Skip to main content

Ongedierte voorkomen; zo maakt u uw huis ongedierte bestendig in de lente!

Als het weer warmer wordt, neemt ook de ongedierte-activiteit toe.Daarom is het cruciaal om ervoor te zorgen dat uw huis wordt beschermd tegen ongewenste indringers.   Hier is een korte opsomming over welke maatregelen u kunt treffen en waar u op moet letten om kruipende beestjes weg te houden van uw leefomgeving. Ongedierte onder het […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

Als het weer warmer wordt, neemt ook de ongedierte-activiteit toe.
Daarom is het cruciaal om ervoor te zorgen dat uw huis wordt beschermd tegen ongewenste indringers.   Hier is een korte opsomming over welke maatregelen u kunt treffen en waar u op moet letten om kruipende beestjes weg te houden van uw leefomgeving.

Ongedierte onder het dak voorkomen

De bovenkant van uw huis is bijzonder kwetsbaar voor vliegend ongedierte en dieren die via bomen uw huis willen binnen komen. Controleer op gaten, lekkage en losse dakdelen en repareer deze zo snel mogelijk om het binnendringen van ongedierte te voorkomen.
Wanneer uw dak in een goede conditie is, maar u heeft toch last van ongedierte onder uw dakbeschot, dan kunnen wij dakgootpreventie voor u monteren.

Ongedierte op zolder voorkomen

Veel huiseigenaren laten hun zolder weken, maanden of zelfs jaren achter elkaar ongecontroleerd achter, maar als de lente begint, is het belangrijk om dit gedeelte van uw huis grondig te bekijken.   Ongedierte zoals muizen, steenmarters, wespen, overwinteraars en ander ongedierte kunnen hier hun intrek nemen.
Zorg ervoor dat elke mogelijke ingang is afgesloten.
Wanneer u ongedierte op zolder aantreft, wil u dit uiteraard eerst verwijderen voordat u alles afsluit.   Hiervoor kunnen wij u van hulp en advies voorzien!

Ongedierte in de slaapkamer voorkomen

Huisdieren in de slaapkamer zijn leuk en gezellig, menig huisdierenbezitter slaapt samen met hun hond of kat in bed.   Echter, zit u niet te wachten op vlooien in bed of bedwantsen, of ongedierte in uw slaapkamer!   Om een plaag te voorkomen, kunt u regelmatig uw beddengoed en meubels / accessoires inspecteren en wassen / schoonmaken.
Let hierbij op vervellinghuidjes, eitjes en ontlastingsvlekken.

Ontlasting en huidvervelling van bedwantsen in een gordijnplooi

Dit deel van uw huis loopt een groot risico op bedwantsen, die zich snel kunnen voortplanten en het heerlijk vinden om tijdens uw slaap bloed bij u komen te zuigen.
Een bestrijding tegen bedwantsen is een complexe bestrijding die vaak fout gaat door de nonchalante instelling van de uitvoerder.   Het is belangrijk dat geen plekje vergeten wordt; stopcontacten, schilderijen, plinten, gordijnrails, allemaal actiepunten die aandacht verdienen.

Schade aan vloerbedekking door tapijtkevers, u vindt ook vaak de vervellingshuidjes

Help! Ongedierte in de vloerbedekking

Uw tapijt kan een walhalla zijn voor ongedierte.   Niet allen vlooien, maar ook tal van ander ongedierte zoals tapijtkevers en mijten voelen zich prima thuis in uw tapijt!
Zorg ervoor dat u regelmatig stofzuigt en vloerkleden regelmatig uitklopt.
Ook schimmels en/of spinsel op of onder uw vloerbedekking of tapijt kan een aanwijzing zijn voor aanwezig ongedierte.

Ongedierte in de kelder

Omdat het er vaak rustig en donker is, is de kelder van uw huis een gemakkelijk doelwit voor ongedierte.   Dit geldt met name als uw kelder wordt gebruikt als opslagruimte omdat rommelige of volgepakte ruimtes dienen als een ideale dekking voor ongedierte om zich te verbergen en zich voort te planten.
Het is een goed idee om voor het begin van het seizoen een “voorjaarsschoonmaak” in uw kelder te houden, aangezien dit de kans verkleint dat ongedierte zich in uw kelder gaat ophouden.   Houd de voorraden in uw kelder daarom zo beperkt mogelijk en behoud ruimte en overzicht zodat het moeilijk is voor ratten of muizen om hier een nestje te bouwen.

Hoe kan ik ongedierte uit mijn huis weren?

Kijk rond uw huis naar kapotte regenafvoeren, vochtschade, gaten, kieren, stootvoegroosters, dilatatievoegen en andere scheuren en beschadigingen in muren of constructie.   Dit zijn de belangrijkste toegangspoorten voor ongedierte!
Er zijn diverse middelen te bestellen om stootvoegroosters en dilatatie voegen af te sluiten voor ongedierte zonder dat de conditie van uw huis wordt verstoord.
Gaten en doorvoeropeningen afdichten met mouseshield is ook een beproefde methode!
Verwijder onkruid en struiken die langs de gevel staan en vergeet vooral de klimop niet.
Dit is een ideale schuilplek voor menig ongedierte om zich in te nestelen en via de klimop op uw zolder te komen.

gaten in de buitenmuur waar plaagdieren doorheen kruipen
gaten en kieren in buitenmuren dichten.

Ramen en deuren ongedierte proof maken

Onderzoek de ramen rondom uw huis op scheuren, spleten of openingen die mogelijk kunnen zijn voor ongedierte om naar binnen te komen.
Gebruik simpelweg kit om kieren en scheuren te dichten rond ruiten en kozijnen die zijn beschadigd door koud en nat winterweer.
Repareer kapotte deurstrips en horren en vervang beschadigde of versleten deurafdichtingen.

Ongedierte in huis? Schakel hulp in!

Wilt u advies of een inspectie tegen ongedierte in uw woning of bedrijf?
Twijfel niet en neem contact met ons op!   Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw ongedierteprobleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.mega-des logo


Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl


Geplaatst op: 15 maart 2021