Skip to main content

Tropische mieren bestrijden; zo pak je dat aan!

Waarom is het bestrijden van Tropische mieren zo lastig? De mierenkolonies die wij in Nederland kennen, onze inheemse mieren, zijn allemaal mierenkolonies met één koningin. Bij tropische mieren heb je veelal meerdere koninginnen in één kolonie zitten, dit kunnen er wel 300 zijn! Wanneer men dan geen goede bestrijdingsactie uitvoert, splitsen de koninginnetjes zich op […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

Waarom is het bestrijden van Tropische mieren zo lastig?

De mierenkolonies die wij in Nederland kennen, onze inheemse mieren, zijn allemaal mierenkolonies met één koningin.
Bij tropische mieren heb je veelal meerdere koninginnen in één kolonie zitten, dit kunnen er wel 300 zijn! Wanneer men dan geen goede bestrijdingsactie uitvoert, splitsen de koninginnetjes zich op met een gedeelte van het volk en heb je plotseling 300 nesten verspreidt over een gebouw, die weer langzaam gaan uitgroeien en ieder weer 300 koninginnetjes krijgen.

Tekst gaat verder onder de video

Tropische mierenbestrijding door Mega-Des Plaagdierbeheersing

Tropische mieren bestrijden begint met inventarisatie

Voordat men aan een mierenbestrijding begint, zal er eerst een goede inventarisatie moeten plaatsvinden;

  • Is er overlast van Tropische mieren?
  • Zo ja, waar en tot hoever is de aantasting verspreidt?
  • Zijn het meerdere appartementen, meerdere verdiepingen etc.

Wanneer dit is vastgesteld zal er nog een extra ring rondom het aangetaste gebied gemaakt worden van woningen waar geen last is, maar alsnog wel een bestrijdingsactie uitgevoerd moet worden. Zo kan een opsplitsing en verdere verspreiding voorkomen worden. Het is dan wel zaak dat iedere bewoner meewerkt. Weigeraars of mensen die niet thuis zijn, bepalen of de bestrijdingsactie succesvol is of niet!

Hét bestrijdingsmiddel tegen Tropische mieren

Wanneer men het bovenstaande correct heeft uitgevoerd, kan de bestrijding beginnen. Ook hier is het van belang dat er geen kritische plekken worden overgeslagen.
Vooral stopcontacten, waterkokers en andere warmtebronnen mogen niet vergeten worden tijdens het bestrijden van mieren. Een bestrijding uitvoeren met een spuitbus of mieren lokdoosjes heeft geen zin. De kolonies kunnen zich dan opsplitsen en u maakt het probleem alleen maar groter en ingewikkelder. Met een speciaal ontworpen mierengel tegen tropische mieren worden de kritische punten behandeld en zo nemen de mieren de lokstof mee naar het nest. Daarna moeten er nog wel herhalingsbehandelingen en extra controles plaatsvinden om er zeker van te zijn dat alle mieren zijn gedood.
Vanaf de eerste behandeling tot de laatste controle bent u zo 10 á 12 weken verder voordat er een 100% resultaat is bereikt.

Problemen met tropische mieren en u wilt hulp?

mieren bestrijden door ongediertebestrijder
Tapinomamieren op een lijmval

Ervaart u last van tropische mieren?
Dan helpen wij u graag om dit mierenprobleem op te lossen! In het geval van tropische mieren starten wij z.s.m. een Inventarisatie met een daarop volgende bestrijdingsactie en coördineren wij deze.


Heeft u overlast of hinder van tropische mieren of of andere invasieve exoten?
Twijfel niet en neem contact met ons op! Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw mierenprobleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.
mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl

 

Bezoeker van deze pagina, bezochten ook:


Geplaatst op: 27 november 2018