Skip to main content

Ongedierte in de winter; voorkom dat ze bij u binnendringen!

De winter komt eraan, dit betekent meer regen, meer wind, storm en misschien wel sneeuw.   Allemaal weertypes die invloed hebben op ongedierte dat met dit veranderde weertype graag bij u naar binnen komt.   Wij geven u daarom een paar belangrijke tips om ongedierte buiten te houden. Steenmarters onder uw dak In de winter […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

ongedierte in de winter

De winter komt eraan, dit betekent meer regen, meer wind, storm en misschien wel sneeuw.  
Allemaal weertypes die invloed hebben op ongedierte dat met dit veranderde weertype graag bij u naar binnen komt.   Wij geven u daarom een paar belangrijke tips om ongedierte buiten te houden.

Steenmarters onder uw dak

In de winter zoekt de steenmarter een heerlijk warm plekje om daar zijn prooien op te eten.   Veelal gebeurt dit op (oude) zolders waar steenmarters terecht komen via het dak.
Veelal knagen ze een gat in het dakbeschot onder de dakpannen en dringen zo uw woning binnen.

Met dakgootpreventie en marterschroot voorkomt u dat steenmarters schade kunnen aanrichten en half verrotte lijken op uw zolder laten liggen.
Tevens beschermt dakgootpreventie uw goot tegen verstopping door bladeren, takken en ander vuil zodat sneeuw en regen altijd vrij kunnen weglopen en geen lekkage veroorzaken.

Dakgootpreventie aangebracht door Mega-Des Plaagdierbeheersing

Muizen in de winter

Natuurlijk zijn muizen in huis de meest voorkomende plaag in de winter!
Buiten wordt het kouder en natter en de muizen rennen naar binnen!
Loop daarom rondom uw pand en kijk waar muizen naar binnen zouden kunnen komen.
Let op gaten, kieren en doorvoeropeningen want muizen hebben aan een kier van 5mm genoeg om naar binnen te kunnen.   Sluit stootvoegroosters af met bijenbekjes en maak gaten en kieren dicht met mouseshield.

Maak stootvoegroosters dicht om het binnendringen van ongedierte tegen te gaan

Ratten in de winter

Met name ratten kunt u heel makkelijk voorkomen dat ze bij u binnendringen in de koude wintermaanden.   Ratten stellen namelijk eisen aan hun omgeving, ze willen: Voedsel, water en schuilgelegenheid.

Wanneer u 2 van de drie opties wegneemt, is het al onaantrekkelijk voor een rat om langer in dat gebied te blijven.   Zorg er dus voor dat uw tuin is opgeruimd, er geen vogels worden gevoerd, voedertafels leeg zijn, beplanting kort en composthopen afgedekt zijn. Controleer uw composthoop regelmatig op eventuele activiteit van ratten.
Loop langs uw buitengevel en controleer op scheuren, kieren en andere openingen waardoor een rat naar binnen zou kunnen komen en sluit deze af met bijvoorbeeld Weringsband.

Steekmuggen in de winter

We maken het iedere winterperiode toch weer vaak genoeg mee dat mensen contact met ons opnemen omdat er buiten sneeuw ligt, maar binnen hebben ze last van steekmuggen.
Hoe kan het dat je midden in de winter last heb van Steekmuggen?  Lees dat hier!

Is uw gebouw bestand tegen plaagdieren in de winter?

Wilt u tips of advies hoe u plaagdieren buiten kunt houden?
Wij verzorgen plaagdier inspecties en geven u een uitgebreide rapportage met eventuele crisispunten voorzien van foto’s en adviezen.   Maak uw pand ongediertebestendig en geniet van een heerlijke gezellige winter in een warm en plaagdiervrij gebouw.

Heeft u overlast of hinder van ongedierte?   Twijfel niet en neem contact met ons op!
Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw ongedierteplaag!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.
mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl


Geplaatst op: 18 december 2022

Laatste nieuws

Ratten in de tuin

Ratten in de tuin

14 mei 2024

Rattengif

13 mei 2024

Zwarte ratten

13 mei 2024