Skip to main content

Help, ik heb last van mieren!!!

Als u nog nooit mieren in uw huis, bedrijf of schoolgebouw heeft gehad, dan mag u zich gelukkig prijzen. De meeste mensen hebben wel eens oorlog gevoerd tegen een invasie van een leger mieren. Of het nu de huis-tuin-en-keuken-mier is, die vanaf buiten bij u thuis op bezoek komt, of dat u een tropische mierensoort heeft binnen gekregen. Mieren zijn het nummer één ongedierte in deze periode van het jaar!
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.


Als u nog nooit mieren in uw huis, bedrijf of schoolgebouw heeft gehad, dan mag u zich gelukkig prijzen. De meeste mensen hebben wel eens oorlog gevoerd tegen een invasie van een leger mieren.

Of het nu de huis-tuin-en-keuken-mier is, die vanaf buiten bij u thuis op bezoek komt, of dat u een tropische mierensoort heeft binnen gekregen.

Mieren bestrijden met lokaasgel

Vijf stappen om mieren te bestrijden:

  1. Vind hun voedselbron!
   Het zal geen verrassing voor u zijn dat mieren meestal in uw keuken terecht komen op zoek naar eten. Al het ongedierte, dus ook mieren, gaan op zoek naar voedsel om te kunnen overleven. Zorg er daarom voor dat er in uw keuken niets te halen valt, sluit etenswaren af in goed afsluitbare potten of bakken en ruim een gemorst voedselproduct direct op. Dweil de vloer en let op (koffie-)kringen of andere resten die achter gebleven zijn op vloeren, tafels en bureaus. Leeg op tijd de pedaalemmer in de keuken en laat ook niet de hele nacht de vuile vaat staan, maar was dit af of sla het op in de vaatwasser.

 

  1. Vind hun waterbron(nen)
   Mieren, hebben net zoals als wij, water nodig. Niet alleen om te drinken, maar ook om het nest te koelen. Ga daarom op zoek naar lekkende (buiten-)kranen, vochtige hoekjes of kapotte regenpijpen. Vergeet niet het gras kort te maaien, want hoe korter het gras, des te minder dauw erop zit in de ochtend. Hierdoor zullen de mieren weinig water vinden in uw omgeving waardoor dit onaantrekkelijk wordt om zich te vestigen.

 

  1. Huisdieren
   Uw huisdier kan -zonder dat u het wilt- de mieren uitnodigen in uw woning.
   Hun voerbak of drinkbak kan een welkome aanvulling zijn op de menukaart van de mieren. Sla het voer op in afsluitbare bakken zodat het onbereikbaar is voor mieren, ruim gemorst voer en water direct op en controleer of de mieren wellicht via het honden- of kattenluikje binnen komen.

 

  1. Sluit eventuele doorgangen af
   Neem gerust de tijd om rondom uw woning te kijken waar de mieren binnen (kunnen) komen. Struiken en bomen dienen los te staan van uw gevel zodat de mieren geen kans krijgen via takken en bladeren binnen te komen.
   Kit naden en kieren af, besteed extra aandacht aan plaatsen waar buizen, kabels of leidingen langs uw huis lopen of uw huis binnen gaan.

 

 1. Wanneer het u niet lukt de mieren te bestrijden…
  mieren op lokaas
  Wanneer bovenstaande tips niet het gewenste resultaat opleveren, blijf dan niet aanmodderen! Wanneer u een mierenplaag niet snel genoeg onder de knie krijgt, kunnen de mieren zich razendsnel ontwikkelen en is het een hopeloze strijd. Bovendien wordt uw voedsel besmet door de mieren en kunnen bepaalde tropische mieren ziektes overbrengen en allergieën veroorzaken.

Wie kan mij helpen als ik last heb van mieren?

Heeft u overlast of hinder van mieren of andere plaagdieren?
Twijfel niet en neem contact met ons op!   Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw mierenplaag!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl


klik hier om producten te bestellen om zelf mieren te bestrijden


Geplaatst op: 9 mei 2023

Laatste nieuws

Ratten in de tuin

Ratten in de tuin

14 mei 2024

Rattengif

13 mei 2024

Zwarte ratten

13 mei 2024