Skip to main content

Help, ik heb Vlooien!

Ieder jaar na de zomervakantie is het weer feest bij ons op het bedrijf. Huisdiereigenaren komen terug van vakantie en krijgen een Suprise-party van vlooien. Dit is meestal het moment dat wij in paniek gebeld worden om actie te ondernemen. Waarom heb je vaak in de zomer last van vlooien? Natuurlijk heeft dat te maken […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.Ieder jaar na de zomervakantie is het weer feest bij ons op het bedrijf.
Huisdiereigenaren komen terug van vakantie en krijgen een Suprise-party van vlooien.
Dit is meestal het moment dat wij in paniek gebeld worden om actie te ondernemen.

VLO

Waarom heb je vaak in de zomer last van vlooien?

Natuurlijk heeft dat te maken met de temperatuur en de leefomstandigheden.
In de winter brengen we veel meer tijd in huis door en ’s zomers gaan we meer op pad, de hond of kat speelt dan ook veel vaker met andere huisdieren en heeft zo een groter risico om vlooien op te lopen.   Als we dan ook nog eens een aantal weken weggaan en het huis niet preventief behandelen, minder stofzuigen en het huis stil en leeg achterlaten, ontwikkelen de vlooien zich tot hun pop-stadium.
Daarna blijven ze in hun cocon wachten totdat er een prooidier komt.
De geringste trilling brengt hun al over tot actie, zelfs het openen van de voordeur kan al desastreuse gevolgen hebben.

vlo-001

Wat kan ik tegen vlooien doen?

  • Hier zijn een aantal regels voor en onthoud dat bij al deze regels de stofzuiger je beste vriend is!   Allereerst is het belangrijk om te weten hoe vlooien zich ontwikkelen en waar ze zich ontwikkelen.   Met die kennis heeft u al 80% van uw vlooienprobleem opgelost.
  • Daarnaast is een goede anti-vlooien-behandeling op uw huisdier van het grootste belang.   Vlooien hebben bloed nodig om eitjes te kunnen leggen, wanneer u uw huisdier behandeld met een anti-vlooien middel, dan onderbreekt u op die manier de ontwikkelingscyclus van de vlo.
  • Behandel uw huis met een poeder tegen ongedierte, strooi dit vooral langs de plinten, onder kasten en tafels.   Plaatsen waar u niet of nauwelijks loopt en niet regelmatig stofzuigt, zijn de plaatsen waar de larven zich ontwikkelen.
    Zuig dit poeder na een week op en herhaal hetzelfde. (dit 3x doen is voldoende)
  • Gooi de inhoud van de stofzuigerzak direct weg in de grijze container.
  • Wanneer u bovenstaande goed uitvoert en aandacht besteed met de stofzuiger aan plinten en andere moeilijk bereikbare plekken, bent u met maximaal 2 weken van uw vlooienplaag verlost.

Help, ik heb een vlooienplaag!

Heeft u overlast of hinder van vlooien of andere plaagdieren?
Twijfel niet en neem contact met ons op!   Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw vlooienplaag!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.
mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl


Geplaatst op: 3 augustus 2022

Laatste nieuws

Ratten in de tuin

Ratten in de tuin

14 mei 2024

Rattengif

13 mei 2024

Zwarte ratten

13 mei 2024