Skip to main content

Honderden lieveheersbeestjes in huis, help!

In het najaar kunnen lieveheersbeestjes soms met wel honderden tegelijk een huis betrekken.   Het gaat vaak om het veelkleurig Aziatisch lieveheersbeestje die in de jaren ’90 in Nederland werd ingevoerd voor de “natuurlijke bestrijding” tegen bladluizen. Favoriete huizen van lieveheersbeestjes Op zonnige dagen in het najaar gaat het veelkleurig Aziatisch lieveheersbeestje massaal op zoek naar een plek om […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

In het najaar kunnen lieveheersbeestjes soms met wel honderden tegelijk een huis betrekken.   Het gaat vaak om het veelkleurig Aziatisch lieveheersbeestje die in de jaren ’90 in Nederland werd ingevoerd voor de “natuurlijke bestrijding” tegen bladluizen.

een groep lieveheersbeestjes die overlast veroorzaken
veelkleurig Aziatische lieveheersbeestjes overwinteren met honderden tegelijk binnenin gebouwen

Favoriete huizen van lieveheersbeestjes

Op zonnige dagen in het najaar gaat het veelkleurig Aziatisch lieveheersbeestje massaal op zoek naar een plek om te overwinteren.   Deze soort heeft een voorkeur voor licht gekleurde gebouwen die veel zonlicht ontvangen.   Zodra ze zijn geland, gaan ze op zoek naar een beschutte plek om de winter door te brengen.   Via naden, kieren, spleten en ventilatieroosters komen ze naar binnen.   Of ze vliegen simpelweg door een openstaande raam.

Winterslaap van lieveheersbeestjes in huis

Onze huizen zijn voor deze lieveheersbeestjes een perfecte overwinterplaats omdat het er lekker warm en beschut is.   Tijdens het overwinteren eten de lieveheersbeestjes niets en planten zich ook niet voort.   Het grootste gedeelte van de tijd zitten ze stil en teruggetrokken in een hoekje, in de nok van het dak of een andere beschutte plek in het gebouw.

Wanneer lieveheersbeestjes weer wakker worden

In het vroege voorjaar worden ze weer actief en lopen en/of vliegen ze dan rond in je huis.
Als de temperatuur buiten hoog genoeg is in maart/april en je zet de ramen open, dan vinden de lieveheersbeestjes zelf hun weg naar buiten.
In de zomer periode voeden zij zich, planten zich voort om vervolgens in het najaar op precies dezelfde plek terug te komen om te overwinteren.

Het weren van lieveheersbeestjes

Heeft u last van lieveheersbeestjes, zorg dan dat ze niet binnen kunnen komen.

  • Plaats horren in openstaande ramen
  • Maak gaten en kieren dicht (ook onder dakpannen)
  • Plaats bijenbekjes in stootvoegrooster
  • Controleer ventilatieroosters en repareer deze indien nodig

Doe dit vooral voor de winter aanbreekt, (uiterlijk eind augustus) zodat de lieveheersbeestjes niet worden opgesloten en een hongerdood sterven. Dode lieveheersbeestjes kunnen dan ook weer ander ongedierte aantrekken waar u niet op zit te wachten.   Mocht u toch een verdwaald exemplaar in huis vinden, dan kunt u hem gewoon vangen en buiten zetten.

Gebruik geen chemische bestrijdingsmiddelen tegen deze nuttige insecten!”


een bijenbekje in voegrooster van een buitenmuur die ongedierte weert
Met bijenbekjes blijft uw spouwmuur ventileren terwijl u de toegang voor ongedierte blokkeert.

Heeft u vragen over lieveheersbeestjes in huis?

Heeft u overlast of hinder van Lieveheersbeestjes of andere plaagdieren?
Twijfel niet en neem contact met ons op!   Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw ongedierteprobleem.

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.
mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl


Geplaatst op: 4 oktober 2022

Laatste nieuws

Ratten in de tuin

Ratten in de tuin

14 mei 2024

Rattengif

13 mei 2024

Zwarte ratten

13 mei 2024