Skip to main content

Waarom heb ik last van Oorwormen?

Oorwormen zijn omnivoren en hebben een voorkeur voor een vochtige omgeving met rottend organisch materiaal. Ze verblijven vaak in composthopen en andere rustige plaatsen waar ze (dode) insecten en plantenresten kunnen vinden. Oorwormen jagen voornamelijk ’s nachts op insecten maar als ze worden verstoord, rennen ze uit elkaar om hun overlevingskans te vergroten.
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

Oorwormen bestrijden is belangrijk?

Oorwormen zijn omnivoren en hebben een voorkeur voor een vochtige omgeving met rottend organisch materiaal. Ze verblijven vaak in composthopen en andere rustige plaatsen waar ze (dode) insecten en plantenresten kunnen vinden.

Oorwormen jagen voornamelijk ’s nachts op insecten maar worden aangetrokken door licht.   Als oorwormen in een groepje leven en ze worden verstoord, rennen ze uit elkaar om hun overlevingskans te vergroten.

oorwurm jarmo waar mega-des een bestrijding voor heeft

Waarom heb ik oorwormen in huis?

  • Oorwormen verblijven in het toilet en/of badkamer omdat het daar vochtig en warm is, hier kunnen ze schimmels vinden waar ze van leven. Wanneer het vochtprobleem in deze ruimte(s) wordt opgelost, zullen de oorwormen uit zichzelf een andere plek gaan zoeken en uw huis verlaten.
  • Wanneer oorwormen niet in het toilet of badkamer of andere vochtige ruimtes voorkomen maar elders in huis, zijn ze “per ongeluk” binnenshuis geraakt.
    Het verdient dan aanbeveling om de oorworm(en) op te pakken en buiten te zetten. De oorworm zal dan zelf een plek buiten zoeken waar hij zich prettig en veilig voelt.
  • Als u regelmatig oorwormen in huis aantreft, is er waarschijnlijk een ventilatie probleem in uw kruipruimte of het waterpeil in uw kruipruimte is gestegen waardoor de oorwormen naar boven vluchten in uw woning. Een inspectie van uw kruipruimte bij overlast van oorwormen is daarom altijd aan te bevelen.
oorwormen laten bestrijden
Oorwormen op plant

Waarom kruipen oorwormen in mijn oren?

De twee tangen die de oorwormen op hun achterlijf hebben, gebruiken ze voor verdediging tegen soortgenoten en kleinere roofdieren. Dat de oorworm deze tangen gebruikt om in uw oor te kruipen en het trommelvlies door te knippen is een fabel.
Oorwormen zijn niet gevaarlijk en richten geen schade aan in uw huis.

Heeft vragen over problemen met Oorwormen?

Heeft u overlast of hinder van oorwormen of andere plaagdieren?
Twijfel niet en neem contact met ons op!   Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw ongedierteprobleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.
mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl

 

Gerelateerde zoekopdrachten:


Geplaatst op: 2 april 2023