Skip to main content

Ongedierte in uw café of restaurant?

Het meest waardevolle bezit van uw hotel, café of restaurant is uw reputatie. Deze komt hoofdzakelijk tot stand door een goede service en kwaliteit, maar uw klanten verwachten ook dat er een goede hygiëne binnen uw keuken is en deze geheel op orde is. Wellicht bekend, valt elke horeca onderneming onder de hygiënecode voor de […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

Het meest waardevolle bezit van uw hotel, café of restaurant is uw reputatie.
Deze komt hoofdzakelijk tot stand door een goede service en kwaliteit, maar uw klanten verwachten ook dat er een goede hygiëne binnen uw keuken is en deze geheel op orde is.

kakkerlakken

Wellicht bekend, valt elke horeca onderneming onder de hygiënecode voor de horeca waarin diverse eisen zijn opgesteld op het gebied van het voorkomen van plaagdieren en voedselveiligheid.  
Schadelijke knaagdieren zoals huismuizen, bruine ratten, vliegen en kakkerlakken kunnen overdraagbare ziekten (zoönose) verspreiden en vormen daarom een bedreiging voor de hygiëne op plaatsen waar voedsel verpakt, opgeslagen en/of verkocht wordt.

Er zijn daarnaast nog een aantal externe factoren die de kwaliteit van uw voedsel kunnen beïnvloeden.   Hiervoor heeft Mega-Des een uitgebreid all-in service pakket ontwikkeld, welke u in een toegankelijk en overzichtelijk digitaal systeem kan inzien.

Periodieke service heet plaagdierbeheersplan.

Onze bestrijdingstechnicus bij u in de buurt, wordt uw vertrouwde vaste aanspreekpunt en zal uw bedrijf regelmatig inspecteren op mogelijke risico’s en (besmettings)gevaren.
Met deze informatie zal een rapportage met een daaraan verbonden doelgericht advies worden opgesteld om problemen met o.a. plaagdieren en hygiëne in de toekomst te voorkomen.

Meerdere locaties monitoren in een mantelovereenkomst

Wanneer u verantwoordelijk bent voor meerdere locaties, kunnen onze diensten in een raam-serviceovereenkomst worden opgenomen.   Iedere individuele locatie heeft dan zijn eigen servicemedewerker en specifieke adviezen, welke in een webbased rapportage inzichtelijk zijn vanaf de vaste werkplek.
In één overzicht kunnen de diverse locaties op score zichtbaar worden gemaakt op hygiëne en heeft u direct inzicht welke locaties goed scoren en welke minder goed scoren

het regelmatig legen van containers is een goede maatregel ter voorkoming van ongedierte
Het regelmatig legen van containers is een goede maatregel ter voorkoming van een ongedierteplaag

Openbaarmaking inspectiegegevens Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA)

Sinds 1 juni 2014 is de NVWA begonnen met het bekend maken van inspectieresultaten middels een app, ondermeer te vinden in de app. store “NVWA horeca inspectiekaart”.
Met de kleuren groen, oranje, rood kunnen consumenten direct zien welke waarneming en kwalificatie de NVWA aan uw horeca instelling heeft gegeven en of u op die manier de regels voor voedselveiligheid nastreeft.

De NVWA beoordeelt de horeca instellingen op een juiste omgang met voedsel, hygiëne en een adequaat plaagdierbeheersplan.
Voorkom dat uw horeca instelling oranje of rood wordt omdat u niet voldoet aan één van de drie controlepunten!

Begeleiding en advies bij plaagdierproblemen

Mega-Des kan u begeleiden en adviseren op het gebied van plaagdierbeheersing, wering en bestrijding.   Al deze werkzaamheden krijgt u, met de all-in serviceovereenkomst, in één overzichtelijk digitaal rapport!

De voordelen van een plaagdierbeheersplan voor u zijn:

  • Plaagdierbeheersplan tegen muizen: door regelmatige inspecties en een goede monitoring worden muizen buiten gehouden zodat het risico op een besmetting van muizen in uw keuken en/of restaurant tot een minimum wordt beperkt.
    Dit alles gebeurt conform het Integrated Pest Management (IPM) ook wel, de geïntegreerde plaagdierbeheersing genoemd.
  • Kruipende insecten: Door vaste kunststof monitoringspunten te plaatsen, kunnen kruipende insecten zoals bv mieren en kakkerlakken in een vroeg stadium worden gesignaleerd.   Hierdoor wordt het risico van het gebruik van biociden in uw bedrijf beperkt of zelfs helemaal uitgesloten.
  • Vliegende insecten: Met een vliegenlamp heeft u een ideaal en geruisloos detectiesysteem op vliegende insecten.   Onze servicemedewerker zal ieder regulier bezoek de lijmplaat controleren en indien nodig vervangen, de insecten tellen, determineren en noteren per soort.   Hierdoor ontstaat er een gericht overzicht van risico factoren en kan er een analyse worden gemaakt om deze insecten in de toekomst te voorkomen.
vogels kunnen ook een plaag zijn voor uw horeca instelling

Heeft u vragen of problemen met ongedierte?

Heeft u problemen met ongedierte in uw restaurant of café?
Twijfel niet en neem contact met ons op!   Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw ongedierteprobleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl


Geplaatst op: 14 juni 2021

Laatste nieuws

Ratten in de tuin

Ratten in de tuin

14 mei 2024

Rattengif

13 mei 2024

Zwarte ratten

13 mei 2024