Skip to main content

Marter overlast: ”Help, ik heb last van een Marter!”

Marters kunnen een woning binnen dringen en daar voor ernstige overlast zorgen.Er wordt niet alleen schade aangericht aan uw dak, maar in of onder uw woning ontstaat een nest met kadavers, uitwerpselen en ander rottend materiaal.Vervolgens is marters verwijderen nog de enige oplossing en liever voorkom je dit natuurlijk. Marter onder uw dak Wanneer een […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

Marters kunnen een woning binnen dringen en daar voor ernstige overlast zorgen.
Er wordt niet alleen schade aangericht aan uw dak, maar in of onder uw woning ontstaat een nest met kadavers, uitwerpselen en ander rottend materiaal.
Vervolgens is marters verwijderen nog de enige oplossing en liever voorkom je dit natuurlijk.

Marter onder uw dak

Wanneer een marter onder uw dak komt, heeft hij hier al veel schade aangericht door het krabben en weg kauwen van isolatie en dak materiaal.
Energie verlies door kapotte isolatie is dan nog maar een kleinigheid.
Helaas hebben we al regelmatig bewoners moeten helpen die overlast hadden van marters en inmiddels voor tienduizenden euro’s schade hadden opgelopen.
Schade die de verzekering veelal niet dekt.   Marters nemen hun prooidieren mee naar hun nest om ze daar rustig op te eten en vervolgens gaan deze dierlijke resten liggen rotten en stinken en trekken vervolgens weer ander ongedierte aan zoals: vliegen, maden, tapijtkevers, spekkevers en meelwormen.   Een marternest met jongen bevat ook vaak parasieten zoals: vlooien, teken en vogelmijten.

Marter onder uw woning

Het komt regelmatig voor dat een marter via het dak in de woning komt en vervolgens via de spouwmuur zijn intrek neemt in de kruipruimte.
Net zoals tussen het dakbeschot worden hier prooidieren verzameld die achterblijven en gaan rotten en stinken, waardoor u plotseling heel veel bromvliegen in uw huis krijgt zonder dat u enig idee heeft waar al die vliegen plotseling vandaan komen?

Hoe kan ik marter overlast en dus bestrijden voorkomen?

Om te voorkomen dat een marter via het dak uw woning binnenkomt, kunt u beginnen met het verwijderen van overhangende takken van bomen.
Verwijder klimop tegen de muur en andere planten of struiken die het voor een marter makkelijk maken om in uw dakgoot te komen.   Laat vervolgens dakgootpreventie plaatsen tegen Marters om een echte onneembare vesting te maken van uw woning.
Dakgootpreventie in combinatie met marterschroot maakt het onmogelijk voor marters uw woning binnen te dringen via het dak.

Wat kan ik zelf doen tegen marters?

Het ligt eraan of u last heeft van een marter in uw huis of in uw auto, er zijn verschillende manieren om hier tegen op te treden. (lees het hier)   Ook kunt u een spray gebruiken om de marter te verjagen.   (Bestel hier uw anti-marterspray)

Schade door marters, Help!!

Heeft u overlast of hinder van marters of andere plaagdieren?
Twijfel dan niet en neem contact met ons op!   Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw marter overlast!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.
mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl


Geplaatst op: 10 januari 2020