Skip to main content

Hoe herken ik een probleem met vogels

Hoe leuk het ook lijkt om een paar vogels rond uw bedrijf of woning te hebben, het blijven er nooit een paar.   Uw bedrijf kan een ideale plek zijn voor duiven. Een dakrand of holle ruimte in uw pand kan een rustplaats of nestelgelegenheid worden van duiven.   Als er alleen voedsel te halen […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

Hoe leuk het ook lijkt om een paar vogels rond uw bedrijf of woning te hebben, het blijven er nooit een paar.   Uw bedrijf kan een ideale plek zijn voor duiven.
Een dakrand of holle ruimte in uw pand kan een rustplaats of nestelgelegenheid worden van duiven.   Als er alleen voedsel te halen is, kan dit al een probleem veroorzaken op uw terras, stoep of parkeerplaats.
Wanneer bezoekers of personeel onzorgvuldig omgaan met etensresten, kunnen niet alleen duiven problemen veroorzaken, maar ook meeuwen, mussen en kraaien vinden een makkelijk hapje ideaal om hun honger te stillen.

wanneer er zwerfvuil ligt, is er genoeg te eten voor vogels.
Wanneer er zwerfvuil ligt, is er genoeg te eten voor vogels.

Gewenning zorgt ervoor dat de vogels niet meer weggaan

Hoe langer de vogels op uw (bedrijf)terrein verblijven, hoe makkelijker er gewenning ontstaat, met het gevolg dat ze vervolgens moeilijk weg te krijgen zijn.
Ze zijn gewend aan die plek en ze zullen er blijven terugkomen tenzij u het gedrag aanpast van uw bezoekers en/of personeel.   wanneer er niets te eten is, is er ook geen reden om uw locatie te (blijven) bezoeken.   Alleen als de vogels al nestelen in of op uw gebouw, dan kunt u ze nog weg krijgen met behulp van weringsmaatregelen.

Ik wil meer informatie over de mogelijkheden om vogels te weren

Hoe herken ik een probleem met vogels?

Vaak herkent u een probleem met vogels door de vervuiling die de vogels maken.
Ze poepen alles eronder en stoeptegels en terrastegels worden spekglad wanneer het gaat regenen.   Ook kunt u nestelmateriaal vinden wanneer de vogels in of op uw pand nestelen.   Geluidsoverlast door vogels (met name meeuwen en kauwtjes) kan ook een teken zijn dat er een probleem is of aan het ontstaan is.

garages zijn vaak favoriete overnachtingsplaatsen voor duiven
Garages zijn vaak favoriete overnachtingsplaatsen voor duiven

Waar kan ik die lastige vogels vinden?

Met name duiven zullen de voorkeur hebben voor hoge gebouwen om daar op een beschutte plek een nestje te maken.
– o.a. Schoorstenen, balkons en vensterbanken zijn favoriete nestelplekken voor duiven.
Een scheur of kier, groter dan 5cm is voldoende voor een duif om binnen te komen.
– Platte daken bedekt met een grindlaag zijn juist weer populair bij meeuwen.
Mussen zullen voornamelijk onder dakpannen gaan nestelen en hierbij wordt vaak schade veroorzaakt aan het dak, net zoals bij kauwtjes.

Heeft u hulp nodig bij vogeloverlast?

Heeft u overlast of hinder van vogels of andere plaagdieren?
Twijfel niet en neem contact met ons op!   Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw ongedierteprobleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.
mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl

 

Gerelateerde zoekopdrachten:


Geplaatst op: 25 april 2016

Laatste nieuws

Ratten in de tuin

Ratten in de tuin

14 mei 2024

Rattengif

13 mei 2024

Zwarte ratten

13 mei 2024