Skip to main content

Houtaantasters

Voor zowel bedrijven als particulieren bestrijdt Mega-Des houtaantasters zoals houtworm en boktor.
Houtaantasters kunnen enorme schade veroorzaken. Schade die vaak niet zo maar te herstellen is. Snel en adequaat reageren is hierbij dan ook zeer gewenst.
Het zelf bestrijden van houtaantasers is als leek een onmogelijk opgave.
Het heeft namelijk nogal wat voeten in de aarde en de bestrijding vraagt om specifieke benodigdheden. Daarnaast is vakkennis en kunde een vereiste.
Heeft u overlast van houtaantasters, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op en wij helpen u snel en vakkundig van uw probleem af!

Bestrijdingsmogelijkheden tegen houtaantasters

Bij het bestrijden van houtaantaster worden diverse bestrijdingsmogelijkheden toegepast. De manier van bestrijden is afhankelijk van het betreffende object waar de houtaantasters in zitten, de soort houtaantasters en de locatie.
Deze drie zaken opgeteld bepalen namelijk hoe hoog de veiligheid in acht genomen moet worden en hoe veel rekening Mega-Des moet houden met de omgeving.
Uiteraard is ook de lastsituatie van toepassing. Op basis hiervan wordt beoordeeld of begassing of vloeistofbehandeling wordt toegepast.
Vloeistofbehandeling is curatief en preventief. Afhankelijk van de situatie zijn beide manieren effectief met als uitkomst een omgeving zonder houtaantasters.

schade veroorzaakt door houtaantasers
Gangen in het hout van boktor larven

Determinatie en bestrijdingsplan tegen houtaantasters

Ongeacht of u te maken heeft met zwammen of met houtaantastende insecten, het is belangrijk om te weten waar u precies last van heeft (determinatie).
Ook is de recentheid van de aantasting van belang en de planmatige aanpak om het probleem definitief te tackelen. Al deze drie zaken neemt Mega-Des op zich. Wij hebben deskundige inspecteurs in dienst die dit kunnen analyseren en bekijken of de aantasting nog wel/niet actief is. Na het vaststellen van de aantasting en de uit te voeren werkzaamheden, zal er een bestrijdingsplan worden opgezet.
Na de zorgvuldige behandeling ontvangt u een garantiecertificaat met een dekking voor maar liefst 5 jaar!

Overlast door houtworm oplossen

Wenst u meer informatie over houtaantasters en de behandeling of wilt u graag een offerte opvragen? 


Los mijn houtworm-probleem nu op

Vind hier meer informatie over de soort schade die houtaantasters aanrichten

Advies vragen

Vraag vrijblijvende advies op. Wij beantwoorden alle vragen binnen 2 werkdagen. 

Wij staan altijd klaar met advies
Call-to-action