Skip to main content

Ongedierte voorkomen? Begin in de tuin!

Als het gaat om het beheer van uw faciliteit, moet u rekening houden met elk detail, inclusief de mogelijkheid dat u een probleem kunt krijgen met ongedierte. Maar waar begint plaagdierpreventie eigenlijk?   Simpel; aan de buitenkant van uw faciliteit! Begin in de tuin om ongedierte te voorkomen Uw keuzes op het gebied van landschapsarchitectuur […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.


Als het gaat om het beheer van uw faciliteit, moet u rekening houden met elk detail, inclusief de mogelijkheid dat u een probleem kunt krijgen met ongedierte.
Maar waar begint plaagdierpreventie eigenlijk?   Simpel; aan de buitenkant van uw faciliteit!

Begin in de tuin om ongedierte te voorkomen

Uw keuzes op het gebied van landschapsarchitectuur kunnen al bepalen of uw pand interessanter wordt voor ongedierte of niet.   Bepaalde bomen, struiken, of planten en het al dan niet onderhouden daarvan dragen bij aan de activiteit van plagen.
Daarom is het belangrijk om de vegetatie goed te onderhouden en te bepalen welke struiken u plaatst op bepaalde plekken.

Hier zijn een paar tips om u te helpen om uw faciliteit ongediertevrij te houden:

de ingang van het huis van een plaagdier
Rattenhol tussen bodembedekkers

Juiste planten om ongedierte te weren

Bodembedekkers zijn vaak mooie bloeiende planten die het onderhoud op onkruid, schoffelen en wieden beperken, maar ze bieden ook meteen een goede schuilplek voor ratten, muizen en ander kruipend ongedierte.
Wanneer u deze bodembedekkers langs uw gevel aanplant, vraagt u om problemen.
Plant ook geen planten of bomen die noten, fruit of zaden produceren, omdat deze gemakkelijke voedselbronnen zijn voor diverse soorten ongedierte.

Groen onderhoud beperkt de ontwikkeling van ongedierteplagen

Snoei alle takken en struiken minimaal een meter van muren en ramen, zelfs op dakniveau.   Takken die het gebouw (bijna) raken, creëren bruggen voor ongedierte om binnen te komen.   Vooral steenmarters maken hier handig gebruik van.

Vegetatiedaken trekt ongedierte aan

Veel platte daken worden tegenwoordig voorzien van vegetatie zoals sedum en andere planten.   Dit verminderd de CO2 in de stad en komt de biodiversiteit ten goede.
Echter wanneer men een vegetatiedak niet goed onderhoud, kunnen ook hier problemen met ongedierte ontstaan.

steekmug met larven waarvoor muggenbestrijding nodig is
Steekmuggen ontwikkelen zich in zoet stilstaand water

Pas op met waterbronnen

Vermijd stilstaand water in vogelbaden, dakgoten en zelfs in vijvers!
Zorg ervoor dat water altijd circuleert om de ontwikkeling van muggen tegen te gaan. Plaats vissen en amfibien in uw vijver zodat muggenlarven vroegtijdig worden opgegeten.

Plaats geen verlichting dicht bij uw faciliteit

Ongedierte wordt aangetrokken door licht, dus plaats buitenverlichting weg van de faciliteit, met hun stralen op de voorkant van het gebouw.
Dit trekt de meeste insecten naar de verlichtingsarmaturen (en weg van het gebouw) terwijl het toch de juiste verlichting biedt.

Professionele hulp nodig bij het voorkomen van ongedierte?

Het voorkomen van ongedierte in een commerciële faciliteit is geen gemakkelijke taak, maar door de bovenstaande tips op te volgen, blijft het ongedierte waar het hoort: buiten!

Heeft u overlast of hinder van ongedierte in uw tuin of andere plaagdieren?
Twijfel niet en neem contact met ons op!   Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw ongedierteprobleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl


Geplaatst op: 13 april 2021