt doordat wespen opzoek gaan naar suikers omdat er geen larven meer in het nest zitten.   Alleen de koninginnen overwinteren op beschutte plaatsen, die in het voorjaar weer ieder afzonderlijk hun nest bouwen.   Een mooie cyclus, maar dit wil niet zeggen dat u hier geen last aan ondervindt.
Mega-Des staat dan ook graag voor u klaar om dit tegen te gaan en de overlast te beperken of volledig weg te halen.

een wesp die betreden wordt door een plaagdierbeheerser

Wespennest verwijderen

Nesten van wespen zijn over het algemeen niet direct zichtbaar.
Daarom is een wespennest weghalen een lastige opgave.
Deze worden namelijk op beschutte plekken gemaakt zoals zolders, in spouwmuren, vlieringen, holle bomen, oude muizengaten, vogelhuisjes, naden, kieren en ga zo maar door.   De wespen wonen slechts één seizoen in het betreffende nest.
Heeft u eenmaal een nest gevonden, dan is het belangrijk om de uitgang van het nest nooit te blokkeren!   Doet u dit wel, dan vinden wespen altijd een andere uitgang.
Een uitgang die wellicht uitkomt binnenshuis en daar zit u absoluut niet op te wachten.
De meest effectieve methode om van uw wespenoverlast af te komen, is het inschakelen van een deskundige ongediertebestrijder.   Mega-Des heeft uiteraard de kennis en ervaring in huis om u hiervan af te helpen.   Neem in zo’n geval dan ook zo snel mogelijk contact met ons op voor een snelle en adequate bestrijdingsactie tegen wespen.

Wespen verdelgen

Afhankelijk van de locatie en de mate waarin u last heeft van de wespen, bepalen wij de behandelmethode.   De bestrijding kan namelijk op verschillende wijzen gebeuren. Hieronder lichten we een drietal bestrijdingen toe.

1. Wespennest bespuiten

Het bespuiten van een wespennest behoort tot één van de bestrijdingsmogelijkheden. Hierbij spuiten wij een poeder in het wespennest waardoor de wespen, en dus ook de koningin, snel sterven.   De behandeling kan overdag maar ook in de avondschemering plaats vinden.   ’s Avonds, wanneer alle wespen naar het nest terug gekeerd zijn, zal de gehele populatie uitsterven.

een wespenval tegen wespen
Waspbane Wespenval

2. Wespenvallen

Het bespuiten van he tnest met poeder is een bestrijdingsmethode die mogelijk is wanneer het nest traceerbaar is.   Indien dit niet het geval is, kunnen de nesten ook niet behandeld worden.   In dit soort gevallen bieden wespenvallen dé oplossing.
Hierbij worden de wespen gelokt in een ruimte waarna ze niet meer naar buiten kunnen. De inzet van wespenvallen zullen de wespenoverlast aanzienlijk verminderen.

3. Bijenbekje

een weringsmiddel tegen wespen

Heeft u last van wespen in de stootvoegrooster van uw huis of bedrijfsgebouw?
Dan biedt een bijenbekje voor u dé uitkomst.   Dit zijn roestvrijstalen roostertjes die geplaatst worden in uw stootvoegroosters.   Niet alleen wespen, maar al het ongedierte kan hierdoor niet meer naar binnenkruipen.   Het zelf plaatsen van een bijenbekje gaat zeer eenvoudig, zo ook het online bestellen van bijenbekjes
Doe dit niet wanneer er al een wespennest actief is!

Wespen bestrijden zonder gif!

Milieuvriendelijk en duurzaam zijn kreten die steeds meer gebfruikt worden, maar niet altijd uitgevoerd in de praktijk.   Bij Mega-Des hebben we het milieu in een hoogvaandel staan en maken wij ons zorgen om de natuur.   Daarom hebben wij een methode ontwikkeld om wespen te bestrijden zonder gif.

Kijk hier hoe dat in zijn werk gaat:

Meer informatie over wespen verjagen?

Heeft u overlast of hinder van wespen of andere plaagdieren?
Twijfel niet en neem contact met ons op! Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw wespenrobleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl

Advies vragen

Vraag vrijblijvende advies op. Wij beantwoorden alle vragen binnen 2 werkdagen. 

Wij staan altijd klaar met advies
Call-to-action