Skip to main content

Muggen in de winter; wat te doen?

Ik heb in de winter steekmuggen in huis! Wanneer aan het eind van het kalenderjaar de temperaturen dalen en in woningen de verwarming weer in gebruik wordt genomen, ontvangen we regelmatig meldingen van steekmuggen in huizen. Vaak gaan deze gepaard met opmerkingen als: “Hoe kan dat nou? Alle ramen zitten dicht, buiten is het  koud en toch hebben […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

Ik heb in de winter steekmuggen in huis!

Wanneer aan het eind van het kalenderjaar de temperaturen dalen en in woningen de verwarming weer in gebruik wordt genomen, ontvangen we regelmatig meldingen van steekmuggen in huizen. Vaak gaan deze gepaard met opmerkingen als: “Hoe kan dat nou? Alle ramen zitten dicht, buiten is het  koud en toch hebben wij steekmuggen in huis??”

Steekmug volgezogen met bloed

Hoe ontwikkelen steekmuggen zich?

Steekmuggen ontwikkelen zich in zoet, stilstaand water.
In huizen kan dit voorkomen omdat er een laag water of enkele plassen water in uw kruipruimte aanwezig is.   In dit water kunnen zich muggenlarven ontwikkelen.
In de zomer zullen de muggen veelal via de spouwmuur en stootvoegroosters een weg naar buiten vinden.   Een enkeling kan in uw woning terecht komen, maar u bent waarschijnlijk in de veronderstelling dat er een deur of raam open heeft gestaan waardoor de mug binnen is gekomen.

In het najaar, of de winter, wordt dit echter een ander verhaal. Omdat u gaat stoken ontstaat er een geschikt klimaat in de kruipruimte waarin de eitjes en larven van muggen zich kunnen ontwikkelen.   Vervolgens zoeken de steekmuggen de warmte op en komen langs openingen rond leidingen en kabels uw woning binnen.

Muggen bestrijden in de winter?

Om een probleem met steekmuggen te voorkomen en/of te bestrijden is simpel: “Koop een fles paraffine olie” en giet die op het water in de kruipruimte.
De paraffine olie zal zich als een olievlek verspreiden over het wateroppervlak waardoor de larven geen zuurstof meer kunnen opnemen en stikken.
Op dat moment heeft u de ontwikkeling van de larven stopgezet en zullen er geen steekmuggen meer ontstaan.   De nog aanwezige steekmuggen zullen maximaal 7 dagen leven en daarna is uw probleem met steekmuggen opgelost!

Steekmug met larven

Ben ik dan definitief van muggen verlost?

Soms kan de waterstand in de kruipruimte fluctueren en dan breekt ook de olielaag van de paraffine.   Hierdoor ontstaat er een mogelijkheid dat op dat stukje de larven zich weer opnieuw kunnen gaan ontwikkelen.   Het is daarom verstandig om onder uw aanrecht, in uw meterkast en alle plaatsen waar kabels en leiding uit de grond naar boven komen, openingen goed af te kitten en regelmatig uw waterstand in de kruipruimte te controleren.

steekmug in Nederland

Wat nog meer doen om muggen te verjagen?

Probeer ook de broedplaatsen voor muggen buiten uw huis te verminderen.
Zorg dat uw regenwaterafvoer goed doorstroomt en niet verstopt zit.
Maak dus regelmatig uw goten, platte dak of balkon schoon.
Of laat dakgootpreventie installeren!   Verwijder regentonnen, emmers, kruiwagens, potten en alle andere zaken waar water in kan blijven staan.
Een vijver hoeft geen bron te zijn van muggen omdat vissen de muggenlarven graag opeten.

Hulp bij muggen bestrijden?

Heeft u overlast of hinder van steekmuggen of andere plaagdieren?
Twijfel niet en neem contact met ons op!   Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw muggenprobleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.
mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl

Gerelateerde zoekopdrachten


Geplaatst op: 10 februari 2021

Laatste nieuws

Ratten in de tuin

Ratten in de tuin

14 mei 2024

Rattengif

13 mei 2024

Zwarte ratten

13 mei 2024