Muizen weren? Zo doet u dat!
IPM is een onlosmakelijk deel – zo niet – een heel belangrijk onderdeel van een plaagdierbeheersplan. Toch komen we nog vaak onwil tegen van de klant die geen geld wilt uitgeven aan weringsmaatregelen; “Het maakt niet uit wat ik dicht maak, die muizen vinden wel weer ergens anders een gaatje, zet jij nou maar zwaar genoeg gif neer zodat die krengen dood gaan”. Onze bestrijdingstechnici moeten helaas vaak deze opmerkingen aanhoren.
Als u geen IPM toepast, maakt het niet uit hoeveel klemmen of gif u neerzet, het gewenste resultaat zal uitblijven.”
Waarom muizen weren en niet alleen bestrijden?
Maar als u het de muizen niet moeilijk maakt, is het andersom ook te makkelijk voor de muizen om uw etablissement uit te kiezen. Zelf geef ik regelmatig het volgende voorbeeld aan de klant: “Kijk, u heeft een kasteel met een slotgracht eromheen en u ziet een overmacht aankomen van de vijand. U weet zeker dat u dit gaat verliezen, maar doet u dan uw poorten open en nodig u ze uit? Of maakt u het ze zo moeilijk mogelijk en hijst u de slotbrug, versterkt de poort en zet schutters bovenop de muren?”
Iedereen kiest optie 2 en zo is het ook met muizen.
Als u geen IPM toepast, maakt u het de muizen te makkelijk en dan maakt het niet uit hoeveel gif en hoeveel klemmen u neerzet, het gewenste resultaat zal uitblijven.
Samenwerken is cruciaal bij muizen weren.
Ditzelfde zien we vaak in een winkelstraat of bedrijfsverzamelgebouw.
De muizen komen uit de muur, maar wat zit er achter die muur?
Antwoord; “De buurman, maar dat is niet mijn probleem”.
Weer geef ik het voorbeeld van de slotgracht en de hijsbrug, maar uw buurman laat de brug naar beneden en de poort open…. Tja, dan wordt u van achteren in uw rug aangevallen en schiet u alsnog niets op.
Overleggen en samenwerken met de buurman is in sommige gevallen noodzakelijk om de plaag onder de knie te krijgen. Ook wanneer de buurman zegt geen last te hebben omdat hij misschien fietsen repareert en geen voedingsmiddelen heeft, kan het cruciaal zijn voor het slagen van de bestrijdingsactie of die buurman (tijdelijk) meedoet of niet.
Vastghoedbeheerders en ongedierte
Bij gesprekken met vastgoedbeheerders ontstaat vaak hetzelfde probleem;
Er is overlast van muizen in een bedrijfsverzamelgebouw of een winkelcentrum en de vastgoedbeheerder sluit een contract af met een plaagdierbestrijder.
Een prima initiatief! Echter, mogen de bestrijdingstechnici alleen de algemene ruimtes doen….? Er zitten veel café’s, restaurantjes, een casino en een supermarkt.
Moeten die dan geen bestrijdingsplan hebben? Volgens de vastgoedbeheerder is dit dan het probleem van de huurders.
Wat de vastgoedbeheerder niet begrijpt (of soms gewoon niet wil begrijpen omdat het hem dan geld kost) is dat hij in een dergelijk geval blijft dweilen met de kraan open.
Het bestrijden van ongedierte is een strategisch stappenplan, men moet weten met welk dier je te maken hebt, wat de leefwijze van dit dier is en dan samen met de klant en eventueel de buren een bestrijdingsplan opzetten om tot een 100% resultaat te kunnen komen.”
Vastgoedbeheerders moeten plaagdierbestrijding serieuzer nemen!
Vastgoedbeheerders zouden plaagdierbeheersing veel serieuzer moeten nemen en de kosten voor plaagdierbeheersing standaard in de servicekosten moeten opnemen. Wanneer dan een plaagdierbeheersplan nodig is, kan iedere unit, iedere huurder en iedere ruimte bezocht, geïnspecteerd en zo nodig behandeld worden.
Dit geeft een veel beter beeld van de verspreiding van de plaag en in hoeverre de plaag al geëscaleerd is. Met die informatie kan een bestrijdingstechnicus een goed plaagdierbeheersplan opstellen en een effectieve bestrijding uitvoeren.
Met het gevolg dat de huurders en de vastgoedbeheerder tevreden zijn over de goede resultaten!
Ongedierte in bedrijfsverzamelgebouw
Of het nu gaat om muizen, ratten, kakkerlakken, of mieren.
Onze bestrijdingstechnici kunnen u met raad en daad bijstaan!
Heeft u overlast of hinder van ongedierte? Twijfel niet en neem contact met ons op!
Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw ongedierteprobleem!
Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.
Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl