Skip to main content

Bijenbekje

Wat is een bijenbekje?

Om te voorkomen dat plaagdieren via de stootvoegen naar binnen dringen of zich daar gaan nestelen, is het bijenbekje in het leven geroepen. Dit is een metalen (RVS) stootvoegrooster welke u kan plaatsen in de stootvoegen van uw spouwmuren.
Hiermee wordt de betreffende stootvoeg in de muur afgedekt en is er geen ingang meer mogelijk voor ongedierte. Ventilatie is nog steeds mogelijk doordat de bijenbekjes roostertjes bevatten. Eventueel vocht kan hierdoor nog steeds naar buiten vloeien.
Perefect passend Bijenbekje

Waarom roesvrijstalen stootvoegroosters?

Zoals veel andere succesvolle innovaties, blinkt het bijenbekje uit door eenvoud. In het roestvrijstalen onderdeel zijn verschillende functies gecombineerd waardoor het bijenbekje beter, makkelijker en mooier is dan kunststof stootvoegroosters. Daarnaast heeft een RVS stootvoegrooster een veel langere levensduur en ziet het er chiquer uit. Bijenbekjes zijn de enige roosters die handmatig te plaatsen zijn en zich aan de voegbreedte aanpassen. Bij het plaatsen krijgen ze automatisch de juiste positie en worden ze verankerd door weerhaken. En roest is uiteraard – dankzij het RVS – uitgesloten.

Eenvoudige plaatsing, perfecte aansluiting!

Zoals gezegd is bij de plaatsing geen extra gereedschap nodig, met de hand kan het rooster in de voeg worden gedrukt. Eenmaal in de voeg? Dan past het rooster zich vanzelf aan een voegbreedte tussen de 7-12 mm. Scheve voegen met handvormstenen?
Ook geen enkel probleem! Het bijenbekje past zich aan. Vier borglippen zorgen ervoor dat het rooster niet door kinderen en / of ongedierte verwijderd kan worden en vier stootlippen zorgen voor de juiste plaatsingsdiepte.Hoe plaats ik een bijenbekje?

Ongedierte weren bij uw buitenmuren

Het doel van het bijenbekje is het weren van plaagdieren. Veel ongedierte zien stootvoegen namelijk als een heerlijk nestje of ingang om binnen te dringen. Dat terwijl stootvoegen in werkelijkheid dienen voor het ventileren van spouwmuren. Het dichtmaken van stootvoegen is dan ook geen optie. De Bijenbekjes kunt u gebruiken om de onder andere de volgende plaagdieren te weren:

Ratten, muizen en vleermuizen

Het zal u wellicht verbazen maar ratten, muizen en vleermuizen kunnen zich prima via een kleine stootvoeg naar binnen wringen.
Echter is het bijenbekje alleen voor het weren van deze beesten. Ervaart u een enorme last van deze ongedierte in uw pand?
Dan is een curatieve bestrijdingsactie tegen ratten of het laten bestrijden van muizen door Mega-Des, dé oplossing voor u.

Wespen, hoornaars en vliegen

Voor Wespen en Hoornaars zijn stootvoegen ideale plekken voor het bouwen van nestjes. Niet heel vreemd want het is een beschutte ruimte waar ze met gemak doorheen kunnen vliegen. Hierbij hebben we het over diverse insecten als vliegen, grasvliegen, kluster- herfstvliegen en ga zo maar door. Heeft u echter ook op andere plekken enorme last van wespen en/of andere hoornaars?
Zorg voor een effectieve oplossing en laat deze wespen bestrijden door Mega-Des Plaagdierbeheersing!

Bijenbekjes online bestellen?

Kortom, heeft u last van ongedierte bij de stootvoegen van uw muren?
Bestel bijenbekjes online in onze webshop en verhelp eenvoudig en snel uw ongedierteprobleem!

Advies vragen

Vraag vrijblijvende advies op. Wij beantwoorden alle vragen binnen 2 werkdagen. 

Wij staan altijd klaar met advies
Call-to-action