Skip to main content

10 dingen die je moet weten over muizen

Muizen in huis We komen vaak in studentenwoningen waar ze een leuk, klein, schattig muisje hebben gezien. Ze laten wat stukjes kaas achter, koekjes enzovoorts. En uiteindelijk komt de muis in huis een paar keer per dag een hapje halen. Al gauw krijgt het beestje een naam en er is een nieuw huisdier “inda house!”. Maar […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

Muizen in huis

We komen vaak in studentenwoningen waar ze een leuk, klein, schattig muisje hebben gezien. Ze laten wat stukjes kaas achter, koekjes enzovoorts. En uiteindelijk komt de muis in huis een paar keer per dag een hapje halen. Al gauw krijgt het beestje een naam en er is een nieuw huisdier “inda house!”Maar is dat muisje die eten komt halen wel steeds dezelfde muis?
een muis waar muizenbestrijding voor nodig is

10 dingen die je moet weten over muizen

1. Nooit één muis

Het komt bijna nooit voor dat er 1 muis in huis is, Je muizenvriendje krijgt 6 kleintjes per worp en 6 weken later zijn die kleintjes ook weer geslachtsrijp en de vrouwtjes daarvan krijgen ook weer ieder een worp van 6 jongen. Voordat je het weet heb je in 3 maanden tijd een ware plaag!

2. Geluid van een muis

Muizen piepen niet, ze zingen! Dit is ook één van de redenen waarom een mannetje nooit lang alleen blijft. Muizen kunnen hun stembanden harmoniseren om zo te kunnen wedijveren met andere mannetjes. Met zijn zingen lokt het mannetje het vrouwtje en als er dan geen andere mannetjes in de buurt zijn, kan het gebeuren dat 1 mannetje meerdere vrouwtjes heeft… tja dan gaat het wel erg snel met het uitbreiden van de familie.

3. Favoriet voedsel van een muis

Muizen eten kaas, maar het is echt niet hun favoriete snack! Eigenlijk eten muizen alles van vlees tot aan hun eigen uitwerpselen. Maar hun voorkeur gaat uit naar zaden en granen.

4. Nestje bij voedselvoorraad

Als een muis een mooie voedselvoorraad heeft gevonden, probeert hij zijn nestje in de buurt te maken. Vaak is dit maximaal maar 6 meter verwijderd, dit kan dus ook naar beneden (beneden buren) of naar boven zijn (oude zolder) of in de kruipruimte.

5. Muizen zijn altijd op zoek naar voedsel

Muizen zijn niet alleen ’s nachts actief, ze knagen de hele dag door en gaan gemiddeld 20x per dag op zoek naar voedsel, ze wachten alleen een rustig moment af. In fabrieken zie je vaak dat wanneer de bel gaat voor de pauze, 1 minuut later de muizen voorzichtig tevoorschijn komen.

6. Spoor van urine door muizen

Ze zeggen dat muizen incontinent zijn, maar eigenlijk laten ze druppeltjes urine achter om hun spoor terug te vinden. Dit spoor is voor andere muizen meteen weer een mooie leidraad richting een voedselopslagplaats. Daarnaast laten ze onderweg 30 tot 80 muizenkeuteltjes achter…

7. De muizenmannetjes en muizenvrouwtjes

Muizen zijn onderling vijandig naar elkaar. De mannetjes kunnen om jouw keuken vechten tot één van de twee dood is. Het territorium met eten is zo belangrijk, dat ze bereid zijn er voor te sterven. De vrouwtjes zijn vriendelijker naar elkaar toe, zij kunnen met meerdere vrouwtjes 1 nest delen

8. Reukvermogen van muizen

Ondanks dat muizen kleine neusjes hebben, is hun reukvermogen geweldig goed!
Hun reuk is zo sterk dat naast ratten, er nu ook muizen worden opgeleid voor explosieven te vinden in bagage.

9. Acrobaatjes

Muizen zijn klein en licht en het lijkt daarom net alsof ze weinig last hebben van de zwaartekracht. Ze kunnen verticaal klimmen, ondersteboven, en met gemak over 75 cm grote gaten springen. Deze acrobaatjes kunnen zonder moeite in een paar seconden de bovenste plank van je aanrechtkastje bereiken.

10. Muizen zijn nieuwgierig

Muizen zijn nieuwsgierig, ze zullen snel “nieuwe dingen” in hun territorium gaan onderzoeken.

Muizenbestrijden door expert!

Mega-Des is expert op het gebied van muizenbestrijding. Wij zorgen ervoor dat een muizenplaag voorgoed wegblijft.

Ik zoek hulp bij de bestrijding van muizen

Heeft u overlast of hinder van muizen of andere plaagdieren?
Twijfel niet en neem contact met ons op! Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw muizenprobleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.
mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl

 

Gerelateerde zoekopdrachten:


Geplaatst op: 17 maart 2018