Skip to main content

Externe Audits

In de voedingsmiddelenindustrie is het jaarlijks verplicht dat er een interne of externe Diepte Inspectie wordt uitgevoerd in uw bedrijf. Als leidinggevende wilt u zeker weten dat uw voedselveiligheid op orde is. Daarom moet u soms ongewild politieagent spelen in uw eigen organisatie. Vaak veroorzaakt dit onbegrip, agressiviteit en teleurstellingen waardoor u te mild omgaat met de waargenomen misstanden in uw voedselveiligheidsproces.
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

In de voedingsmiddelenindustrie is het jaarlijks verplicht dat er een interne of externe Diepte Inspectie wordt uitgevoerd in uw bedrijf.   Als leidinggevende wilt u zeker weten dat uw voedselveiligheid op orde is.   Daarom moet u soms ongewild politieagent spelen in uw eigen organisatie.   Vaak veroorzaakt dit onbegrip, agressiviteit en teleurstellingen waardoor u te mild omgaat met de waargenomen misstanden in uw voedselveiligheidsproces.

Audits

Er blijft dan een stemmetje in uw achterhoofd rond fluisteren: “bereik ik wel de gewenste zekerheid met de maatregelen die ik heb genomen?”

Zekerheid borgen m.b.t. plaagdieren

Wij zien het als onze taak om bewustwording en eigen verantwoordelijkheid te creëren bij uw personeel.   Dit doen wij middels in-company trainingen die zich toespitsen op die onderwerpen die u belangrijk vindt.

Klik hier voor een greep uit ons cursus aanbod

Daarnaast verzorgen wij de diepte-inspecties voor u zodat u als leidinggevende op dezelfde voet kunt omgaan met uw personeel zoals ze van u gewend zijn.
Wij houden de inspecties, voeren de controles uit en wijzen uw personeel op eventuele misstanden en/of verbeterpunten.

Wat zijn de voordelen van een externe audit?

  • De externe auditor is bedrijfsonafhankelijk en kijkt met andere ogen naar de processen dan de vaste medewerkers.
  • De externe auditor is altijd volledig op de hoogte van de laatste regels en wetgeving.
  • Een externe auditor heeft meer invloed op de medewerkers op de werkvloer waardoor er een beter draagvlak kan worden gecreëerd.
  • Eén aanspreekpunt voor al uw voedselveiligheid problemen en oplossingen
  • Eén totaal oplossing met visie en beleid inclusief gerichte trainingen en audits
  • Uw medewerkers zetten zich actief in voor een omgeving met veilig voedsel
  • Eindelijk uw gewenste zekerheid!!
Chemische verontreiniging
Chemische verontreiniging

Wat wordt er ge-audit tijdens een Diepte-inspectie?

Tijdens een Diepte-inspectie worden alle ruimtes uitgebreid geïnspecteerd aan de hand van een objectieve controlelijst.   Handboeken en registraties worden geïnspecteerd en getoetst aan de praktijk. (klopt datgene ook wat er is opgeschreven)
Na de audit vindt er een evaluatie gesprek plaats met u en/of uw leidinggevende om verbeterpunten door te nemen. Deze verbeterpunten worden toegestuurd in een overzichtelijke digitale rapportage eventueel voorzien van foto’s ter ondersteuning.

Wat kost een externe audit?

Dat is geheel afhankelijk van de bedrijfsvoering, aard en omvang van het bedrijf.
Daarnaast spelen ook andere factoren mee zoals: hygiene, logistiek en de bouwkundige staat van het gebouw.   Veelal voeren wij  eerst vrijblijvend een oriëntatiegesprek en verkennen het bedrijf onder begeleiding van de verantwoordelijke(n) medewerker(s).
Met die informatie maken wij graag een vrijblijvende offerte voor u.

Muis in kroepoek
Muis in kroepoek

Heeft u vragen over audits?

Heeft u vragen over audits, diepte inspecties of overlast van plaagdieren?
Twijfel niet en neem contact met ons op!   Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw voedselveiligheidsprobleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl


Geplaatst op: 29 september 2023