Skip to main content

Wespenbestrijding: tips tegen wespen!

Wespen verdelgen In de vrije natuur zijn wespen nuttige dieren.   Ze doden en eten allerlei andere beestjes die het de mens knap lastig kunnen maken zoals vliegen, muggen en de larven hiervan. Eén wespenvolk ruimt per dag enkele duizenden andere voor de mens ‘lastige’ insecten op.   Daarnaast hebben zij een belangrijke rol in de natuur door het bestuiven […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

Wespen verdelgen

In de vrije natuur zijn wespen nuttige dieren.   Ze doden en eten allerlei andere beestjes die het de mens knap lastig kunnen maken zoals vliegenmuggen en de larven hiervan.
Eén wespenvolk ruimt per dag enkele duizenden andere voor de mens ‘lastige’ insecten op.   Daarnaast hebben zij een belangrijke rol in de natuur door het bestuiven van bloemen.   Wespenbestrijding moet dan ook alleen gebeuren bij ernstige overlast, bijvoorbeeld als er een nest is bij uw woning.

overlast van een wesp bestrijden

Waarom komt een wesp op zoetigheid af?

Gedurende het voorjaar zijn de werksters heel druk met het wegvangen van lastige insecten, deze vangsten voeren ze aan de larven in het nest.
Wanneer de larven hebben gegeten, scheiden ze een zoete stof uit (ontlasting) die de wespen weer gebruiken als voedsel omdat hier heel veel suikers in zitten. (energie)   Halverwege de zomer vliegen de mannetjes en jonge koninginnen het nest uit om te paren, de werksters blijven dan alleen achter in het nest.
Omdat de werksters geen larven meer hebben om te voeren is er geen drang meer om insecten te vangen, daarnaast hebben ze geen zoetigheid meer die ze kunnen eten uit de ontlasting van de larven.

In de zomer zijn de wespen verslaafd aan zoetigheid”

Immers, alle larven zijn volwassen en de koningin is er niet meer dus worden er geen nieuwe eieren gelegd.   Dit is de periode (ongeveer half juli – begin augustus) dat wij op de terrassen last krijgen van agressieve wespen, de wespen zijn “verslaafd aan suikers” en ze hebben echt die suikers nodig om te kunnen overleven.

opvangbak vol met dode wespen dankzij wespenbestrijding
Opvangbak vol met wespen

Hieronder 3 tips hoe met wespen om te gaan

1. Wesp in huis

Jaag ze niet op; in het nauw gebrachte wespen zullen ter verdediging gaan steken.
Als u er één in huis heeft, vang deze dan met een doek of een leeg potje waar u een stukje karton overheen schuift.   Een andere methode is haar te lokken met een wespenval.
Deze maakt u door een breed glas of jampotje te plaatsen waarin een laagje limonadesiroop. Hier overheen plaatst u een trechter, met de trechtermond net boven de limonade.   En natuurlijk ook de stofzuiger is een makkelijk middel om de wespen weg te vangen.

2. Geprikt door een wesp, wat nu?

Als u toch geprikt bent kunt u, de steek het beste behandelen met anti-histaminezalf (verkrijgbaar bij de apotheek), alcohol, een ijsklontje of een koude doek.
Verwijderen van een angel gaat het best met de vingernagel tegen de richting in – bij het gebruik van een pincet uitkijken omdat dan de mogelijkheid bestaat dat u het gifzakje leeg knijpt.   Ook is bij de apotheek en bij bepaalde op outdoor-sport gerichte winkels een vacuumpompje te koop waar het gif direct mee uit de gestoken plek gezogen kan worden.

De uitvliegopening dicht maken van een wespennest is levensgevaarlijk!

3. Ik heb last van een wespennest

Als er zich een wespennest in of nabij uw woning bevindt, heeft het geen zin om de uitvliegopening(en) dicht te maken.   Dit is zelfs zeer gevaarlijk!
De wespen zullen zich direct een weg naar buiten knagen, of zelfs naar binnen via uw woning een doorgang zoeken met het gevolg dat u plotseling honderden wespen in huis heeft.

Tekst gaat verder na deze video

Als iemand na een steek onwel of duizelig is, raadpleeg dan onmiddellijk een arts.
Een wespensteek kan een zwaar allergische reactie veroorzaken. Roep ook de hulp van een arts in als iemand in de mond of keel wordt gestoken.

Voorzorgsmaatregelen tegen wespen

  • Zoetigheid, frisdrank, bier, vleeswaren et cetera trekken wespen aan.
  • Gebruik een glas om uit te drinken in plaats van een blikje.
  • Als er een wesp in het blikje zit, is er gevaar voor een steek in de mond of keel.
  • Kijk dus specifiek uit bij buitenactiviteiten als picknicks of barbecues.
  • Verwijder afval of gemorste voedingswaren direct en kijk uit bij het liggen op of lopen over gras (i.v.m. grondnesten).
  • Gebruik geen geurige luchtjes als aftershave, parfum, deodorant of zonnebrandcrème.   Helaas trekt ook menselijke transpiratie wespen aan.
  • Draag neutrale kleuren als wit, groen of lichtbruin en geen kleding met felle kleuren of zwarte kleding en zeker geen bloemmotieven.
    Zorg dat de kleding goed sluit, zodat de insecten geen kans krijgen in mouwen of in broekspijpen te kruipen.
  • Kijk uit in de omgeving van vuilnisbakken en bloemperken.

Hoe wespen bestrijden?

Neem contact met ons op om een wespennest professioneel te laten verwijderen.
In sommige gevallen kan dit ook gebeuren zonder het gebruik van gif.

Kijk hier hoe u Wespen kunt bestrijden zonder gif

Ik heb hulp nodig bij een wespenbestrijding!

Heeft u overlast of hinder van wespen of andere plaagdieren?
Twijfel niet en neem contact met ons op!   Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw strong>wespenprobleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.
mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl

 

Gerelateerde zoekopdrachten:


Geplaatst op: 25 juli 2022

Laatste nieuws

Ratten in de tuin

Ratten in de tuin

14 mei 2024

Rattengif

13 mei 2024

Zwarte ratten

13 mei 2024