Skip to main content

Vogelwering

Ervaart u veel overlast van vogels?

Dan is vogelwering voor u dé oplossing. Mega-Des helpt u hierbij en zorgt voor een effectieve en efficiënte manier van weren. Afhankelijk van de omgeving worden er goede materialen toegepast om te zorgen dat u geen overlast meer ervaart van vogels.

een duif waar vogelwering voor nodig is

Wering tegen vogeloverlast

Mega-Des weert vogels met behulp van diverse weringsmogelijkheden.
Al deze mogelijkheden hebben ieder een eigen aanpak en is afhankelijk van de omgeving en mate qua vogeloverlast.
Bij werkzaamheden worden geen bestrijdingsmiddelen toegepast!
U kunt dan ook zeker stellen dat al onze vogelweringsmiddelen een diervriendelijke en milieubewuste manier is van vogels weren.

Hieronder gaan we kort in op mogelijkheden:

Birdwire tegen mussen en spreeuwen.

Birdwire is een draadsysteem die wordt toegepast op dakranden van gebouwen waar vogels alleen landen om uit te rusten.   Deze wering is met name interessant als u veel overlast ervaart van mussen een spreeuwen. Deze manier van aanpak is een lichte weringmaatregel en eenvoudig door Mega-Des te installeren.

een draadsysteem om vogels te weren
Draadsysteem

Pinnensysteem tegen duiven en andere vogels.

Deze aanpak wordt veelvuldig gebruikt en voorkomt dat vogels er alles onder poepen.
Het systeem bestaat uit rechte pinnen die het voor vogels zoals: duiven, spreeuwen en meeuwen – onmogelijk maakt om te landen.

Door het pinnensysteem moeten ze uitwijken naar andere plekken.
Deze manier van weren wordt voornamelijk gebruikt op gebouwen waar in de buurt veel voedsel te vinden is.  
De vogels wachten hier totdat er wat eten op de grond valt.
Denk aan gebouwen in de buurt van cafetaria’s, restaurants en terrassen.

Netten plaatsen tegen vogeloverlast

Het plaatsen van vogelnetten en het wegvangen van vogels, is een zware weringsmaatregeling.   Veelal wordt die gebruikt wanneer vogels aan het nestelen zijn of er drang daartoe is.   Deze maatregel kan toegepast worden bij alle soorten vogels.
Er kunnen netten voor balkons of andere nestelgelegenheden worden gespannen zodat het landen en broeden van vogels wordt verhinderd.

De netten zijn van hoge kwaliteit en weerbestendig.   Wind, regen, sneeuw, ijzel en zon kunnen ze dan ook prima hebben.   Verder zijn de netten moeilijk waarneembaar waardoor het aanzicht van het gebied niet ernstig wordt verstoord.

Bird free optical gel tegen vogeloverlast

Een andere effectieve en gifvrije manier van vogelwering, is het plaatsen van bird free optical gel schaaltjes.   In deze schaaltjes bevindt zich een gel die bij vogels werkt als een optische illusie.   De vogels krijgen bij het zien van deze gel namelijk het idee dat het vuur is.   Dit zorgt voor een schrikreactie onder de vogels waardoor ze direct wegvliegen.

Probeert een vogel het alsnog?   Dan zal de gel vervelend aanvoelen aan de poten, waardoor die niet meer snel zal terugkeren.
De gel is waterproof, verdampt niet en is bestand tegen extreme weersomstandigheden zoals: regen, wind, vervuiling, hoge en lage temperaturen.

Dakgootpreventie tegen vogels

Ervaart u vogeloverlast onder uw dak en/of in uw dakgoot?  Dan kunnen wij dit probleem definitief voor u oplossen met dakgootpreventie.
Door het plaatsen van een aluminium schoot en aluminium pinnen wordt het voor vogels onmogelijk om in uw dakgoot en onder uw dak te komen.

Vogeloverlast behoort hierdoor tot het verleden maar ook overtollige bladeren, takken en sneeuw in uw dakgoot is niet meer van toepassing.   Dit voorkomt verstoppingen, eventuele restschades en het periodiek schoonmaken van uw dakgoot!

Flock Off vogelafweer systeem met 100% resultaat!

Flock Off is een nieuw innovatief diervriendelijk afweermiddel dat vogels weghoudt van plaatsen waar ze willen landen, slapen of nestelen.
Deze methode werkt zéér effectief omdat het systeem de fysiologie van de vogel beinvloed.   Er treed geen gewenning op.
Wilt u meer weten over flock off en hoe het werkt?   klik dan hier

Wilt u hulp bij vogeloverlast?

Heeft u overlast of hinder van vogels of andere plaagdieren?
Twijfel niet en neem contact met ons op!   Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw vogeloverlast probleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.
mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl

Advies vragen

Vraag vrijblijvende advies op. Wij beantwoorden alle vragen binnen 2 werkdagen. 

Wij staan altijd klaar met advies
Call-to-action