Skip to main content

Faunabeheer

Volgens de Nieuwe Natuurwet worden er in Nederland onder meer alle inheemse planten, vogels en zoogdieren beschermd, behalve in bijzondere situaties.
Dit betekent dat er niet mag worden ingegrepen in populaties, tenzij deze schade toebrengen of de volksgezondheid in gevaar brengen. Het bestrijden van vogels en zoogdieren is dan ook niet zomaar toegestaan.

Ervaart u toch problemen met één of meer van deze dieren? Dan helpt Mega-Des u graag middels faunabeheer.
Wij gaan hierbij zorgvuldig te werk en zorgen ervoor dat de dieren op een diervriendelijke manier worden geweerd en weg blijven. De manier waarop dit gebeurt verschilt uiteraard per dier, intensiteit van de overlast en de locatie.

Wasberen zorgen vaak voor overlast. Ze eten honden en kattenvoer op en verwonden daarbij soms de huisdieren.

Bijzondere situaties

Dieren die momenteel nog bescherming genieten in de Natuurwet, kunnen straks onder bepaalde voorwaarden worden geweerd of bestreden. Want wanneer dieren zoals vogels, konijnen, steenmarters en vleermuizen onaanvaardbare schade aanrichten, overlast veroorzaken of ziektes overbrengen, mogen wij onder bepaalde voorwaarden ingrijpen.
Dit alles met het doel om risico’s ten aanzien van volksgezondheid, openbare veiligheid en kwetsbare flora en fauna te beperken. Wij zijn gespecialiseerd in het beheer, wering en eventuele bestrijding van deze dieren die normaliter niet tot plaagdieren worden gerekend.

Dienstverlening in Faunabeheer

Wij hebben een brede praktische kennis op het gebied van faunabeheer, landbouw, milieu en de toepassing daarvan in de praktijk. Zo lossen wij onder andere problemen op van:
een konijn dat wordt beheerst door een ongediertebestrijder en onder faunabeheer valt

  • Vogels
  • Vossen
  • Konijnen
  • Steenmarters
  • Mollen
  • Vleermuizen

Zeer vakbekwaam met vogelwering

Door onze unieke kennis en ervaring heeft Mega-Des al menig vliegveld, dierentuin, olieboorplatform en diverse objecten binnen de petrochemische industrie mogen voorzien van vogelwering. Dit zijn vaak grote en ingewikkelde vogelweringsprojecten, die niet iedereen kan uitvoeren. Hiervoor is een unieke expertise in vogelwering nodig die wij bezitten!

Dakgootpreventie tegen ongedierte

Middels dakgootpreventie kunt u op een duurzame en diervriendelijke manier plaagdieren weren. Met dit systeem kunt u marters, rattenkraaien, mussen en andere vogels onder daken vandaan houden. Dakgootpreventie in combinatie met marterschroot, weert en voorkomt namelijk ongedierte. Voor steenmarters, vogels en muizen zijn daken een gewilde plek. Door het plaatsen van een aluminium schoot is dit niet meer van toepassing!

Hiermee wordt uw dakgoot compleet bedekt waardoor het voor ongedierte niet meer mogelijk, en aantrekkelijk is, om in uw dakgoot te landen. In combinatie met Vogelschroot kunnen ze niet meer onder uw dakpannen komen. Alles wordt volledig afgebakend zonder dat dit het aanzicht van uw huis verstoort. Kortom, dé effectieve diervriendelijke manier voor het ongediertevrij maken van uw dak en dakgoot!

Ik wil hulp bij faunabeheer!

Wilt u meer informatie over faunabeheer of vogelwering, of wilt u graag een vrijblijvende offerte opvragen?
Neem contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl

Advies vragen

Vraag vrijblijvende advies op. Wij beantwoorden alle vragen binnen 2 werkdagen. 

Wij staan altijd klaar met advies
Call-to-action