Skip to main content

Onderzoek: Hotel reviews en beestjes

Recent is er een onderzoek geweest naar ongedierte in de Hospitality Branche en hoe gasten daarop reageren.   Dit onderzoek toont aan dat hotelgasten bloggen over ongedierte in hotels en dat ze ‘nultolerantie’ hebben voor dingen die ’s nachts steken – of bijten. Onderzoek over hotel reviews en ongedierte Er werd samengewerkt met taalexperts John […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

Recent is er een onderzoek geweest naar ongedierte in de Hospitality Branche en hoe gasten daarop reageren.   Dit onderzoek toont aan dat hotelgasten bloggen over ongedierte in hotels en dat ze ‘nultolerantie’ hebben voor dingen die ’s nachts steken – of bijten.

Ongedierte in horeca en reviews
Ontlasting en huidvervelling van bedwantsen in een gordijnplooi

Onderzoek over hotel reviews en ongedierte

Er werd samengewerkt met taalexperts John Crotts, Ph.D., en Peyton Mason, Ph.D., om de frequentie van vermeldingen over de hele wereld van ongedierte op blogs over reizen en restaurants te bepalen en de impact op de gasten.

Studies naar andere vormen van hotelservice en enquêtes mislukken vaak en zijn niet te vergelijken met de reactie die gasten hebben op ongedierte.
In vrijwel alle blogverhalen die we hebben beoordeeld, hadden pogingen van hotelmanagement om de situatie te verhelpen totaal geen effect op het terugwinnen van de loyaliteit van gasten ” –

aldus John Crotts, Ph.D., hoofdonderzoeker voor de studie en hoogleraar gastvrijheid en toeristisch management aan de College van Charleston.

In tegenstelling tot een onbeleefde werknemer, een maaltijd die koud werd geserveerd of een kapotte airconditioning, werd het waarnemen van ongedierte als onacceptabel geacht en als een mislukking gezien!   Van de 2,89 miljoen beoordeelde hotelblogs noemde meer dan 1 op de 100 een plaag in het verhaal.

steekmug die een ongediertebestrijder kan bestrijden

Eén beestje in uw hotel heeft vaak desastreuze gevolgen!

Hotelmanagers moeten weten dat er maar slechts één beestje nodig is om de perceptie van een hotelgast te vertroebelen – “een enkele kakkerlak, bedwants, muis of spin kreeg negatieve aandacht en in alle beoordelingen op één na rapporteerden de in de steekproef opgenomen gasten geen tolerantie voor ongedierte. “

Andere goede hotelaspecten worden bij aanwezigheid van beestjes overruled 

Uit de studie is gebleken dat gasten zich richten op het aanwezige ongedierte in plaats van op andere aspecten van het hotel, zoals prijs en service.
Woorden als “vreselijk, vies en weerzinwekkend” verschenen vaak naast vermeldingen van ongedierte.

Ter vergelijking: gasten die geen ongedierte in hetzelfde hotel tegenkwamen, registreerden een positieve indruk van het pand en hun kamer.

“Het sterke meetbare effect van elk ongedierte – ongeacht het hoteltype – is aanzienlijk”, zegt Crotts. “De aanwezigheid van een plaagdier in een enkele kamer werpt een schaduw over het hele hotel en impliceert voor de talloze consumenten die op reisblogs kijken voor aanbevelingen dat de hele faciliteit onrein of ongezond is.”

Aanwezigheid van beestjes in hotel is moeilijk te compenseren

Volgens Crotts is het heel moeilijk om te herstellen van een plaagwaarneming.
Zelfs als het management zich verontschuldigt of een vorm van vergoeding biedt voor het incident, zijn klanten terughoudend om terug te keren.

Voor alle ongedierte (behalve vliegen bij het zwembad) zou 100% van de bloggers niet opnieuw in de accommodatie verblijven of het hotel aanbevelen aan anderen.

“Hoteliers zouden deze resultaten moeten benutten om beter samen te werken met hun plaagdierbeheersingsbedrijf om zo hun plaagdierbeheersplan te optimaliseren. “Het implementeren van proactieve processen, zoals het trainen van personeel om tekenen van ongedierte te identificeren, kan een grote impact hebben op het vroegtijdig opvangen van plaagdierproblemen – voordat gasten dat doen.

Kakkerlakbestrijding tegen een Oosterse kakkerlak

Schakel hulp in bij ongedierte in uw hotel!

Heeft u overlast of hinder van ongedierte in uw hotel?
Twijfel niet en neem contact met ons op! Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw ongedierteprobleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.
mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl

 


Geplaatst op: 29 februari 2024

Laatste nieuws

Ratten in de tuin

Ratten in de tuin

14 mei 2024

Rattengif

13 mei 2024

Zwarte ratten

13 mei 2024