Skip to main content

Vlooien in huis bestrijden? Dit moet u doen!

Wanneer iemand over vlooien praat, krijgt u meestal al jeuk!   Maar iedereen met en zonder huisdieren kan vlooien oplopen!   Wat de oorzaak hiervan is en hoe u vlooien overlast tegengaat?   Wij leggen het hieronder aan u uit! Geen huisdieren maar toch last van vlooien? Onze medewerkers aan de telefoon krijgen deze opmerking […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

Wanneer iemand over vlooien praat, krijgt u meestal al jeuk!   Maar iedereen met en zonder huisdieren kan vlooien oplopen!   Wat de oorzaak hiervan is en hoe u vlooien overlast tegengaat?   Wij leggen het hieronder aan u uit!

Vlooien bestrijden bij vlooien overlast

Geen huisdieren maar toch last van vlooien?

Onze medewerkers aan de telefoon krijgen deze opmerking nogal vaak.
In de meeste gevallen betreft het dan het betrekken van een nieuwe woning en terwijl u naar binnen stapt, wordt u ontvangen door een welkomstcomité van honderden vlooien.
De vorige bewoners hebben huisdieren gehad en dit is een welkomstcadeautje van de oude bewoners aan de nieuwe bewoners.   Een paar keer goed intensief stofzuigen, vooral langs de plinten en randen, lost al een hoop ellende op!
Zomers krijgen we nogal eens te maken met meldingen van vlooien op het terras, dit zijn dan vaak springstaartjes die een uitvlucht zoeken.

Vlooien overlast door huisdieren

Als u huisdieren heeft (al bent u nog zo’n verzorgend type), kan uw huisdier vlooien krijgen.
Onder andere wanneer hij andere (huis)dieren tegenkomt.   Vlooien kunnen namelijk ook voorkomen op andere dieren met een vacht zoals: konijnen, vossen, wasberen, ratten, muizen en vee zoals varkens.

Vlooien kunnen ernstige huidschade veroorzaken wanneer u gebeten bent.

Wanneer vlooien het voorzien hebben op uw benen, kunnen ze een ongemakkelijke jeuk of uitslag veroorzaken. Uw huisdieren kunnen ook allergieën ontwikkelen voor vlooienspeeksel.

Wat te doen tegen vlooien?

Op het moment dat u uw huisdier ziet krabben of bijten, kunt u het beste meteen naar de dierenarts gaan.   Die heeft goede en effectieve middelen die de vlooien doden.
Daarnaast kunt u héél véél zelf doen tegen vlooien!

  1. Stofzuig regelmatig;
  2. Was kleden en slaapplaatsen van uw huisdieren wekelijks, bij voorkeur op 40 graden of warmer;
  3. Andere dieren in het wild zoals: zwerfkatten, vossen, konijnen, ratten en muizen dragen ook vlooien – wanneer uw huisdieren buiten zijn, kunnen ze deze vlooien gemakkelijk oplopen en meenemen, dus controleer ze regelmatig met een vlooienkam;
  4. Larven voeden zich met huidschilfers, haren en ander organisch materiaal.
    U moet proberen deze voedingsbronnen te verwijderen om op die manier de ontwikkeling van vlooien te bemoeilijken (zie ook 1.);
  5. Controleer bij het verhuizen naar een nieuw huis het tapijt en vloer en controleer zorgvuldig op eitjes of ‘vlooienvuil”.   Als de vorige eigenaren huisdieren hadden, ontdekt u de vlooien meteen al wanneer u de voordeur open doet….

Vlooien bestrijden is erg lastig

Nadat een vrouwelijke kattenvlo bloed heeft gezogen, kan ze tussen de 25 en 40 eieren per dag leggen in bijvoorbeeld de vacht van de gastheer of in de hondenmand of de kattenkrab-paal of onder kasten, op de bank, bed, langs plinten en vele andere plaatsen.
Vooral plaatsen waar niet of nauwelijks gelopen wordt, zijn favoriet.

Een enkele vrouwelijke kattenvlo leeft tussen de 2 weken en acht maanden.
In die periode kan ze tot 2000 eieren produceren.   Vlooiencocons kunnen twee jaar inactief blijven.   Ze komen pas uit als de omstandigheden goed zijn.
Vlooieneitjes zijn klein (ca. 0,5 mm lang), ovaal en wit.   Ze zijn bijna niet te zien tegen ruwe oppervlakken zoals tapijten, vloerkleden en in de slaapplaats voor huisdieren.

Let u even op? Eén vlo legt maar liefst 2000 eitjes, dus wanneer u een vlo opmerkt, kunt u al in potentie 2000 vlooien hebben. Wanneer klanten aan ons vragen hoe ernstig de situatie is, geven wij vaak de volgende rekensom:

10 vlooien = 100 cocons = 1.000 larven = 10.000 eitjes

Vlooien bestrijden door ervaren vlooienbestrijder

Met altijd een bestrijdingstechnicus bij u in de buurt, kunnen onze deskundigen u altijd snel en adequaat helpen.   Onze gecertificeerde technici weten precies wat ze moeten doen als het gaat om het verwijderen van vlooien.   Ze begrijpen de gewoonten van verschillende soorten vlooien en kunnen de meest geschikte en effectieve oplossing bieden.   Het spreekt voor zich dat alle gebruikte behandelingen veilig zijn voor uw gezin en uw huisdieren.

Vlooien bestrijden door ervaren bestrijder

Vlooienbestrijding door Mega-Des

Heeft u overlast of hinder van vlooien of andere plaagdieren?
Twijfel niet en neem contact met ons op!   Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw vlooienprobleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.mega-des logo


Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl


Geplaatst op: 16 juli 2020

Laatste nieuws

Ratten in de tuin

Ratten in de tuin

14 mei 2024

Rattengif

13 mei 2024

Zwarte ratten

13 mei 2024