Skip to main content

Vleermuis in huis?

Waarom kiezen vleermuizen voor uw huis? Vleermuizen komen vaak gebouwen binnen via niet-afgeschermde ventilatieopeningen en openingen aan de buitenkant.   Vleermuizen komen meestal in het voorjaar vanuit hun winterverblijf, op zoek naar een nieuwe verblijfplaats voor de zomer. Stootvoegrooster met vleermuizenpoep Veelvoorkomende rustplaatsen van vleermuizen Favoriete rustplaatsen van vleermuizen zijn onder meer: Zolder met vleermuizen; […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

Waarom kiezen vleermuizen voor uw huis?

Vleermuizen komen vaak gebouwen binnen via niet-afgeschermde ventilatieopeningen en openingen aan de buitenkant.   Vleermuizen komen meestal in het voorjaar vanuit hun winterverblijf, op zoek naar een nieuwe verblijfplaats voor de zomer.

Stootvoegrooster met vleermuizenpoep

Veelvoorkomende rustplaatsen van vleermuizen

Favoriete rustplaatsen van vleermuizen zijn onder meer:

  • Zolder met vleermuizen; omdat veel vleermuizen nachtdieren zijn, zijn zolders de ideale plek voor vleermuizen om overdag hun toevlucht te nemen.
    Ze kunnen zich vastklampen aan muren, plafonds en balken in zolderruimtes.
  • Muurholtes met vleermuizen; sommige vleermuizen nestelen zich meestal in kleine spleten.   Voor deze vleermuizen bieden muurholtes de bescherming en afzondering die ze nodig hebben om te overleven.
  • Dakgoten en Dakranden met vleermuizen; spleten onder dakgoten en dakranden geven een tegen de zon beschutte schuilplek van waaruit ze snel naar buiten kunnen vliegen.   Dit is een uitstekende locatie voor vleermuiskolonies.

Tips &tricks voordat u vleermuizen gaat verjagen

Een vleermuispopulatie is niet alleen hinderlijk voor uw eigendom.
Vleermuizen kunnen ook mijten bij zich dragen die zich vervolgens gaan verspreiden in uw woning en de uitwerpselen van vleermuizen bevatten ziekteverwekkende schimmelsporen.   Het is dus essentieel om vroegtijdig een vleermuisprobleem te herkennen.   Maar voordat u een beheersplan opstelt, zijn er een paar belangrijke stukjes informatie die u moet weten:

  • Vleermuizen zijn een beschermde soort, dus u kunt het verplaatsen het beste overlaten aan een professional.   Neem contact op met Mega-Des Plaagdierbeheersing voor informatie over deze mogelijkheid.
  • Het verjagen of hinderen van vleermuizen mag niet plaatsvinden zonder een voorafgaand gedegen onderzoek en zonder een ontheffing.
  • Laat vaststellen of de gekozen verblijfplaats van de vleermuizen alleen een zomerverblijf is, of een permanent verblijf voordat u zelf maatregelen neemt.

Het verjagen van vleermuizen

Vleermuizen zijn goed voor het milieu en helpen muggenpopulaties onder controle te houden, maar als ze in uw woning komen, is dit niet altijd comfortabel.

Wanneer ongedierte op of in huizen nestelt, zoeken bewoners vaak naar snelle, gemakkelijke methoden die in de handel verkrijgbaar zijn.
Het verjagen van vleermuizen is strafbaar.  Het vereist kennis over de leefwijze en beschermde status van de vleermuizen en men dient zich te houden aan het vleermuisprotocol.

Professionele hulp nodig bij vleermuizen verjagen?

Er is geen magisch product te koop voor particulieren om vleermuizen te weren.
De meest betrouwbare manier om uw eigendom vleermuisvrij te krijgen en te houden, is contact op te nemen met zoogdierenvereniging en zij zullen de juiste inspecties (laten) uitvoeren en de juiste stappen ondernemen om vleermuizen te voorkomen en te verplaatsen wanneer dit toegestaan is.   Vervolgens zullen zij alternatieve nestelgelegenheid plaatsen zodat de vleermuizen rondom uw huis de muggen blijven wegvangen, maar geen overlast meer veroorzaken in uw woning.

vleermuis in de nacht die aan het jagen is

Help! Ik heb last van ongedierte!

Heeft u overlast of hinder van andere plaagdieren dan Vleermuizen?
Twijfel niet en neem contact met ons op!     Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw ongedierteplaag!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl


Geplaatst op: 26 april 2021

Laatste nieuws

Ratten in de tuin

Ratten in de tuin

14 mei 2024

Rattengif

13 mei 2024

Zwarte ratten

13 mei 2024