Skip to main content

Uitbuiters en charlatans

Onze Branche is druk bezig met verdere professionalisering. Voor het bestrijden van ratten buiten gebouwen moet je een aparte licentie hebben en je jaarlijks laten auditen. Iedereen moet in het bezit zijn van een geldige licentie. Daarnaast hebben wij, en gelukkig vele andere collega concurrenten, ook nog eens diverse andere keurmerken. Helaas lopen er ook […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

MonitoringOnze Branche is druk bezig met verdere professionalisering. Voor het bestrijden van ratten buiten gebouwen moet je een aparte licentie hebben en je jaarlijks laten auditen. Iedereen moet in het bezit zijn van een geldige licentie. Daarnaast hebben wij, en gelukkig vele andere collega concurrenten, ook nog eens diverse andere keurmerken. Helaas lopen er ook nog een hoop charlatans rond in onze branche. Ik zal u drie voorbeelden geven die mij de afgelopen 2 weken zijn overkomen.

Vogelmijten bestrijden

Een mevrouw belt mij en vraagt mij wat ze kan doen tegen vogelmijten.
Ze had al een concurrent over de vloer gehad en die had ook al een bestrijdingsactie uitgevoerd met een bestrijdingsmiddel, maar het probleem was nog steeds niet opgelost.
Ik vertel haar dat je niet alleen moet bestrijden, maar ook het vogelnest moet opzoeken en dit verwijderen omdat ze anders blijft dweilen met de kraan open.
Dus het dak op en onder de dakpannen kijken!
“Maar ik heb helemaal geen dakpannen! Ik heb een plat dak” zegt de mevrouw.
Mmmm, denk ik, in deze periode kun je met een plat dak ook last hebben van mosmijten.
Ik vraag haar: “Lopen de beestjes buiten tegen de muur en hebben ze een rode kleur?” Ja, zegt de mevrouw, de hele buitenmuur en de kozijnen buiten en binnen zitten eronder.
Ik verwijs haar door naar de website:  www.plaagdierbeheersing.nl

Een aantal dagen later bel ik haar terug en zij is heel blij!
Inmiddels waren ze op het dak geweest, afvoeren vrij gemaakt en het mos opgeruimd, ze ziet nu nog af en toe een mosmijt, maar het probleem is opgelost, telefonisch, zonder kosten en zonder bestrijdingsmiddelen!

Stofluizen bestrijden

Dit verhaal slaat echt alles!
Via de woningbouwvereniging komt er een vrouw bij ons met de klacht dat ze last heeft van stofluizen.
Ze had al 2 bedrijven gehad het eerste bedrijf had € 200,- afgerekend om haar huis te behandelen met gif tegen stofluizen. Dit hielp niet en ze had een ander bedrijf ingeschakeld.
Het 2e bedrijf had alleen de keuken behandeld en € 50,- afgerekend.

Maar helaas was ze intussen € 250,- armer en had ze nog steeds last!.
Bij haar thuis stel ik een onderzoek in, maar kan op dat moment helemaal niks vinden.
Een bestrijding uitvoeren tegen stofluis is onzinnig en onnodig gebruik van bestrijdingsmiddelen.
(lees hier waarom)

Inwendig ben ik dus heel boos op dit soort oplichters die zich erkende plaagdierbestrijders noemen.
Hoe haal je het in je achterlijke kop om als zogenaamde deskundige bij die mevrouw met gif te gaan rondspuiten tegen stofluizen terwijl er een klein kind van 4 maanden in de box ligt en een ander jochie van 1,5 daar ook nog rondhuppelt!?!

Gevangen Tapinoma mieren op een lijmplaatje
Gevangen Tapinoma mieren op een lijmplaatje

Met de vrouw des huizes overleg ik dat we een aantal insectmonitoren gaan plaatsen zodat we de insecten kunnen vangen en dan kunnen zien wat voor beestjes het zijn.
Eén week later belt de vrouw mij met de mededeling dat de valletjes vol zitten.
Als ik daar aankom blijkt het om Tapinomamieren te gaan!!
Deze tropische mier ziet er toch echt heel anders dan een stofluis!

Meelmijten bestrijden

Deze meneer belt mij of ik hem kan helpen met meelmijten.
Ook hij heeft al een collega gehad die zijn hele keuken behandeld heeft met gif, maar na 2 weken is het probleem nog steeds niet opgelost.
Okay. als het om meelmijten gaat, dan moet je de bron zien te vinden, die opruimen en daar in de buurt alle open verpakkingen ook weggooien. Daarna nog enkele dagen met de stofzuiger de achtergebleven meelmijten opzuigen en je probleem is opgelost.
Tja, zegt die meneer: ik heb de hele keuken al helemaal leeg, daar staat niks meer en toch blijf ik last houden…..nu al 2 weken!!
Nou, dan zijn het volgens mij geen meelmijten maar schimmelmijten!
Zuig met de stofzuiger de schimmelmijten op en kijk dan een half uurtje later waar de meeste mijten lopen (hoe dichter bij de bron, hoe groter de concentratie mijten.)
1 uur later belt hij mij op. In de hoek van het aanrecht was de parketvloer nat geworden en daaronder was de isolatielaag gaan schimmelen. Daar kwamen ze vandaan!!
Ook hier weer via de telefoon het beestje gedetermineerd en het probleem opgelost zonder kosten en zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen!

Je hoeft niet altijd te spuiten met gif!

Ondanks dat er veel concurrenten zijn die een diploma hebben, kom ik heel vaak toch veel onkunde tegen en bestrijders die echt nog bestrijden. “pak de spuit, spuit het dood en dan zal het wel over zijn…”
Zonder dat ze kijken om wat voor beestje het gaat en zonder kennis te hebben van de leefwijze van deze beestjes.
Zit er iets fout in onze opleidingen of lopen er echt zoveel charlatans rond in onze branche?

Ik denk helaas het laatste…..

Heeft u vragen over ongedierte?

Heeft u vragen over ongedierte en wilt u een eerlijk en gedegen advies?
Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met ons op


Geplaatst op: 10 oktober 2017