Skip to main content

Ratten bestrijden door te schieten met warmtebeeldcamera

Ongediertebestrijders mogen steeds minder snel gif inzetten bij de bestrijding van ratten. Als je niet geaccrediteerd bent als bedrijf mag je zelfs helemaal geen gif meer buiten gebruiken.  Gelukkig heeft Mega-Des naast de conservatieve manier van ratten verdelgen met klemmen of gif, ook een service waarbij wij in één nacht een grote hoeveelheid ratten kunnen afschieten. […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

Ongediertebestrijders mogen steeds minder snel gif inzetten bij de bestrijding van ratten. Als je niet geaccrediteerd bent als bedrijf mag je zelfs helemaal geen gif meer buiten gebruiken.  Gelukkig heeft Mega-Des naast de conservatieve manier van ratten verdelgen met klemmen of gif, ook een service waarbij wij in één nacht een grote hoeveelheid ratten kunnen afschieten.

tekst gaat verder na deze informatie video

Ratten schieten bij hevige rattenplaag

Bij overlast van een grote populatie ratten, (bijvoorbeeld in een slootkant, braakliggend terrein, (pluim)veebedrijf of een agrarisch bedrijf) kan er van deze service gebruik gemaakt worden.  Met behulp van een warmtebeeldkijker op een luchtdrukgeweer worden de ratten in het donker een makkelijk doelwit. Een goede schutter kan bij een grote populatie ratten in 2 uur tijd wel 80 ratten schieten. Dit brengt de populatie ratten in één of twee nachten drastisch terug.

Door ratten te schieten creeer je een natuurlijke balans op het erf, zonder gebruik van biociden.  Omdat er geen gif gebruikt wordt, voorkom je dat andere roofdieren (uilen, wezels, steenmarters honden en katten) worden doorvergiftigd en zo kunnen meehelpen bij het beperkt houden van het aantal ratten en muizen. Als de volwassen ratten worden afgeschoten zijn de jonge ratjes gemakkelijke prooien voor uilen, buizerds, steenmarters, blauwe reigers en katten.

Stalbranden voorkomen door ratten te schieten

Het in inmiddels bekend dat ratten graag aan kabels knagen. Melkrobots en andere machines ondervinden vaak storingen doordat ratten aan de kabels hebben zitten knagen, Dit levert weer kosten op voor reparatie en herkeuring van de machines.
Het is uitgezocht en berekend dat meer dan een kwart van de stalbranden wordt veroorzaakt door ratten of muizen die aan kabels knagen en zo kortsluiting veroorzaken. Brand en het onnodig kwijtraken van de veestapel is dan het treurige gevolg.
Om maar niet te spreken over alle ellende die je daarna hebt met politie, brandweer, onderzoeken en de verzekering.
Dit kunt u voorkomen door ons regelmatig in te huren en de rattenpopulatie op peil te houden middels het schieten van ratten met een warmtebeeldcamera.

Ratten schieten met Habitat management

Naast het afschieten van de ratten is habitat management een bijkomende verplichting.
Dit houdt in dat beplanting wordt gesnoeid, afval verwijderd en alles in het werk wordt gesteld om de omgeving ruim en overzichtelijk te maken zonder voedselaanbod en schuilgelegenheid te bieden voor ratten. Hiermee voorkom je dat toekomstige rattenpopulaties zich opnieuw gaan vestigen in dezelfde omgeving.

Met name op agrarische bedrijven en afvalverwerkingsbedrijven kunnen deze maatregelen moeilijk of beperkt worden uitgevoerd. Het is dan mogelijk om een abonnement af te sluiten zodat onze schutter periodiek langs komt om de aanwezige ratten te schieten. Hiermee houdt u de overlast van ratten beperkt.

Heb ik toestemming nodig om ratten te mogen schieten?

Resultaat na 1 uurtje ratten schieten.

Voor het schieten van ratten met een luchtdrukgeweer i.c.m. een warmtebeeldkijker heeft u veelal een ontheffing nodig, Mega-Des is in het bezit van een dergelijke ontheffing (ligt er aan in welke provincie u woont) en anders kan Mega-Des deze ontheffing bij uw provincie aanvragen zodat wij deze werkzaamheden alsnog bij u kunnen uitvoeren.

Daarnaast dient u gebruiker te zijn van de grond of moet er in ieder geval toestemming zijn van de grondgebruiker om ratten te mogen schieten op zijn/haar terrein.
Dit akkoord wordt vastgelegd in het formulier: Verklaring toestemming grondgebruiker

Ik wil snel van mijn rattenplaag af!

Heeft u overlast of hinder van ratten of andere plaagdieren?
Twijfel niet en neem contact met ons op! Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw rattenprobleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.
mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.


Geplaatst op: 2 april 2020