Skip to main content

Kakkerlakken bestrijden; help ik heb een kakkerlakkenplaag!

Kakkerlakken worden veracht en gevreesd vanwege hun enge uiterlijk. Door hun levensstijl in donkere vochtige ruimtes, komen ze vaak ’s nachts tevoorschijn. Met hun lange voelsprieten en snelle bewegingen vervullen ze menigeen met afgrijzen. Een besmetting met kakkerlakken moet je niet onderschatten, het is een kritieke situatie die uw gezondheid ernstig in gevaar brengt. Wat […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.


Kakkerlakken worden veracht en gevreesd vanwege hun enge uiterlijk.
Door hun levensstijl in donkere vochtige ruimtes, komen ze vaak ’s nachts tevoorschijn.
Met hun lange voelsprieten en snelle bewegingen vervullen ze menigeen met afgrijzen.
Een besmetting met kakkerlakken moet je niet onderschatten, het is een kritieke situatie die uw gezondheid ernstig in gevaar brengt.

kakkerlakken bestrijden

Wat er gebeurt zonder kakkerlakkenbestrijding?

Bij een kakkerlakkenplaag kunnen mensen allergische reacties krijgen in de vorm van astma (speciaal kinderen kunnen hier hypergevoelig voor zijn) en in sommige gevallen is het bekend dat mensen een anafylactische shock oplopen door een allergische reactie veroorzaakt door kakkerlakken.

Daarnaast kunnen ze meer dan 30 soorten ziekteverwekkende bacteriën bij zich hebben zoals: E-coli en Salmonella.   Kakkerlakken houden van warme vochtige plaatsen in een omgeving waar water, voedsel en schuilgelegenheid in de nabije omgeving is. (koelkast naast een gasfornuis bijv.)   Ze verspreiden zich via eten, kartonnen dozen, kratten, (tweede hands) huishoudelijke apparatuur, etc.

Oosterse kakkerlak ook wel bakkerstor genoemd
Oosterse kakkerlak ook wel bakkerstor genoemd

Kakkerlakken worden bij voorkeur ’s nachts actief, overdag houden ze zich schuil achter plinten, in kieren en naden en onder (keuken) machines.
Daarnaast houden ze van oppervlaktes met een poreuze ondergrond zoals, hout, karton, papier etc. Juist omdat dit soort materiaal hun geuren (feromoon) absorbeert waardoor dit nog meer kakkerlakken aantrekt.

Tips tegen kakkerlakken

 • Verwijder voedselbronnen
 • De sleutel tot een ongedierte vrije keuken is hygiëne
 • Houd de keuken schoon en opgeruimd
 • Kakkerlakken eten alles van organisch materiaal, vet, afval, katoen, wol, karton, zelfs behang en behang plaksel! Zorg ervoor dat deze producten zich niet onnodig gaan opstapelen in je woning.
 • Laat vaat niet de hele nacht staan, maar was dit af voordat je naar bed gaat of plaats het in de vaatwasmachine. Ruim ook de honde- en kattevoerbak op en maak dit schoon en sla alles goed op in afgesloten bakken en/of containers.
 • Voorkom schuilplekken.
 • Stofzuig regelmatig uw woning, vooral langs plinten en achter (koel)kasten om kleine jonge kakkerlakken en misschien een ei-pakketje weg te zuigen.
  NB: stofzuigerzak met kakkerlakken afvoeren naar de kliko!
 • Sluit ruimtes rond afvoeren en leiding af met kit of cement en repareer eventuele lekkages. Dit beperkt de ontwikkeling van kakkerlakken door gebrek aan water.
 • Ruim rommelhoekjes op en verwijder opgehoopt afval om verblijfplaatsen van kakkerlakken te elimineren.

Laat kakkerlakken bestrijden door expert

Als u eenmaal een besmetting heeft met kakkerlakken, dan zult u een professionele ongediertebestrijder nodig hebben om de aanwezige kakkerlakken te bestrijden. Kakkerlakken kunnen namelijk maanden zonder voedsel en weken zonder water voordat ze het loodje leggen, daarna eten ze, bij gebrek aan voedsel, elkaars dode exemplaren op. (kannibalisme)

een kakkerlak buiten met grote voelsprieten

Neem contact op voor kakkerlakken verdelgen

Heeft u overlast of hinder van kakkerlakken of andere plaagdieren?
Twijfel niet en neem contact met ons op!   Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw kakkerlakkenplaag!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.
mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl


Geplaatst op: 6 januari 2022