Skip to main content

Ongedierte op uw Erf

Wanneer u ratten op uw erf heeft maakt het niet uit hoeveel klemmen, vallen of gif u neerzet. Op het moment dat u de hele populatie heeft uitgeroeid of weggevangen, zal het lege territorium snel weer bevolkt worden door een nieuwe populatie ratten. Het is daarom van belang dat u zich afvraagt: “waarom zitten die ratten hier? Waarom is mijn erf aantrekkelijk geworden voor ratten?”
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

Wanneer u ratten op uw erf heeft maakt het niet uit hoeveel klemmen, vallen of gif u neerzet.
Op het moment dat u de hele populatie heeft uitgeroeid of weggevangen, zal het lege territorium snel weer bevolkt worden door een nieuwe populatie ratten.Het is daarom van belang dat u zich afvraagt: “waarom zitten die ratten hier? Waarom is mijn erf aantrekkelijk geworden voor ratten?”

Met die vragen loopt u over uw erf en gaat u aan de slag.
Ratten hebben een voorkeur voor gebieden waar water, voedsel en schuilgelegenheid vlakbij elkaar liggen.   Vaak als u twee van de drie bronnen weghaalt of onbereikbaar maakt, wordt de drang om op die plek te blijven aanzienlijk minder.
Dit is geen raketwetenschap, dit is gewoon de wet van de natuur!

Voedselbronnen en schuilgelegenheden elimineren

Schaf goede afsluitbare vuilnisbakken / vuilcontainers aan en monitor deze dagelijks of er vuil rondom of naast de vuilnisbakken ligt.   Voed de gebruikers op en geef ze voorlichting waarom het noodzakelijk is dat gasten, werknemers of andere personen  het afval in de bakken moet doen.   Gemorst product en/of zwerfvuil geeft ratten, muizen, mussen en ander ongedierte, toegang tot voedsel en nestelmateriaal.

Daarnaast veroorzaakt het vuil en voedsel naast de containers en afvalbakken direct een aanleiding voor ander (on)gedierte om ook eens te komen kijken en uiteindelijk te blijven.
Denk aan meeuwen, kraaien en duiven.Bruine Ratten buiten

Wanneer de bakken niet afgesloten zijn, zullen zij de zakken open pikken, kapot scheuren en de inhoud over het hele terrein verspreiden waardoor het probleem alleen maar erger wordt!   Als u eenmaal ongedierte op uw erf heeft is het een kwestie van tijd dat ze in uw gebouwen zitten.   Ook hier komt weer de natuur om de hoek, immers in uw pand is altijd wel een lekker warm en droog plekje te vinden voor ratten en muizen om zich voor te planten, het nestmateriaal gebruiken ze van (zwerf)afval en daar halen ze ook meteen hun voedsel.   Water is een kwestie van simpel nadenken; regentonnen, slootjes, grondwater, lekkende leidingen of buitenkraantjes zijn genoeg aanleiding voor ongedierte om te kiezen voor uw erf.

6 Tips ter voorkoming van ongedierte op uw erf

Helemaal deze periode wanneer het buiten kouder en natter wordt, is het noodzaak dat u een extra check doet:

  1. Is alles opgeruimd?
  2. Staan er geen stapels stenen, openhaardhout, pallets, of andere opslag materialen tegen een muur?
  3. Zijn de containers goed afgesloten?
  4. Ruim (zwerf)vuil op
  5. Houd het gras kort en andere beplanting open en verzorgd
  6. Zeker niet onbelangrijk! Loop langs de buitengevel van uw gebouwen om te zien of er plekken zijn waar ratten of muizen naar binnen kunnen komen.

Hulp en advies nodig tegen ongedierte?

Heeft u overlast of hinder van ongedierte op uw erf of overlast van andere plaagdieren?
Twijfel niet en neem contact met ons op!   Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw ongedierteplaag!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.
mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl


Geplaatst op: 24 april 2023

Laatste nieuws

Ratten in de tuin

Ratten in de tuin

14 mei 2024

Rattengif

13 mei 2024

Zwarte ratten

13 mei 2024