Skip to main content

Schades door ongedierte die verzekering niet dekt

Gedurende het gehele jaar kan uw huis of bedrijfspand schade oplopen door diverse oorzaken. Denk hierbij aan lekkage, bouwkundige schade door achterstallig onderhoud, kapotte riolering of gesprongen waterleidingen door verzakkingen of zelfs (stal)brand.In principe zijn dit allemaal zaken waarvoor u zich kunt verzekeren.Echter zijn er ook andere gevaren die schade kunnen veroorzaken en waar geen […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

Gedurende het gehele jaar kan uw huis of bedrijfspand schade oplopen door diverse oorzaken. Denk hierbij aan lekkage, bouwkundige schade door achterstallig onderhoud, kapotte riolering of gesprongen waterleidingen door verzakkingen of zelfs (stal)brand.
In principe zijn dit allemaal zaken waarvoor u zich kunt verzekeren.
Echter zijn er ook andere gevaren die schade kunnen veroorzaken en waar geen verzekering voor is af te sluiten. Preventie is dan ook noodzaak!

ook ventilatieroosters zijn een makkelijke doorgang voor muizen
Ook ventilatieroosters zijn een makkelijke doorgang voor muizen

Bouwkundige schades door ongedierte

Ratten en muizen gaan vaak opzoek naar een warme beschutte plek, veelal is dit in uw woning of bedrijfspand, soms in een Warehouse, loods of een garage. De rat of muis maakt een mogelijke doorgang nog toegankelijker door hem verder kapot te knagen waarna hij zich toegang verschaft in uw gebouw. Hier richt daarmee de nodige schade aan, aan deuren, dorpels, kozijnen en isolatiemateriaal (al dan niet in de spouwmuur.)

Aangevreten voorraden door ongedierte

Muizen en ratten zijn voortdurend opzoek naar iets eetbaars, ze knagen overal op en proeven alles wat maar enigszins interessant ruikt. Daarnaast verplaatst een muis zich razendsnel via stootvoegroosters, slecht sluitende deuren, kabelgoten of doorvoeropeningen van diverse kabels en leidingen. Omdat muizen kleiner zijn dan ratten, vallen ze minder snel op en heeft u er meestal veel meer dan één voordat u ontdekt dat u een probleem heeft met muizen.

kapot gevreten dozen door muizen.
kapot gevreten dozen door muizen.

Veelal is er dan ook als schade aan voedselvoorraden door knaagschade en vervuiling (urine en uitwerpselen). Muizen zullen ongeveer 20% van uw voorraad daadwerkelijk opeten, de overige 80% bevuilen ze met uitwerpselen (urine en poep) daarnaast laten ze virussen en bacterien achter en brengen zo gevaar mee voor uw gezondheid. In bibliotheken en kunstuitleen zijn er vaak ernstige schades aan schilderijen en boeken door zilvervisjes of papiervisjes

Schades aan machines en elektra door ongedierte

Muizen en ratten moeten voortdurend knagen om hun tanden te slijpen. Dit houdt in dat ze ieder object dat ze tegenkomen uitproberen om te kijken hoe hard het is. Veelal veroorzaken ze hier storingen door omdat ze in machines of elektra kasten een nest bouwen en alles kapot knagen. Ook serverruimtes moeten hier vaak aan geloven en uw hele netwerk ligt dan stil!

Lekkage door ongedierte

Ratten, muizen, vleermuizen, steenmarters of wespen kunnen de nodige lekkage veroorzaken wanneer ze zich tussen uw plafond vinden. Het regelmatig dumpen van afval en uitwerpselen en het meeslepen van prooidieren kan voor de nodige stank overlast en lekkage zorgen. Vaak zo erg dat (gedeeltelijke) vervanging van het plafond noodzakelijk is.

Brand door ongedierte

Zoals we al eerder melden, blijven ratten en muizen knagen om hun tanden te slijpen. Het beschadigen van bedrading is dan een veel voorkomende klacht met heel vaak kortsluiting en brand tot gevolg!caption id=”attachment_656″ align=”alignright” width=”225″]Muizen in zakken met Tapioca Muizen in zakken met Tapioca[/caption]

Hoe kan ik deze schades door ongedierte voorkomen?

De algemene factor bij al deze bovenstaande plaagdieren is wering. Doe daarom twee keer per jaar een check rondom uw huis en/of bedrijfspand (ongedierte op terrein van bedrijf) en let op de volgende zaken:

  • Ruim zwerfvuil op
  • Zorg voor goed afgesloten containers (ook aan de onderzijde)
  • Plaats opgeslagen openhaardhout niet tegen uw gevel, maar enkele meters verderop
  • Monteer bijenbekjes in de stootvoegroosters van uw buitenmuur
  • Kit andere naden en kieren af waardoor muizen of vleermuizen mogelijk naar binnen kunnen komen
  • Plaats (rubber)strippen onder (laad)deuren wanneer ze niet goed afsluiten op de dorpel
  • Repareer verzakkingen en controleer uw regenwaterafvoersysteem. (zit het niet verstopt en is het nergens los)
  • Pleeg onderhoud aan groen, laat beplanting niet tegen uw gevel groeien, laat bomen niet overhangen en maai het gras (maximaal 3cm)
  • Houd uw (winter)voederplaats voor vogels netjes en opgeruimd zodat u geen ongedierte lokt

Hulp en advies nodig bij problemen met ongedierte?

Heeft u overlast of hinder van plaagdieren? Twijfel niet en neem contact met ons op!
Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw ongedierteprobleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.
mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl

 

Gerelateerde zoekopdrachten:


Geplaatst op: 15 februari 2016

Laatste nieuws

Ratten in de tuin

Ratten in de tuin

14 mei 2024

Rattengif

13 mei 2024

Zwarte ratten

13 mei 2024