Skip to main content

Over Mega-Des

Mega-Des Plaagdierbeheersing is de professionele partner op het gebied van plaagdierbeheersing, faunabeheer en houtaantasters.
Integrated Pest Management (IPM) vormt de kern van onze dagelijkse werkzaamheden en voeren we uit via de volgende diensten:
Plaagdierbeheersing
Faunabeheer
Houtverduurzaming
Advies, Audits en Opleidingen
logo mega-des plaagdierbeheersing

Ontstaan Mega-Des Plaagdierbeheersing

Alex Mars is de oprichter en directeur van Mega-Des Plaagdierbeheersing BV.
In zijn vorige baan bij de gemeente Urk, heeft hij jarenlang ervaring opgedaan met het schrijven en onderhouden van preventieplannen voor de visverwerkende industrie.
In 1991 maakte hij van zijn passie zijn beroep en werd Mega-Des Plaagdierbeheersing een feit.   Sindsdien heeft Mega-Des zich ontwikkeld tot trendsetter in de branche.

In 2013 richtte Alex Mars samen met Rob van Veldhuijzen de brancheorganisatie PLA..N. op waarin inmiddels meer dan 135 bedrijven zich als lid hebben aangemeld.
Vanaf 2013 t/m september 2020 was Alex penningmeester van deze Branche organisatie.

Mede door zijn uniek opgebouwde kennis & expertise, is oprichter Alex Mars gevraagd om plaats te nemen in de adviesraad en Beleidscommissie van het Ministerie.
Hier wordt een nieuwe beleidsmatige aanpak ontwikkeld voor de ongediertebestrijdingsbranche die de duurzaamheid en diervriendelijkheid in deze branche moet bevorderen.

In 2020 is Alex Mars gevraagd als docent bij het Kennis en Adviescentrum voor dierplagen.   Hiervoor heeft hij de cursus “Duurzame beheersing van vogeloverlast” ontwikkeld en doceert dit specialisme binnen het KAD aan collega’s, provincie- en overheidsmedewerkers.   Wering en preventie staan hierbij centraal.
Alex Mars is gevraagd als docent Duurzame Beheersing van vogeloverlast omdat Mega-Des zich onderscheidt op het gebied van vogelwering.   Met name bij grote en complexe projecten op en rondom vliegvelden over de hele wereld en in de Petrochemische Industrie zowel onshore als offshore, staan wij al onze opdrachtgevers bij met raad én daad.

Integrated Pest Management (IPM)

IPM heeft als doel het duurzaam voorkomen (dus niet alleen bestrijden!) van dierplagen. IPM is gericht op een grondige inspectie van de omgeving, het uitvoeren van een maximaal maatregelenpakket om plaagdieren te weren en eventueel toepassing van alternatieve bestrijdingsmethodes.   Onze deskundige medewerkers staan graag voor u klaar om u te adviseren, ondersteunen of te helpen.

Certificeringen

Mega-Des Plaagdierbeheersing beschikt over diverse certificeringen.
Dit alles om u te laten zien dat wij zaken serieus nemen en een bekwame partner zijn op diverse gebieden. Hieronder worden onze certificeringen benoemd met daarbij korte uitleg.

KPMB Keurmerk

Mega-Des draag het felbegeerde KPMB Keurmerk.   Deze afkorting staat voor Keurmerk Plaagdiermanagement Bedrijven.   Met dit keurmerk wordt aangetoond dat wij onze plaagdierbeheersing op orde hebben.   Dit wil zeggen dat wij adequaat en deskundig maatregelen treffen om bedrijfsrisico’s – als gevolg van plaagdieren – te voorkomen.

het KPMB keurmerk voor een ongediertebestrijder

Naast het vaste KPMB keurmerk, dragen wij tevens KPMB – IPM Rattenbeheersing.
Een keurmerk welke aantoont dat Mega-Des deskundig en diervriendelijk te werk gaat bij een rattenplaag. Het is nooit onze insteek om direct te starten met bestrijden (een rattenplaag tegen gaan middels giftige stoffen). Wij starten altijd eerst met de oorzaak van het probleem te zoeken en deze oplossen. Denk aan het dichtmaken van gaten en effectiever opzetten van voedselopslagplaatsen rondom gebouwen.

Het KPMB IPM Rattenbeheersing keurmerk

CEPA keurmerk

CEPA is de Europese koepelorganisatie van plaagdiermanagement brancheverenigingen en staat voor Confederation of European Pest Management Associations.
Kennis en deskundigheid uit heel Europa (over plaagdierbeheersing) wordt hier samengebracht voor het ontwikkelen van één Europese norm, namelijk de CEN-EN 16636.

CEPA certificering voor ongediertebestrijder

VCA*-bedrijfscertificering

Middels onze VCA* certificering laten we zien dat we werken met een VGM beheersysteem (veiligheid, gezondheid en milieu). Dit houdt in dat Mega-Des een VGM beheersysteem heeft die voldoet aan de ARBO-regels op het gebied van Veiligheid, Gezondheid en Milieu. Deze certificering is uiteraard door een onafhankelijke certificatie

Aangesloten bij PLA..N

Naast de bovenstaande certificeringen is Mega-Des tevens lid bij de grootste branche-organisatie voor plaagdierbeheersing in Nederland: Platform Plaagdierbeheersing Nederland (PLAN).   Deze branche-organisatie is een innovatie steunpunt in plaagdierbeheersing waar vakkennis wordt gedeeld en samenkomt.

het logo van branche-organisatie PLAN

Kortom, deze certificeringen en keurmerken laten zien dat Mega-Des Plaagdierbeheersing bv een betrouwbare en natuurbewuste partij is voor het uitbesteden van uw plaagdierproblemen.
Met onze kennis en ervaring staan wij graag voor u klaar

Hulp bij de bestrijding van ongedierte!

Heeft u overlast of hinder van ongedierte?   Twijfel niet en neem contact met ons op!
Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw ongedierteplaag!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl

Advies vragen

Vraag vrijblijvende advies op. Wij beantwoorden alle vragen binnen 2 werkdagen. 

Wij staan altijd klaar met advies
Call-to-action