Skip to main content

Meeuwen verjagen op uw dak; dit moet u doen!

Vastgoedbeheerders, woningbouwverenigingen, VVE’s en andere particuliere huiseigenaren, hebben de laatste jaren steeds vaker problemen met meeuwen op het dak. Meeuwen op plat dak Meeuwen nestelen van nature vlakbij de zee in duingebieden en andere rustige plekken waar ze uit de wind zitten en lekker in het zonnetje hun eieren kunnen uitbroeden.De laatste jaren nemen de […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

Vastgoedbeheerders, woningbouwverenigingen, VVE’s en andere particuliere huiseigenaren, hebben de laatste jaren steeds vaker problemen met meeuwen op het dak.

Meeuwen op plat dak

Meeuwen nestelen van nature vlakbij de zee in duingebieden en andere rustige plekken waar ze uit de wind zitten en lekker in het zonnetje hun eieren kunnen uitbroeden.
De laatste jaren nemen de vos en de steenmarter in aantallen toe en deze rovers eten de eieren en jongen op van de meeuwen.   Wanneer een meeuw tot 2x toe geen nest heeft kunnen grootbrengen, zoekt hij een andere nestelplek in de hoop dat hij daar meer succes heeft.   Dit heeft een verschuiving teweeg gebracht van meeuwennesten naar platte daken.

Waarom kiezen meeuwen uw dak uit?

Daken met grind hebben de voorkeur, maar wanneer die er niet zijn, of niet genoeg in aantal zijn, nemen meeuwen ook genoegen met een zwart bitumen dak of een sedumdak.
Heeft de meeuw eenmaal uw dak uitgekozen als broedplaats, dan is de kans groot dat diezelfde meeuw het daarop volgende jaar terugkeert naar hetzelfde dak.
Hun jongen, die na 3 jaar geslachtsrijp zijn, keren ook bij voorkeur terug naar hun geboorteplek.

Tijdens het broedseizoen kunnen meeuwen ernstige overlast veroorzaken vanwege agressiviteit en geluidsoverlast.   Het is daarom vaak noodzakelijk om weringsmaatregelen te treffen om de veiligheid van omwonenden te garanderen.  ”

Hoe meeuwen verjagen of weren van mijn dak?

Bij meeuwen weren kan men denken aan het aanbrengen van pennen op de nok van daken of op randen van gebouwen die de meeuwen gebruiken als uitkijkpunt.
Op wat kleinere platte daken kan men in sommige gevallen netten plaatsen wanneer meeuwen daar nestelen.   de netten worden horizontaal over het dak gespannen.
Zo voorkomt men dat meeuwen daar kunnen gaan nestelen.

Op grotere daken kunnen deze netten ook geplaatst worden, echter worden er dan vaak ondersteunende palen geplaatst zodat er onderhoud gepleegd kan worden op luchtbehandelingskanalen en klimaatbeheerssystemen.

Aanbeveling, lees: effectieve weringsmethodes tegen andere vogeloverlast

Op grote terreinen of parkeerplaatsen waar meeuwen ieder jaar terugkomen om te broeden, hebben wij ook met succes een perfecte oplossing gevonden om uw terrein of parkeerplaats vrij te houden van broedende meeuwen.

 

Meeuwen op plat dak met zonnepanelen

Bij overlast van meeuwen op een plat dak waar zonnepanelen op liggen was voorheen nog geen geschikte oplossing.
Een nettenconstructie is snel gemonteerd, maar bij storm of hevige wind onstaat er schade aan de constructie, die vervolgens weer schade veroorzaakt aan de zonnepanelen met o.a. microcracks en rendementsverlies tot gevolg.
Maar dat is meestal niet het enige probleem dat veroorzaakt wordt, vervanging van panelen of de hele installatie zijn geen uitzonderingen.

Flock off tegen meeuwenplaag op uw dak!

Sinds september 2022 is er in de Benelux een nieuw innovatief vogelafweersysteem op de markt dat het navigatiesysteem van vogels beinvloed.
Door het plaatsen van condensators en het creeeren van een magnetisch veld worden vogels vrijwel onzichtbaar van uw project geweerd.   Mega-Des is erkend dealer van dit Flock Off systeem en is ge-authoriseerd om dit systeem zelfstandig te mogen monteren op uw locatie!

 

Lees hier hoe Flock off het innovatieve vogel afweersysteem werkt!

 

Meeuwen laten verjagen of weren door Mega-Des

Heeft u overlast of hinder van meeuwen of andere plaagdieren?
Twijfel niet en neem contact met ons op!   Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw meeuwenprobleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon mail of middels ons contactformulier.mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
E-mail: info@megades.nl


Geplaatst op: 17 juni 2021