Skip to main content

Kleine Bamboeboorder, een geimporteerde exoot als ongedierte

Geímporteerde Exoten als ongedierte. Soms kom je in je loopbaan een beestje tegen waarvan je vindt dat daar een blog over moet komen.   Deze keer betrof het de kleine bamboeboorder een klein kevertje dat veel lijkt op de gewone houtwormkever.   Wat vooraf ging… Onze klant belde in paniek op met de mededeling dat […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

Geímporteerde Exoten als ongedierte.

Soms kom je in je loopbaan een beestje tegen waarvan je vindt dat daar een blog over moet komen.   Deze keer betrof het de kleine bamboeboorder een klein kevertje dat veel lijkt op de gewone houtwormkever.  
Wat vooraf ging…

Dinoderus minutus

Onze klant belde in paniek op met de mededeling dat hij last had van boktorren.
Nadat we hem gevraagd hadden wat foto’s te maken en ons te vertellen waar de voorraad vandaan kwam, wisten we al snel genoeg dat het geen boktor en geen gewone houtwormkever was, maar wat was het dan wel?

Kennis en Adviescentrum Dierplagen (KAD)

Al snel kregen we de uitslag, nadat we een aantal exemplaren hadden opgehaald en doorgestuurd naar het KAD in Wageningen: Dinoderus minutus, Fabricius 1775. oftewel, de Kleine Bamboekever.

Schade door Bamboeboorders

Zo leerden we vanuit hun informatie dat Bamboekevers zich o.a. ontwikkelen in Tapioca, Maniokwortel, Bamboe en Rotan.   Een recall van de producten vanuit onze klant was dus voldoende om verdere besmetting bij de retail te voorkomen.
Voor verdere informatie over de kleine bamboekever verwijzen wij u graag naar onze plaagdier encyclopedie

Ik heb last van bamboeboorders en wil meer informatie!

Heeft u overlast of hinder van Bamboekevers of andere keversoorten en houtaantasters?
Twijfel niet en neem contact met ons op!   Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw ongedierteprobleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl


Geplaatst op: 14 maart 2016

Laatste nieuws

Ratten in de tuin

Ratten in de tuin

14 mei 2024

Rattengif

13 mei 2024

Zwarte ratten

13 mei 2024