Skip to main content

Een mierenplaag voorkomen en bestrijden in uw bedrijf

De meeste bedrijven onderschatten een probleem met mieren.   Pas wanneer een keuken of kantine vol zit met honderden mieren, wordt er actie ondernomen. Waarom moet u alert zijn als u enkele mieren ziet lopen? Wij leggen het uit! Tekst gaat verder na deze informatie video Mierenplaag in bedrijf wordt onderschat “Het zijn kleine beestjes, […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

De meeste bedrijven onderschatten een probleem met mieren.   Pas wanneer een keuken of kantine vol zit met honderden mieren, wordt er actie ondernomen.
Waarom moet u alert zijn als u enkele mieren ziet lopen? Wij leggen het uit!

Tekst gaat verder na deze informatie video

Mierenplaag in bedrijf wordt onderschat

“Het zijn kleine beestjes, die doen geen kwaad, dit lossen we wel op met wat mieren lokdoosjes”.   Het onderschatten van dit proces, levert nogal wat problemen op waar wij adhoc moeten komen opdraven om een miereninvasie te tackelen.   Het feit dat mieren zo klein zijn, levert juist een voordeel op!   Ze hebben maar een klein gaatje nodig om binnen te dringen, hun aanwezigheid wordt vaak onderschat en op het moment dat ze met veel mieren tegelijk binnen in uw bedrijf zitten, wordt een succesvolle mierenbestrijding moeilijk.

Preventiemaatregelen tegen mieren

Voordat mieren de overhand krijgen in uw bedrijfsvoering, zijn er een aantal dingen die u kunt doen om een echte mierenplaag te voorkomen:

1. Sluit toegangen af

Mieren zijn er in verschillende soorten en maten.   Vanaf 2 mm t/m 4 cm en het is dan ook logisch dat ze aan één héél klein gaatje genoeg hebben om binnen te kunnen komen.
Zelfs met goed sluitende deuren en ramen, zien ze vaak nog kans om in uw faciliteit de nodige overlast te veroorzaken.   Probeer te ontdekken waar de mieren binnen komen en kit de toegang dicht.

2. Mierennesten opzoeken en bestrijden

Als u een enkele mier ziet, negeer deze dan niet!   Dit zijn namelijk de verkenners.
3% tot 10% van het nest bestaat uit verkenners, de rest van de kolonie komt op een later tijdstip bij u binnen als de verkenners de route hebben uitgestippeld!
Een mierennest kan uit enkele duizenden exemplaren bestaan.
Wanneer u een enkele mier ziet, probeer dan het nest te lokaliseren en plaats daar enkele mierenlokdoosjes.   De naam zegt het al, mierenlokdoosjes, lokken mieren.

Plaats deze doosjes dus zo dicht mogelijk bij het nest, indien mogelijk aan de buitenzijde van het pand.   Hoe verder u het doosje in uw bedrijf plaatst, hoe meer u de de mieren naar binnen lokt.   Ondanks dat hier een gif in zit, maakt zo’n doosje hooguit 500 tot 700 mieren dood, de overige duizenden mieren komen dan alsnog van uw zoetigheid eten.

3. Hygiënemaatregelen om mieren te voorkomen

Wellicht overbodig, maar we kunnen het niet vaak genoeg herhalen!
Hygiëne is je eerste defensie tegen mieren.   We zien te vaak dat etenswaren en/of etensresten te lang blijven staan, waardoor mieren hun kans schoon zien om een “lifeline” te organiseren van de voedselbron naar hun nest.   Ruim daarom ook direct na het eten (ontbijt, lunch, diner) alles op!   Plaats het in de vaatwasmachine en zet deze aan!
U bent niet de eerste die de volgende ochtend een keuken vol met mieren heeft omdat de vaatwasser vol staat met vuile vaat.   Tafels, werkbladen en andere oppervlaktes waar eten wordt bereidt en geconsumeerd, moet men afnemen met een vochtige doek.

mierenoverlast in een woning waar mierenbestrijding hard nodig is
Mieren kunnen eenvoudig bestreden worden met een lokaasgel

Help! Ik heb een mierenplaag in het bedrijf!

Mochten bovenstaande tips niet het gewenste resultaat opleveren en u heeft u overlast of hinder van mieren of andere plaagdieren? Twijfel dan niet en neem contact met ons op! Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw Mierenprobleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl


Geplaatst op: 6 mei 2020