Skip to main content

Hoe kan ik wespen bestrijden?

Een wespennest is een architectonisch kunstwerk. Een wespennest begint bij de koningin die na een winterperiode een geschikte plaats gaat zoeken om een nest te bouwen achter in je tuin, in de schuur, een vogelhuisje of bij je op zolder. De koningin knaagt stukjes hout van schuttingen en bomen af en kauwt deze fijn, mengt […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

Een wespennest is een architectonisch kunstwerk.
Een wespennest begint bij de koningin die na een winterperiode een geschikte plaats gaat zoeken om een nest te bouwen achter in je tuin, in de schuur, een vogelhuisje of bij je op zolder.

Wespennest verborgen in een Hedera heg


De koningin knaagt stukjes hout van schuttingen en bomen af en kauwt deze fijn, mengt het met speeksel waardoor er een soort behang plaksel ontstaat van papier manche.   Hiermee bouwt ze het eerste kleine bolletje met meestal 6 of 8 legkamers en uiteindelijk 20 stuks.   Wanneer de eerste larven uitgekomen zijn beginnen de werksters het werk van de koningin over te nemen en houdt de koningin zich alleen nog bezig met het leggen van eitjes.   Op die manier groeit het nest gestaag verder en groter.


Wilt u ook een spuitbus Green Hero Frostspay om zelf milieuvriendelijk wespen te bestrijden? klik dan hier

Kleine wespennesten worden groot!

Zo’n klein bolletje in het voorjaar wordt meestal nog als ongevaarlijk ervaren.
Maar al snel groeit het uit van een pingpong bal naar een tennisbal halverwege mei.
Daarna zal het nest alleen maar meer groeien.   Uiteindelijk kunnen er wel 5000 en soms wel 8000 wespen in één nest zitten en dan heb je plots een heel andere situatie.

Helemaal wanneer de bruidsvlucht heeft plaatsgevonden en er geen larven meer ontwikkelen in het nest.   De werksters krijgen dan geen zoet meer van de larven en gaan opzoek naar zoetigheid in de omgeving.   Dit is dan ook
de periode dat wij last krijgen van agressieve wespen op en rondom terassen, evenemententerreinen en andere plaatsen waar wij vrije tijd besteden met zoetigheid.
Dit fenomeen voltrekt zich in de maanden juli / augustus en september waardoor dit vaak de drukste maanden voor ons zijn met het bestrijden van wespennesten.   Als u in deze periode een wespennest ontdekt, onderneem dan meteen actie om grotere problemen in de zomer te voorkomen.

Wanneer het nest op een heel moeilijk bereikbare plaats zit, laat het dan zitten.
Wespen vangen namelijk onnoemelijk veel insecten weg per dag, allemaal insecten die we irritant vinden.

Zijn er effectieve Wespenvallen?

Mocht u last hebben van wespen in uw tuin of op uw terras maar u kunt het nest niet vinden?   Bestel dan een goede wespenval.   Hiermee vangt u de verkenners weg en zullen er geen wespen meer in en rondom uw tuin aanwezig zijn.

Last van wespen en u heeft een wespenbestrijder nodig?

Heeft u problemen met wespen, overlast of hinder van wespen?
Twijfel niet en neem contact met ons op!   Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw wespenprobleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.
mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl

 

Bezoekers van deze pagina over wespen bezochten ook:


Geplaatst op: 11 mei 2020

Laatste nieuws

Ratten in de tuin

Ratten in de tuin

14 mei 2024

Rattengif

13 mei 2024

Zwarte ratten

13 mei 2024