Skip to main content

Hoe u muizenkeutels opruimt

Muizen laten urine en muizenkeutels achter op hun zoektocht naar voedsel. Het urinespoor bevat feromonen waarmee muizen elkaar kunnen vinden. Zo weten ze hoe ze bij de lekkerste voedselvoorraadjes moeten komen. Muizen herkennen elkaar o.a. aan deze geur. Voor u is het belangrijk om te weten: de urine en muizenkeutels bevatten veel virussen en bacteriën waar u ziek van kunt worden! Daarom is muizenbestrijding erg belangrijk!
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

Muizen bestrijden is belangrijk!

Muizen laten urine en muizenkeutels achter op hun zoektocht naar voedsel. Het urinespoor bevat feromonen waarmee muizen elkaar kunnen vinden, maar zo weten ze ook hoe ze bij de lekkerste voedselvoorraadjes moeten komen. Muizen herkennen elkaar o.a. aan deze geur.

Maar voor u belangrijk om te weten: de urine en muizenkeutels bevatten veel virussen en bacteriën waar u ziek van kunt worden! Daarom is muizenbestrijding erg belangrijk!

Muizenvallen
Wanneer u de klemmen op de juiste manier plaatst, vangt u veel muizen in één nacht weg

Hoe ruimt u muizenkeutels veilig op?

Wering en wegvangen van muizen
Neem uw voorzorgsmaatregelen wanneer u muizenkeutels wilt opruimen.
Ze bevatten veel virussen en bacteriën waar u ziek van kunt worden.

Vergewis u er eerst van waar de muizen vandaan komen en sluit deze doorgangen goed af. Wilt u advies over deze weringsmethode neem dan contact met ons op.

Het is van het grootste belang dat u eerst voorkomt dat de muizen binnen kunnen komen voordat u begint met opruimen en schoonmaken.
Anders blijft het dweilen met de kraan open en blijft u zichzelf blootstellen aan het risico van besmetting. Plaats eventueel wat muizenklemmen om te zien of u nog muizen vangt.

Als u na een week niets meer vangt, geen uitwerpselen meer vindt en er geen knaagschade meer wordt waargenomen aan uw materialen, dan kunt u er vanuit gaan dat u uw muizenplaag heeft opgelost.

Muis

Waar moet u op letten bij het opruimen van muizenkeutels?

Wanneer u begint aan het opruimen van de urine en de muizenkeutels is het zéér belangrijk dat u de uitwerpselen zo min mogelijk in beroering brengt. Door beweging of verplaatsen kunnen virussen zich via de lucht verspreiden en u ademt het vervolgens in.

Ga dus niet met een bezem, stoffer of stofzuiger aan de gang!

 • Probeer eerst de ruimte goed te luchten door ramen tegen elkaar open te zetten. Doe dit voor een periode van minimaal 30 minuten.
 • Draag rubberen of latex handschoenen wanneer u de uitwerpselen opruimt.
 • Spray m.b.v. een bloemenspuit eerst een desinfectans over de urine, muizenkeutels of nestelmateriaal. U kunt zelf een mengsel maken van chloor en/of andere schoonmaakmiddelen of u koopt een kant en klaar desinfectans in de winkel. Lees wel eerst de gebruiksaanwijzing op het etiket.
 • Gebruik wegwerpdoekjes voor het opruimen van de keutels, urine of dode exemplaren en gooi deze direct in de vuilnisbak.
 • Wanneer er dode muizen in het nest liggen, stop deze in een plastic zak en gooi ze direct in de container.
 • Nadat u alles heeft schoongemaakt en opgeruimd, ontdoe u dan ook van het restant desinfectans omdat dit ook inmiddels besmet kan zijn met virussen en pathogenen.
 • Gooi de gebruikte handschoenen weg

Muizenkeutels

Vervolgens reinigt u de hele omgeving

 • Trek nieuwe ongebruikte handschoenen aan.
 • Nadat u een nieuwe oplossing desinfectans heeft klaar gemaakt, dweilt u de vloer en plinten grondig om zo het gehele gebied waar de ratten of muizen hebben gelopen te ontsmetten.
 • Besmette vloerbedekking kunt u laten stomen of met een tapijtreiniger schoonmaken.
 • Mocht beddengoed of kleding aangetast zijn door uitwerpselen of andere sporen van ratten of muizen, gooi deze dan weg of was ze grondig (60 graden).
 • Gooi vervolgens de gebruikte doeken en handschoenen weg en was uw handen grondig met water en zeep.
Knaagschade van muizen
Sluit mogelijke doorgangen van muizen eerst af, voordat u begint met bestrijden en schoonmaken!


Wat doet u met boeken, schilderijen en andere zaken die niet nat mogen worden?

Wanneer u boeken, schilderijen of andere gevoelige materialen heeft die u niet kunt schoonmaken met water en een desinfectans, leg deze goederen dan minimaal 1 week in een afgesloten ruimte waar er geen muizen bij kunnen komen.

Na 1 week is het besmettingsgevaar van de meeste virussen nihil en kunt u het materiaal veilig aanraken. Of, wanneer het zomer is, en het materiaal kan er tegen, leg deze materialen dan voor een aantal uren in de zon. Het UV licht breekt de virussen af.

Muizen bestrijden door ongedierte expert!

Voor verder advies over het weren van muizenpopulaties, of een adequate bestrijdingsactie, zijn wij u graag van dienst!

Hulp bij muizenbestrijding

Heeft u overlast of hinder van muizen of andere plaagdieren?
Twijfel niet en neem contact met ons op! Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw muizenplaag!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.mega-des logo

 

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl


Geplaatst op: 24 januari 2023