Skip to main content

Ongedierte in de gezondheidszorg

Hygiëne is van het grootste belang in de gezondheidszorg. De faciliteiten en accommodaties voor de behandeling en huisvesting van patiënten moeten altijd voldoende schoon worden gehouden om risico’s op infecties te minimaliseren. Ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, klinieken en behandelingscentra zijn drukke plaatsen waar vaak ook ter plaatse maaltijden worden bereid en genuttigd. De kans is reëel dat plaagdieren (ongedierte) afkomen op deze voedselbronnen.
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

Hygiëne is van het grootste belang in de gezondheidszorg.
De faciliteiten en accommodaties voor de behandeling en huisvesting van patiënten moeten altijd voldoende schoon worden gehouden om risico’s op infecties te minimaliseren.   Ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, klinieken en behandelingscentra zijn drukke plaatsen waar vaak ook ter plaatse maaltijden worden bereid en genuttigd.
De kans is reëel dat plaagdieren (ongedierte) afkomen op deze voedselbronnen.

gezondheidszorg

Plaagdierrisico’s in de gezondheidszorg

Op basis van onze jarenlange samenwerking met ziekenhuisbeheerders en andere (zorg)instellingen weten wij waarmee u te maken kunt krijgen en wat uw specifieke behoeftes zijn.   Onze deskundige en professionele plaagdier managers kennen de risico’s die faraomieren, vliegen, muizen en bedwantsen met zich meebrengen.

Onze plaagdier managers geven u advies over welke maatregelen u kunt nemen om het binnendringen van ongedierte te voorkomen en besmetting tot een minimum te beperken.
Wij maken alleen gebruik van bestrijdingsmiddelen wanneer het echt noodzakelijk is en kiezen dan de middelen die het meest geschikt zijn voor de desbetreffende ruimte en zo min mogelijk een risico vormen voor uw bedrijfsvoering.
Daarnaast beheersen ze de kunst om “ongezien” hun werkzaamheden te verrichten in openbare ruimtes.

Gevolgen van ongedierte in de zorg

  • Klachten van patiënten
  • Onrust bij cliënten
  • Verlies aan inkomsten.
  • Hoge kosten voor behandeling van een ongedierteplaag in vergelijking met de vrij lage kosten van een preventieplan.
  • Aantasting en besmetting van wondverbanden, zwachtels en andere (steriele) materialen waardoor deze weggegooid moeten worden.
  • Salmonella besmettingen of andere ziekteverschijnselen bij personeel, patienten en/of bezoekers door zoönoses
  • Negatieve berichtgeving in de pers en/of social media.

Het Mega-Des totaalconcept tegen ongedierte

De kennis van onze medewerkers is uiteraard volledig up-to-date binnen het vakgebied van plaagdierbeheersing en ze beheersen de kneepjes van elke goede bestrijding.
Iedere bestrijding begint echter met wering en preventie.   Onze medewerkers kennen het gedrag van de plaagdieren en weten hun gewoonten én zwakke plekken.

Hierdoor vinden ze snel de toegangsplaatsen en verblijfplaatsen van plaagdieren en formuleren ze een plan van aanpak op basis van hun bevindingen.
Dit alles met het doel om een aantasting snel te elimineren en te voorkomen in de toekomst.   Bovendien zijn zij snel ter plaatse wanneer er zich een calamiteit mocht voordoen.

Faraomieren fourageren op open wonden en zijn daarom in zorginstellingen zéér ongewenst!”

 

Ongedierte voorkomen is beter!

Net als u weten wij dat voorkomen altijd beter is dan genezen.
Ons Mega-Des totaalconcept, geeft u de optimale bescherming die u nodig heeft van vogels op het dak tot muizen in de kruipruimtes.

Heeft u vragen over ongedierte in de gezondheidszorg?

Heeft u overlast of hinder van plaagdieren?   Twijfel niet en neem contact met ons op!
Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw ongedierteplaag!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl


Geplaatst op: 3 oktober 2023

Laatste nieuws

Ratten in de tuin

Ratten in de tuin

14 mei 2024

Rattengif

13 mei 2024

Zwarte ratten

13 mei 2024