Skip to main content

Houtworm ontwikkelt zich jarenlang in uw huis.

Houtworm is één van de meest voorkomende problemen als het gaat om schade aan houten meubels en houten constructies. Het is daarom belangrijk om te leren hoe u houtworm in meubels of andere houten elementen herkent. Vervolgens leest u hier hoe u definitief afrekent met houtworm in uw huis of bedrijf!
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

Als u schade aan uw houten meubels heeft opgemerkt, gaat het misschien niet alleen om achteruitgang door de loop van de tijd, maar ook om houtworm.


Tekst gaat verder na video

Houtworm is één van de meest voorkomende problemen als het gaat om schade aan houten meubels en houten constructies.   Het is daarom belangrijk om te leren hoe u houtworm in meubels of andere houten elementen herkent.
Vervolgens leest u hier hoe u definitief afrekent met houtworm in uw huis.

Houtworm in meubels en houten constructies

De houtworm, is de houtetende larve van de houtwormkever.
“Houtworm hebben” is ook een algemene beschrijving die wordt gegeven aan de aantasting van houten elementen door deze larven.   De houtwormkever legt eitjes op het hout waarna de larven uit de eitjes zich in het hout vreten.
Wanneer de larve verpopt en de houtwormkever zich naar buiten eet, laat deze een klein gaatje achter in het hout.   Ieder gaatje in het hout is dus van één houtwormkever.

De houtwormkever verspreidt zich van het ene houten element naar het andere.
Zo vergroot de schade zich en kan het ernstige schade en structurele problemen veroorzaken.

Hoe herkent u houtworm in huis of ander pand?

Houtworm in huis of in een ander pand en de schade die dit veroorzaakt kan jarenlang onopgemerkt blijven.   En wanneer het dan uiteindelijk wordt opgemerkt, is er vaak al een behoorlijke schade ontstaan.

Eén van de duidelijkste tekenen is het opmerken van enkele zwakke balken of erg versleten planken, dat gaat vergezeld met zeer fijn stof dat lijkt op zaagsel, maar dat eigenlijk het afval is van deze kleine insecten.   Ziet u kleine larven of piepkleine kevers, dan is het houtworm en is het belangrijk om er iets aan te doen.

Voor een houtwormbestrijding is soms een hoogwerker nodig zodat alle delen correct behandeld kunnen worden.
Lees hier 10 tips tegen houtworm

 

Hoe kunt u houtworm bestrijden?

Als u zelf houtworm wilt bestrijden, dan moeten wij u helaas teleurstellen.
Voor het bestrijden van houtworm, boktor of andere houtaantasters, heeft u echt een professional nodig.

Heeft u overlast of hinder van houtworm, boktor of andere plaagdieren?
Twijfel niet en neem contact met ons op!   Wij hebben de juiste oplossing voor uw situatie in huis of uw bedrijf.   We gaan graag met u in gesprek om de meest geschikte oplossing voor uw houtworm aantasting! toe te lichten.

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl


Geplaatst op: 18 mei 2023

Laatste nieuws

Ratten in de tuin

Ratten in de tuin

14 mei 2024

Rattengif

13 mei 2024

Zwarte ratten

13 mei 2024