Skip to main content

Wespenplaag, wat doe ik er aan?

16 augustus 2022

Agressieve wespen

Gedurende de zomermaanden komen er altijd veel meldingen binnen op locaties waar veel mensen verblijven zoals: pretparken, festivals, campings en andere openbare gebieden waar men wordt geteisterd door overlast van wespen.
Sommige attracties worden zelfs gedwongen tot een tijdelijke sluiting met de daarmee gepaard gaande inkomstenderving!

Tekst gaat verder na deze video

Waarom heb ik last van wespen in de zomer?

Gedurende het voorjaar en aan het begin van de zomer, verzamelen de werksters veel insecten die ze voeren aan de larven in het nest.   De larven scheiden een stof uit die heel zoet is, hier halen de werksters hun energie uit en leven ze van.

Echter wanneer de koningin en de mannetjes uitvliegen in de zomer, dan worden er geen eitjes meer gelegd en groeien er ook geen larven meer op in het nest die de zoete afscheiding afgeven.   Dit is het moment dat wespen opzoek gaan naar zoetigheid op terrasjes en andere plaatsen waar wij zoetigheid nuttigen.
Omdat ze verslaafd zijn aan “het zoet” zullen ze niet schromen agressie in te zetten om hun doel te bereiken.

Mega-Des is specialist in wespenbestrijding

deze wespenval kunt u neerzetten of ophangen!
deze wespenval kunt u neerzetten of ophangen!

Mega-Des is gespecialiseerd in het verwijderen van wespennesten.
Maar soms is het nest gewoonweg niet te vinden, daarvoor is een unieke wespenval ontwikkeld: Waspbane®   Een duurzame wespenval met een grote aantrekkingskracht voor wespen.   Makkelijk te plaatsen in de buurt van locaties waar zij ongewenst zijn.

Deze vallen kunnen door Mega-Des op de juiste positie worden geplaatst of, met een duidelijke gebruiksaanwijzing ook zelf makkelijk te plaatsen.

Wees op tijd voor het wespenseizoen!!

Soms komt er plotseling een wespenplaag opzetten, met het gevolg dat wij (tijdelijk) nee moeten verkopen.   Als u denkt vallen nodig te hebben bestel ze dan op tijd voordat u last heeft van de wespen.

Direct de waspbane wespenval bestellen!!

Heeft u vragen of problemen met wespen?

Heeft u overlast of hinder van wespen of andere plaagdieren?
Twijfel niet en neem contact met ons op!   Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw wespenplaag!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl