Zilvervisjes bestrijden, hoe doe ik dat?
Voordat je begint met de bestrijding van Zilvervisjes, is het belangrijk om vast te stellen of het wel daadwerkelijk zilvervisjes zijn.
Naast het Zilvervisje kun je ook last hebben van het papiervisje of het ovenvisje. Deze lijken allemaal erg veel op elkaar, maar de bestrijding is totaal anders!
Waarom krijg ik last van Zilvervisjes?
Zilvervisjes komen altijd voor binnen in gebouwen, dit kan variëren van een woonhuis, tot een kantoorgebouw of een schuurtje achterin de tuin. Zolang de ruimte maar verwarmd is en een hoge luchtvochtigheid heeft. Daarom zie je Zilvervisjes meestal in keukens, badkamers, wc’s, kelders en op zolders.
Meestal neem je Zilvervisjes mee vanuit een woning waar al last was, of ze komen met (verhuis)dozen mee, boeken, schilderijen of ander materiaal waar ze in kunnen zitten.
Welke schade richten Zilvervisjes aan?
Zilvervisjes richten weinig schade aan. Wanneer ze met grote hoeveelheden zijn, kunnen ze schade veroorzaken aan papier, schilderijen, boeken en behang. Gelukkig zijn ze niet gevaarlijk voor de volksgezondheid en brengen ze geen ziektes over.
Zilvervisjes bestrijden, kan ik dat zelf?
Zoals we in het begin van dit artikel al schreven, is het eerst van belang om te weten of er daadwerkelijk overlast is van Zilvervisjes en niet van de andere Franjestaarten zoals Papiervisjes en Ovenvisjes.
- Papiervisjes houden namelijk van een warme omgeving met een lage luchtvochtigheid zoals archieven, bibliotheken, kunstuitleen ateliers enzovoorts.
- Ovenvisjes daarentegen houden van nog meer warmte en die vindt u dan ook meestal bij bakkerijen, ovens en horecabedrijven in de buurt van de oven.
- Zilvervisjes houden juist van een wat koelere omgeving met een hoge luchtvochtigheid.
3 tips voor het zelf bestrijden van Zilvervisjes
Wanneer er met zekerheid is vastgesteld dat u last heeft van Zilvervisjes, dan kunt u de volgende stappen ondernemen om zelf de overlast te beperken.
1. Breng luchtvochtigheid naar beneden
Zilvervisjes kunnen niet overleven in een gebouw met minder dan 52% luchtvochtigheid. Het is dus van belang om de luchtvochtigheid naar beneden te brengen. Hiermee roeit u al een groot gedeelte van de populatie uit.
2. Berg zetmeelhoudende en koolhydraatrijke producten goed op
Zilvervisjes houden van zetmeelhoudende en koolhydraatrijke producten zoals: brood, pasta, meel en aardappelen. Omdat Franjestaarten in staat zijn om cellulose te veteren, zien ze kans, om naast de zetmeelhoudende en koolhydraatrijke producten, te overleven op behang en papier.
3. Kit naden en kieren af
Kit als laatst alle naden en kieren af, waarin ze kunnen schuilen. Zo kunnen ze er niet meer uit en zullen ze van de honger sterven. Vergeet ook de plinten niet!
Zilvervisjes succesvol bestrijden
Zilvervisjes kunnen 2 à 3 jaar oud worden en leggen soms 20 eitjes per dag. Omdat Zilvervisjes zich vaak niet beperken tot één woning, is het bestrijden van Zilvervisjes meestal een lastige klus, dit zal veelal gezamenlijk met buren opgepakt moeten worden.
Als er een succesvolle bestrijding tegen zilvervisjes of papiervisjes bereikt MOET worden, worden wij meestal ingehuurd. Een inventarisatie aan de hand van een monitoringssysteem is dan de eerste stap bij de aanvang van een bestrijdingsactie tegen zilvervisjes of papiervisjes.
Vragen of problemen met Zilvervisjes?
Heeft u vragen over zilvervisjes of ervaart u overlast van ander ongedierte?
Neem dan contact met ons op! Wij gaan graag vrijblijvend het gesprek met u aan om een goede betaalbare oplossing te vinden voor uw zilvervisjesprobleem.
Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl
Gerelateerde zoekopdrachten: