Skip to main content

Referentie GDP ruimtes

Plaagdierbeheersing als eis voor hygiëne

Dat we al meer dan 30 jaar ervaring hebben op het gebied van plaagdierbeheersing en -bestrijding zie je terug in de opdrachten die we doen.   Deze zijn gedurende de jaren steeds gevarieerder, groter en complexer geworden.   We zijn daardoor ook in beeld bij grote gerenommeerde organisaties die te maken hebben met strenge wettelijke normen op het gebied van hygiëne.   Een goed voorbeeld daarvan is een grote internationale organisatie op het gebied van logistieke oplossingen. Wij spraken met de compliance manager.

Onze klant is gevestigd op Schiphol.   Al meer dan 40 jaar bieden zij kritische logistieke oplossingen voor hun klanten.   Ze zijn onderdeel van een Amerikaans logistiek bedrijf dat wereldwijd opereert.   De diensten van deze organisatie omvatten ondermeer tijdgebonden transportdiensten, orderbeheer, opslag en distributie en op maat gemaakte logistieke oplossingen.

Temperature control en ongediertebestrijding

Eén van onze contactpersonen is compliance manager bij het onderdeel Pharma.
Eén van haar verantwoordelijkheden is ‘temperature control’ van een loods waar (raw material voor) medicatie zoals vaccins en tabletten is opgeslagen.
“Deze materialen moeten bewaard worden op de temperatuur die de klant aangeeft.
We zorgen ervoor dat die temperatuur is gewaarborgd vanaf het moment van het ophalen tot en met het afleveren van de materialen”.

Plaagdierbeheersing in GDP ruimte

Temperature control is één van de manieren om de kwaliteit van de opgeslagen materialen te waarborgen. ‘Pest control’, ofwel plaagdierbeheersing, is een tweede. “We hebben te maken met wettelijke regelgeving.   Normen, requirements waaraan we moeten voldoen op het gebied van hygiëne.  Het laten zien dat je aan plaagdierbeheersing doet, dat je dat goed geregeld hebt, is één van die normen.   In het eerste jaar ben je verplicht elke maand een inspectie te laten uitvoeren.   Daarna is dat 8 á 9 keer per jaar.”

Sinds een aantal jaren is de organisatie gevestigd in een nieuw pand.
Dat was de aanleiding om bij meerdere plaagdierbeheersers een offerte aan te vragen. Mega-Des deed ook een offerte en won de opdracht.   De lange en brede ervaring, het feit dat we begrepen wat er voor Expeditors International B.V. nodig was en de wijze van communicatie hebben hier mede de doorslag gegeven.

Zeker weten dat plaagdierbeheersing goed gaat

“In dit pand (Schiphol) zitten we aan het water.
Dat brengt specifieke insecten met zich mee.
Maar we hebben ook een andere locatie waar andere dieren geweerd moeten worden.
De organisatie waar wij mee samenwerken moet dus een ruime ervaring hebben met het weren van alle soorten plaagdieren.   Voor alles een oplossing hebben.
Wij willen ontzorgd worden, zeker weten dat de plaagdierbeheersing goed gaat.
En dat hebben we nu voor elkaar”.

Advies vragen

Vraag vrijblijvende advies op. Wij beantwoorden alle vragen binnen 2 werkdagen. 

Wij staan altijd klaar met advies
Call-to-action