Skip to main content

Vervuiling door Zwaluwnesten voorkomen

We weten allemaal dat zwaluwen hele nuttige vogels zijn. Ze vangen veel insecten en houden zo een balans in de natuur tussen irritante insecten en leuke beestjes 🙂 Tekst gaat verder na onderstaande video   Eén zwaluw maakt nog geen zomer… Dit gezegde klopt ook voor het eerste zwaluwnest. Het eerste nest vinden de meeste […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

We weten allemaal dat zwaluwen hele nuttige vogels zijn. Ze vangen veel insecten en houden zo een balans in de natuur tussen irritante insecten en leuke beestjes 🙂

Tekst gaat verder na onderstaande video

 

Eén zwaluw maakt nog geen zomer…

Dit gezegde klopt ook voor het eerste zwaluwnest. Het eerste nest vinden de meeste bewoners nog wel leuk en schattig. Echter het jaar daarop zijn het er al meer en weer een jaar later zit je hele gevel vol. Al die nesten op een rij geven een leuke bedrijvigheid rond je huis waar je veel van kan genieten. Maar al deze nesten veroorzaken ook overlast van zwaluwen in de vorm van vervuiling; poep, takjes, stof en stukjes van het nest, worden veelvuldig naar beneden gekieperd waardoor er grote plekken ontstaan met vuilaanslag.

Last van zwaluwen met veel parasieten

Het gebeurt nogal eens dat zwaluwen soms geen goede grond hebben voor hun nest en dat halverwege het broedseizoen het nest breekt en met jongen en al naar beneden valt.
Je kunt dan zien dat zwaluwen en hun jongen onder de luizen zitten.
Naast luizen hebben ze ook vaak last van vogelmijten, bacteriën, virussen en micro organismen waar wij ziek van kunnen worden.
Wanneer het nest volgroeid is, de jongen zwaluwen uitvliegen en het nest leeg achterblijft, kunnen vogelmijten het nest verlaten en uw woning binnendringen om vervolgens bloed bij u te komen zuigen.

Last van zwaluwnesten; wat nu?

Zoals u in de video heeft kunnen zien, is er een eenvoudige oplossing om zwaluwen te voorkomen voor het broedseizoen begint.
Plaats de Birdfree Optical Gel ondersteboven tegen het plafond met wat kit en u bent van de zwaluwen verlost.

Heeft u overlast of hinder van zwaluwen of andere vogels?
Twijfel niet en neem contact met ons op! Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw vogelprobleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.
mega-des logo


Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl


Geplaatst op: 23 maart 2020

Laatste nieuws

Ratten in de tuin

Ratten in de tuin

14 mei 2024

Rattengif

13 mei 2024

Zwarte ratten

13 mei 2024