Skip to main content

Muizen bestrijden

Overlast van muizen is een veelvoorkomende last. Niet alleen bij bedrijven maar ook bij huishoudens. Indien uw lastsituatie nog niet zo groot is, kunt u de bestrijding in eerste instantie prima zelf af door het plaatsen van inloopvallen of andere lokmiddelen voor muizen. Is de muizenplaag echter wat erger qua vorm en hebben lokdozen geen zin meer? Dan is het verstandig om Mega-Des in te schakelen en de muizen in huis te laten bestrijden. Wij zorgen namelijk voor een effectieve aanpak en geven tevens advies om een muizenplaag in het vervolg te voorkomen.

Muizen verdelgen door Mega-Des

een muis waar muizenbestrijding voor nodig is
Dankzij jarenlange ervaring, meegaan met nieuwe ontwikkelingen en deskundig personeel is Mega-Des een geschikte partij voor het effectief bestrijden van uw muizenplaag. Wij gaan grondig en doeltreffend te werk. Hiervoor hanteren wij diverse bestrijdingsmogelijkheden. Afhankelijk van uw lastsituatie, locatie en soort muizen bekijken wij wat de beste manier is van bestrijden.

Dé muizenjager voor het bestrijden van muizenplaag 

Voor de meeste mensen zijn muizen gewoon muizen, maar ook muizen bestaan uit meer soorten dan u denkt. Voor een effectieve aanpak is het van belang – om alvorens de bestrijding – te bepalen met welk muis we te maken hebben. Hieronder gaan we in op de meest voorkomende ‘lastige’ muissoorten.

Huismuis

De meest voorkomende muissoort is de huismuis. U herkent dit soort aan de zachte, bruingrijze vacht. Op de buik is de kleur iets lichter dan op de rug. Verder is de muis het gehele jaar door actief en dan met name in gebouwen. Het diertje veroorzaakt voornamelijk schade aan elektrische bedrading. Voor de bestrijding plaatst Mega-Des strategisch depots waarin klapvallen geplaatst zijn. Omdat alleen bestrijding geen goede optie is, concentreren wij ons ook op het weren van huismuizen. Denk hierbij onder andere aan het dichten maken van kieren en gaten.  Alleen in uitzonderlijke gevallen werken wij nog met giftig lokaas om de muizen te doden. Het gebruik hiervan is sterk aan banden gelegd en mag slechts onder speciale voorwaarden gebruikt worden.

Bosmuis

De bosmuis is donkerbruin van kleur en heeft een kraak witte buik en pootjes. Verder heeft de muis grote oren en kraalogen. Dit muisje kom je voornamelijk tegen in de natuur en kan dankzij de sterke achterpoten springen van 30 tot 80 cm! Doordat de muis onder de Nieuwe Natuurwet valt, mogen wij deze muis niet bestrijden. Voor deze muis passen wij dan ook weringsmaatregelingen toe. Kortom: een diervriendelijke manier van het weghouden van de beestjes. Echter bestaat er wel een uitzondering voor bosmuizen in en rond gebouwen. Mocht u hiervan last hebben, dan mogen wij bestrijding wel toepassen.

Spitsmuis

De laatste soort muis in deze reeks is de spitsmuis. Zoals de naam al doet vermoeden heeft dit muisje een enorme spitse snuit. Verder is het een kleine muis (5 tot 9 cm), heeft het een sterke glanzende vacht en zijn ze voornamelijk in de nacht actief. De spitmuis vinden we voornamelijk terug in kreupelhout, struikgewas, bosranden en droge weilanden. Bestrijding is niet aan te raden. Voor deze soort zijn weringsmaatregelingen beter toe te passen, zoals een bijenbekje.

Meer informatie over ongediertebestrijding muizen?

Wenst u meer informatie over muizenbestrijding of wilt u graag een offerte opvragen? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!
Waar moet ik op letten bij een muizen of ratten probleem?

Advies vragen

Vraag vrijblijvende advies op. Wij beantwoorden alle vragen binnen 2 werkdagen. 

Wij staan altijd klaar met advies
Call-to-action