Skip to main content

Belangrijk! De continuering van plaagdierbeheersing tijdens COVID-19

De afgelopen weken heeft de Nederlandse overheid maatregelen genomen om verspreiding van het COVID-19 virus zoveel mogelijk te beperken. Ook merken wij dat klanten vragen hebben omtrent ongediertebestrijding en corona. Hieronder zullen wij ingaan op het belang van continuering van plaagdierbeheersing en waarom. Ongediertebestrijding en COVID-19 Juist vanwege de risico’s van plaagdieren voor de volks- […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

De afgelopen weken heeft de Nederlandse overheid maatregelen genomen om verspreiding van het COVID-19 virus zoveel mogelijk te beperken. Ook merken wij dat klanten vragen hebben omtrent ongediertebestrijding en corona. Hieronder zullen wij ingaan op het belang van continuering van plaagdierbeheersing en waarom.

een dode muis in kroepoek die laat zien dat er een muizenplaag is
Muis in kroepoek

Ongediertebestrijding en COVID-19

Juist vanwege de risico’s van plaagdieren voor de volks- diergezondheid en voedselveiligheid is het van belang dat plaagdierbeheersing kan doorgaan tijdens de aanpak van het corona virus. Belangrijk en noodzakelijk is de continuering van plaagdierbeheersing ter ondersteuning van bedrijven en organisaties met vitale processen en cruciale beroepsgroepen. Daarnaast is ook een veilige, gezonde werkomgeving in openbare ruimtes van groot belang!


Plaagdierbeheersing heeft een onmisbare facilitaire en ondersteunende functie in en rond bedrijven met name met betrekking tot de voedselveiligheid.”

Plaagdierbeheersing van extra groot belang

De realiteit is dat plaagdieren – met name muizen en ratten – zich niet laten tegenhouden door het corona virus. Een voorbeeld hiervan is de periode van de mond-en-klauwzeer crisis. Er werden allerlei maatregelen genomen om verspreiding te voorkomen, echter kwam men er na een paar weken achter dat met name ratten een vector en verspreider van MKZ kon zijn. Vervolgens werd de plaagdierbestrijding geïntensiveerd met de daarbij behorende hoge kosten.
ongediertebestrijding tijdens COVID-19

Frequentie inspectie bij plaagdierbeheersing is noodzaak!

Mega-Des hanteert bij de beheersing van muizen en ratten een controle interval van minimaal acht keer per jaar. Dit om te voorkomen dat de aanwas van de populatie van plaagdieren binnen afzienbare tijd fors toeneemt. De draagtijd van de muis of rat wordt met deze frequentie cyclisch doorbroken.
Door deze inspectiefrequentie te hanteren wordt voorkomen dat drachtige plaagdieren de populatie exponentieel vergroten. Bij elk bezoek wordt daarom een inspectie uitgevoerd om vast te stellen of er ongedierte aanwezig is en welke preventie- en/of bestrijdingsmaatregelen uitgevoerd moeten worden.
Als de inspecties voor langere tijd worden onderbroken kan een populatie uitgroeien tot een moeilijk beheersbare en kostbare plaag!
Gelukkig gaan veel van onze preventieve bezoeken door.
Waar nodig nemen wij contact op om een afspraak te maken.

Mega-Des zal de geplande bezoeken conform contract uitvoeren, tenzij men hier nadrukkelijk van af wenst te zien.
Geannuleerde bezoeken plannen wij in op een later moment wanneer de toegang tot een locatie weer wordt vrijgegeven.

Uiteraard houden wij ons te allen tijde aan de richtlijnen van het RIVM!

Overlast van plaagdieren tijdens de Corona crisis

Mocht u tijdens deze “lockdown” overlast ondervinden van ongedierte, dan kunnen wij u evengoed van dienst zijn, zonder het risico op overdracht van het virus.

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.
mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl


Geplaatst op: 28 maart 2020