Skip to main content

Hoe vang je een muis? Tips & Tricks!

Heeft u zich ooit afgevraagd waarom de één dagelijks wel 50 muizen vangt en de ander geen één? Wij hebben hierop het antwoord! Lees hieronder welke stappen u moet volgen voor het beste resultaat! Populaire plekken van muizen Muizen zijn zeer opportunistische en vraatzuchtige eters. Ze vinden graag plekken om te nestelen die warm zijn […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

Heeft u zich ooit afgevraagd waarom de één dagelijks wel 50 muizen vangt en de ander geen één? Wij hebben hierop het antwoord! Lees hieronder welke stappen u moet volgen voor het beste resultaat!

Hoe vang je een muis met een klem

Populaire plekken van muizen

Muizen zijn zeer opportunistische en vraatzuchtige eters. Ze vinden graag plekken om te nestelen die warm zijn met toegang tot voedsel en nestmaterialen en dat kan ook uw huis of bedrijf zijn. De ruimtes in uw gebouw waar muizen de voorkeur voor hebben zijn: spouwmuren, zolder’s, keukens, meterkasten, kruipruimte en diverse andere plaatsen. Als één van deze gebieden muizen toegang tot voedsel biedt, loopt u het risico op besmetting.

Wat eten muizen?

Muizen eten van nature natuurlijke producten zoals: haver, mais, zaden en andere granen en vegetatie die ze in de natuur kunnen vinden. Wanneer een muis zich in een meer stedelijke omgeving bevindt en toegang krijgt tot een huis of bedrijf, zullen ze vrijwel alles eten wat er te vinden is. De kleine knaagdieren gaan op zoek naar een gemakkelijke voedselvoorziening die nodig is om hun energie te ondersteunen. Omdat muizen alles eten waar ze hun tanden in kunnen zetten, staan ze bekend als alleseters.

Wat eten huismuizen?

Huismuizen zijn aangepast aan het luxe leven van de mens. Ze zijn geëvolueerd om zo ongeveer alles te eten. Daarom worden ratten en muizen ook wel “cultuurvolgers” genoemd. Ze zoeken naar etensresten in de vuilnisbak. Huismuizen kauwen door tassen, vuilniszakken en kunststof containers om bij het eten te komen. Toch geven huismuizen meestal de voorkeur aan het eten van insecten en zaden.

Zijn muizen dol op kaas….?

Als kind keek u waarschijnlijk naar tekenfilms en zou u denken dat muizen graag kaas eten. Het is een feit dat dit niet waar is! Wat een muis het liefst eet, zijn items die vol zitten met koolhydraten. Muizen eten het liefst wat er op een voedselschema van een topsporter staat!

Muizen hebben kleine lichamen en moeten heel snel bewegen, dus ze hebben dingen nodig die snel kunnen worden afgebroken om te gebruiken voor energie. Een muis geeft bijvoorbeeld de voorkeur aan pindakaas boven kaas. Ook is aangetoond dat chocolade als favoriet op hun verlanglijstje staat. Muizen zijn dol op fruit en andere zoetigheden. Ze zijn echter opportunistisch en zullen op bijna alles een kans wagen.

Muizen vangen zonder gif maar met klemmen

Welk lokaas moet ik gebruiken in de klemmen om muizen te vangen?

Het is heel moeilijk te bepalen welk lokaas u moet gebruiken in de klem. De professionals van Mega-Des gebruiken pindakaas of chocola in de winterperiode omdat de muizen die vetten nodig hebben om zich te beschermen tegen de winterse kou.

In de zomer gebruiken we vaak zoetzure appel (Jonagold of Elstar) omdat dit fruit eten en drinken tegelijk is voor een muis en heel verfrissend kan zijn als tussendoortje.

Muizen vangen met klem lukt niet, hoe komt dat?

Ondanks dat u bovengenoemd lokaas gebruikt, bestaat de mogelijkheid dat u niks vangt. Dit kan de volgende oorzaken hebben:

  • De klem staat op een verkeerde plaats
  • De klem staat los waardoor hij wel springt maar de muis niet gevangen is
  • De muizen hebben ergens anders hun buikje al vol gegeten, dus vangt u niks

Wat doen om alsnog muizen te vangen?

Allereerst is het raadzaam om te achterhalen waar de muizen vandaan komen. Hoe komen ze binnen? Als u deze toegang afsluit, is waarschijnlijk uw muizen probleem al opgelost voordat u gaat bestrijden.

Muizen veroorzaken materiële schade

Muizen willen heel veel verschillende dingen proberen en hebben zeer sterke tanden die door verschillende materialen kunnen kauwen. Dit is de reden waarom muizen zo’n probleem kunnen zijn, omdat ze veel schade aan eigendommen kunnen aanrichten en het risico van ziekten kunnen verspreiden.

Hulp nodig bij muizen vangen?

Heeft u overlast of hinder van muizen of andere plaagdieren? Twijfel niet en neem contact met ons op! Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw ongedierteprobleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.
mega-des logo


Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl


Geplaatst op: 3 december 2020

Laatste nieuws

Ratten in de tuin

Ratten in de tuin

14 mei 2024

Rattengif

13 mei 2024

Zwarte ratten

13 mei 2024