Skip to main content

Ongedierte in en om gebouwen

Wanneer u een nieuw huis bouwt of uw huidige huis verbouwt, houd er dan rekening mee dat dit ook een interessante periode is voor ongedierte om uw huis te verkennen. Dit geldt zeker voor bedrijfsgebouwen die in open bedrijventerreinen worden gebouwd met vaak braakliggende gronden in de directe omgeving.Zorg bij het plannen of realiseren van […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

Wanneer u een nieuw huis bouwt of uw huidige huis verbouwt, houd er dan rekening mee dat dit ook een interessante periode is voor ongedierte om uw huis te verkennen.
Dit geldt zeker voor bedrijfsgebouwen die in open bedrijventerreinen worden gebouwd met vaak braakliggende gronden in de directe omgeving.
HoutverduurzamenZorg bij het plannen of realiseren van een bouwproject dat u geen ongewenste bezoekers aantrekt.   Ieder bouwterrein, hoe groot of klein ook, is een mogelijk toevluchtsoord voor ratten en muizen.   Hun aanwezigheid kan schade toebrengen aan de gezondheid en welzijn van mensen, maar ook aan uw gebouwen en fundering.

Elk oppervlak en materiaal waar knaagdieren mee in contact komen, wordt bevuild met hun urine, uitwerpselen, (vacht-)haar en kan zich ontwikkelen tot een bron van schadelijke micro-organismen, insecten en stank.   Vervuiling, maar zeker ook knaagschade kan leiden tot productverlies en andere vormen van schade.

Duiven veroorzaken ziektes en bevuiling

Duiven zijn berucht voor de schade die zij kunnen toedienen aan gevels en vensterbanken van gebouwen.   Hun uitwerpselen zijn rijk aan zuren, die zandsteen, pleister, geanodiseerde metalen oppervlakten, houtstructuren en andere (bedekkings-) materialen kunnen aantasten.   Ook dakgoten en afvoeren kunnen verstopt raken door nestmateriaal en poep.

Onze weringssystemen voorkomen dat o.a. duiven zich kunnen vestigen op richels, vensterbanken of andere makkelijk toegankelijke plaatsen zoals balkons en vensterbanken.  
Na menig renovatie project werden architecten verrast door vogelmijten die mensen belaagden omdat hun gebruikelijke gastheren (vogels) verdreven waren door het bouwproject.   Zo was de vogeloverlast verholpen, maar veroorzaakten de nog aanwezige parasieten een volgende plaag.

Ongedierte in Houtconstructies

Houtaantasters zoals de Huisboktor, gewone houtwormkever, spinthoutkever en heipaalkever, kunnen de waarde van een gebouw aanzienlijk verminderen.
De aangerichte schade kan zelfs leiden tot volledige instorting van de dragende delen.
Onze houtexperts komen graag een inspectie bij u doen wanneer u last heeft van houtaantasters.

Overdekte binnentuinen en terrassen ongedierte vrij houden.

Voor de sfeer of om andere redenen kunnen er binnen gebouwen terrassen, waterpartijen of tuinen worden gerealiseerd.   Echter wordt hier vaak geen rekening gehouden met de mogelijke ontwikkeling van ongedierte, virussen en bacteriën.
Niet zelden ontstaat er bijvoorbeeld in een vijver een plaag van steekmuggen, latrinevliegen en/of motmuggen

overdekte binnentuinHoe kunt u een dergelijk terras met die mooie waterpartij aanleggen en toch het risico op ongedierte beperken of zelfs voorkomen?

Ook hier kan Mega-Des u met raad en daad bijstaan.

Heeft u vragen over ongedierte in of rondom uw gebouw?

Heeft u overlast of hinder van plaagdieren?   Twijfel niet en neem contact met ons op!   Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw ongedierteplaag!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl


Geplaatst op: 7 november 2022

Laatste nieuws

Ratten in de tuin

Ratten in de tuin

14 mei 2024

Rattengif

13 mei 2024

Zwarte ratten

13 mei 2024