Skip to main content

6 manieren hoe je ongedierte buiten kunt houden

Ongedierte voorkomen in uw huis of bedrijf

Wanneer u in uw huis of bedrijf ongedierte waarneemt, is het niet altijd meteen duidelijk hoe ze binnen zijn gekomen.
Opzoek naar basis behoeftes om te overleven, dringen plaagdieren een gebouw binnen omdat ze;
– kunnen vliegen
– een flexibel skelet hebben
– of een plat lichaam hebben waarmee ze door de kleinste kliertjes kunnen.
Om deze voordelen te tackelen, dien je te weten waar deze beestjes kunnen binnen komen.
Ieder gebouw heeft zijn eigen afmeting en omgeving die al dan niet aantrekkelijk is voor ongedierte en afhankelijk van wat je opslaat, of verwerkt, is het gebouw ook meer of minder aantrekkelijk voor ongedierte.

Waar een expert op let om ongedierte te voorkomen

Een goede Plaagdierbeheerser monitort deze crisispunten en houdt een scherp oog op mogelijkheden hoe en waar plaagdieren binnen kunnen komen.

  • Ramen en Deuren
    Het is extreem gemakkelijk voor ongedierte om door open deuren of ramen naar binnen te kruipen of te vliegen. wanneer u geen wering toepast met bijv. hordeuren, dan krijgt u beslist ongenode gasten in huis of in uw verwerking.
    Veel voedselbedrijven werken al met overdruk, zodat ongedierte minder makkelijk naar binnen kan vliegen. Ook kieren en scheuren bij kozijnen en deurposten moeten adequaat worden gedicht.
  • Het Dak
    Veelal wordt het dak of de dakgoot vergeten, veel dieren klimmen makkelijk tegen muren omhoog om vervolgens via uw dak naar binnen te komen.
    Steenmarters maken vaak gebruik van klimop of overhangende takken van bomen om vervolgens via het dak uw gebouw binnen te dringen.
    Uiteraard maken vogels ook dankbaar gebruik van gebreken onder uw dakpannen of aansluiting van uw dakgoot. Laat hier een inspectie doen en eventuele openingen die een doorgang vormen afsluiten. 
    Dit kan bijvoorbeeld met Dakgootpreventie.
  • Afwaterings-goten
    Afwaterings-goten en afvoerputjes worden vaak “vergeten” tijdens de schoonmaak acties. In deze verzamelbronnen van afval, vormt zich vaak een rottende substantie van organisch materiaal waarin zich latrinevliegenfruitvliegen en ander ongedierte ontwikkeld, ook wanneer er één kakkerlak binnen wordt gebracht met product, vindt hij een geweldige voedselbron in deze putjes en goten en heeft u in de kortst mogelijke tijd een ware plaag!
  • Docking stations
    Laad en los perrons zijn makkelijke doorgangen voor ratten en muizen, ze sluiten vaak niet goed aan en zijn een blijvende uitnodiging voor ratten en muizen om binnen te komen, vooral in de wintermaanden is dit een aanlokkelijke doorgang.
    Laat M-Plates plaatsen om uw laadperron flexibel te houden, maar toch genoeg afgesloten om ongedierte buiten te houden.
  • Ventilatieroosters
    Zorg dat ventilatieroosters voldoende ventileren, maar dat de ventilatiegleuven voldoende klein zijn om ongedierte buiten te houden. Wanneer dit niet zo is, kunt u er ook voor kiezen om achter het rooster horrengaas te plaatsen zodat insecten worden geweerd.
  • Inkomende goederen
    Voer op al uw inkomende goederen een “ingangscontrole” uit. Controleer pallets, dozen en andere inkomende goederen op knaagschade, uitwerpselen, spinsels of andere sporen die op ongedierte wijzen. Wanneer u dit vaststelt, zet de zending dan meteen in quarantaine, afgezonderd van uw andere producten om besmetting te voorkomen.

Ongedierte voorkomen is goedkoper!

Onthoudt dat preventie altijd het beste en goedkoopste is om ongedierte uit uw gebouw te houden.
Heeft u overlast of hinder van plaagdieren? Twijfel niet en neem contact met ons op!
Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw ongedierteprobleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.
mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl


Geplaatst op: 14 januari 2019