Skip to main content

Bedrijfsschade door ratten en muizen; de risico’s en gevolgen

Ratten en muizen kunnen in een relatief korte tijd ernstige schade toebrengen aan uw pand, goederen en etenswaren. Bovendien vormen zij een gevaar voor de gezondheid van u, uw medewerkers en uw gasten.   Lees hieronder wat u er tegen kunt doen op basis van preventie. Last van ratten en muizen in uw bedrijf Ratten […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

Ratten en muizen kunnen in een relatief korte tijd ernstige schade toebrengen aan uw pand, goederen en etenswaren.
Bovendien vormen zij een gevaar voor de gezondheid van u, uw medewerkers en uw gasten.   Lees hieronder wat u er tegen kunt doen op basis van preventie.

Een klein bouwkundig defect kan desastreuse gevolgen hebben.

Last van ratten en muizen in uw bedrijf

Ratten en muizen lopen, rennen, kruipen en zwemmen door de kleinste gaatjes en veroveren zo een plekje in uw bedrijf.   Kabels, muren, plafonds, etenswaren en producten worden aangetast door knagen, urine en poep.
Deze nijvere knagers eten direct uw winst op!


Ongedierte vangen met klemmen, vergt kennis en kunde”

Op het moment dat u ze opmerkt, zijn ze al een tijdje aanwezig binnen uw muren en zijn ze vertrouwd aan de omgeving.   Dit maakt het lastig om ze te vangen.
Waar muizen over het algemeen nieuwsgierig zijn, vangt u er de eerste dag meteen een aantal.   Ratten echter, zijn wat schuwer en zijn daardoor moeilijker te vangen.
Een geschikte klem op de juiste manier plaatsen en vastzetten, vereist kennis en kunde.

3 redenen waarom u direct actie moet ondernemen tegen muizen of ratten in uw bedrijf

1. Reputatieschade door ongedierte

Of het nu ratten, muizen, kakkerlakken of ander ongedierte is, niemand wil geassocieerd worden met ongedierte in huis of bedrijf.   Want dan ben je immers vies?
Gelukkig is dit niet altijd waar.   Hygiëne speelt uiteraard een belangrijke rol in de beheersing van plaagdieren, maar het is één van de vele schakels in de keten om een aantasting te elimineren en te beheersen.

In dit internet tijdperk is een “post” gauw geplaatst en geliked, wat tot gevolg heeft dat uw jarenlange inspanning om van uw bedrijf een succes te maken in 48 uur totaal vernietigd kan zijn door 1 foto van een muis in uw etablissement.   Het is aangetoond dat 56% van de restaurant bezoekers een negatieve recensie schrijven over uw restaurant wanneer ze ongedierte waarnemen in uw faciliteit.
Tegenwoordig kan diezelfde consument heel eenvoudig online een klacht invullen op de site van de NVWA met de nodige inspecties en boetes tot gevolg.

2. Knaagschade door ratten en muizen

Loopt u wel eens op uw tanden…..? Ratten en muizen niet!
Ze vinden het heerlijk om te knagen en dit doen ze gemiddeld iedere dag circa 30 minuten.
En dat dagelijkse knagen doen ze overal; op elektriciteitskabels, gasleidingen, gipsplaten, systeemplafond platen, draagbalken, ze knagen letterlijk alles kapot waardoor u met een grote kostenpost blijft zitten omdat de verzekering dit veelal niet dekt.
Ze knagen letterlijk en figuurlijk uw winst weg!

3. Gezondheidsrisico’s door ratten en muizen

Ratten en muizen dragen parasieten, bacterien en virussen bij zich die ze makkelijk verspreiden via hun ontlasting, bloed, speeksel en haren.   Met gemiddeld 50 tot 80 keutels per dag gaat dit snel en eenvoudig!   Maar dat is nog niet alles!
Want als die keutels opdrogen, kunnen ze in kleine stofjes uiteen vallen en zich verspreiden via de lucht en dan heeft u plotseling meer dan 35 ziekteverwekkers in uw faciliteit rondzweven!

Wat te doen tegen ratten en muizen?

Ratten en muizen kunnen zich razendsnel voortplanten.
Eén klein muisje kan in afzienbare tijd uw ergste nachtmerrie worden.
Als u een muis of rat ziet in uw bedrijf, neem dan geen halve maatregelen, maar neem contact met ons op voor een snelle en adequate bestrijdingsactie!

Heeft u overlast of hinder van ratten of muizen?
Twijfel niet en neem contact met ons op!   Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw ongedierteprobleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.
mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl


Geplaatst op: 4 november 2020