Skip to main content

Help! Vlooien in huis!

Ondanks zijn algemene naam, houdt de kattenvlo evenveel van honden als van katten en bovendien zijn huisdieren niet de enige gastheren waar kattenvlooien op parasiteren. Zo bestrijdt u vlooien! Om te beginnen, bestrijdt u vlooien met de stofzuiger! Haal kasten en tafels van hun plaats want juist de plekken waar je niet of nauwelijks loopt, […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

Ondanks zijn algemene naam, houdt de kattenvlo evenveel van honden als van katten en bovendien zijn huisdieren niet de enige gastheren waar kattenvlooien op parasiteren.

vlooienplaag

Zo bestrijdt u vlooien!

Om te beginnen, bestrijdt u vlooien met de stofzuiger!
Haal kasten en tafels van hun plaats want juist de plekken waar je niet of nauwelijks loopt, zijn de plaatsen waar de eitjes en larven zich bevinden.
Dus achter en onder kasten, langs plinten, onder stoelen en banken.

Lees voor meer tips ook dit blog: Vlooien in huis bestrijden.

Geen huisdieren maar wel vlooien, hoe kan dat?

Af en toe komen wij op een adres waar wel vlooien zijn, maar geen huisdieren.
Het is een feit dat vlooien zich niet kunnen ontwikkelen zonder huisdieren.
Maar als een woning verlaten wordt en na verloop van tijd komen er nieuwe gebruikers in de woning, dan kunnen deze nieuwe bewoners overvallen worden door een invasie vlooien die rustig hebben zitten wachten in hun coccon.

Om deze reden kan het mysterieus zijn om vlooien te hebben als er geen huisdieren aanwezig zijn.
Maar vlooien zijn geen magie; er is altijd een logische verklaring, ook al is die niet meteen duidelijk.

Lees ook het blog over vlooien op mijn terras.

vlooienplaag

Zo herkent u een vlo

Zoals bij alle ongediertebestrijding, is de eerste stap identificatie.
Het identificeren van vlooien is niet moeilijk, maar het identificeren van de specifieke soort kan zeker een moeilijke opgave zijn.   Op enkele uitzonderingen na zijn vlooien op huisdieren, kattenvlooien. (Ctenocephalides felis)   Soms ziet u hondenvlooien. (C. canis) en er zijn van tijd tot tijd verschillende andere soorten op huisdieren gemeld, maar geen van deze zijn veel voorkomende plagen in huizen.   Zodra je de soort hebt vastgesteld, kunt je beginnen met de vlooien bestrijding.

Broedplaats en oorzaak van vlooienplagen

Het vinden van de bron is soms een uitdaging.   Af en toe komt het voor dat bewoners zonder huisdieren veel last hebben vlooien die na onderzoek uit de kruipruimte blijken te komen.   Een (oud)marternest is dan vaak de oorzaak van de overlast.
Dit kan ook gebeuren op een zolder of in een schuur.

Wanneer u op zoek gaat naar de bron van de aantasting, houdt er dan rekening mee dat verwilderde katten, steenmarters, vossen en wasberen ook kattenvlooien bij zich kunnen dragen en een plaag kunnen veroorzaken omdat ze zich ergens in uw woning schuilhouden.

Hulp bij vlooienbestrijding!

Heeft u overlast of hinder van vlooien of andere plaagdieren?
Twijfel niet en neem contact met ons op!   Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw vlooienplaag!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl


Geplaatst op: 26 april 2022